105

123

преди 13 години

Тва беше до 97 коментар

104

123

преди 13 години

И аз това съм написал в отговор *** проста. Като не можеш да четеш не се пъни да пишеш после.

103

ввв

преди 13 години

писна мииииииии!!!Не стига че не плащат 90% от сумата върху която се осигурявам,ами на всичко отгоре сумата е различна в зависимост от работните дни на месеца.Е,да,ама аз ка то работех съм внасяла без значение колко са дните,и как така за майчинството се взима като база нетната дневна заплата,а за кирливите 35лв детски-брутната,която всъщност не получавам?

102

Деси

преди 13 години

До 95 - абе аз го сметнах грубо, ама пак не излиза бош лаф работа. Пак се пада към 14 500 за 18 месеца, което е с почти 10 000 по-малко, за по-малък период от време (410-те дни, пък и след това МРЗ докато детето навърши 2 год.). Аре вместо да се обясняваш за ДОД и вноските за сметка на работодателя, вземи вникни първо к'во съм имала в предвид с написаното. Ако нямат изгода от тая далавера, нямаше да е масово явление. Капиш?

101

АМИ

преди 13 години

Когато става въпрос за измами заглавието е -нагло,нагла,нагли,а за апартаментите и разминаването в доходите на ЦЦветанов не се употребява тази дума

100

Оле затвори очички

преди 13 години

ЕлиДългосрочни планове никой не може да си прави всичко е Божа работа. Ако днес си здрав, млад и проспериращ, утре можеш да се разболееш тежко и да нямаш какво да сложиш на масата за да нахраниш вече родените ти през времето на просперитет деца. Не се разсъждава така повърхностно, това е човешки живот. И ако трябва да забогатея за да родя, чудя се всички в БГ ли трябва да ставаме майки по на 45-50 години, а тогава дали ще можем?

99

До 92

преди 13 години

НОИ много отдавна не изплаща нищо през фирмите нито детски, нито болнични (нали за това ги чакаме по 3 месеца), нито майчинство. Да не говорим, че за 3 болнични в последните 4 години три пъти ми искаха справка от банкат аза банковат ами сметка. Нищо не минава вече през фирмите.

98

Анонимен

преди 13 години

Колко е жалко когато не говорят компетентността и обективността, а само първосигналната злоба на роба.

97

до 92

преди 13 години

Лелееее, по-голямо малоумие не бях чела! Обезщетения се плащали на фирмата???Мухахах, че да не би фирмата да е родила? Ти може и да си раждала преди 70 години, но сега обезщетенията се плащат ЛИЧНО по сметка на майката.

96

Ели

преди 13 години

Много тъпо да решиш да правиш деца без да има как да ги гледаш...и да опитваш да крадеш някакво кирливо майчинство!!!Като вис е правят деца,ходете ги гледайте в чужбина...там поне ще станат ХОРА,не поредните боклучави чалга чавета каквито са 80% от тинейджърите в България.Не разбирам как може да раждаш деца без да е осигурено съществуванието им за напред...и без да имаш идея какво ще им сложиш на масата?!

95

ДО Деси

преди 13 години

Това което си пресметнала е само осигуровките за сметка на слжителя, да не забравяме обаче че има и 10% ДОД както и осигуровки за сметка на работодателя. Осигуровките се плащат на куп за месеца - т.е. работ. + служител + 10% ДОД. Я сега пресметни отново.

94

лулу

преди 13 години

аз вече се радвам, когато някой надхитри системата... значи аз мога редовно да плачам всичко, което се изисква от мен и да не получавам нищо в замяна? и това му викате съзнателен избор? а беличкия млад мъж от съседния апартамент не е плащал парно от години и си ***... честно, иска ми се и аз да съм нагла! жалко че не умея и затова бг не е място за мен.

93

лулу

преди 13 години

о да, невероятно нагла схема, включваща бременни жени и дребни работодатели. несравнима по наглост с политическите далавери, обръчи, барбекюта и други смирени прояви на служба към народа....

92

123

преди 13 години

Па ти разбираш ли, че нищо не разбираш и ти?! Щото НОИ после изплаща на фирмата обезщетенията, а не по поименна сметка. Ние не сме паднали от марс, па за чак толкова *** да ни имаш, та и да обясняваш кой е инициатора на всичкото. Виждал съм поне 20 такива случая при бившия си работодател, така че ходи поздрави Баба Марта от мен.

91

Оле затвори очички

преди 13 години

Много добре познавам закона, но това намерение е недоказуемо. КОЙ може да застави един работодател колко бременни да назначава или колко секретарки да има. Единственото в случая е, че работодателя закъснява с плащането на осигуровките, с задна дата стана ясно вече, че те не мотгат да бъдат назначени. И като се има в предвид, че не са изплатени все още обезщетения напрактика престъпление няма нито намерение за такова, защото кой може да докаже нещо което да не дава Господ може и да не се случи.

90

счети

преди 13 години

Е, включиха се "първосигнални" страсти, без да се вникне в ситуацията! Ама това е ежедневие..ФИРМАТА е автора на ОПИТА за ИЗТОЧВАНЕ от бюджета, не е въпроса за и против бременни жени, майчински, осигуровки и пр.!?! Разбирате ли? ФИРМАТА:управителя, счетоводителя, този,който е подправил документите! Бременните може да имат, може да нямат вина, може да са били използвани, може просто да са били подведени, така или иначе са само средство .. Но иначе се използваха силни думи и говорене " на аба"!?!

89

..........

преди 13 години

Анонимния 79, сега разбирам ,защо половината ми приятелки родиха по две деца, НО не и в БГ. За ,което децата им имат двойно гражданство, но с тази разлика, че в другата държава се плаща много добре за това, че е именно родено в тази страна. И, половината може и да не работят, а да се издържат само от парите за децата, които им се отпускат!

88

lilly alex

преди 13 години

bremeni ,spasqvaite se poedini4no! v bg nikoi nenaema bremena na rabota tam kolkoto vreme e neobhodimo za da e vsi4ko po plan i zakon.a wom ne vi naemat kak we otrabotvate za mai4instvo.? a wom nemozete da polu4avate plateno mai4instvo togava nerazdaite! a kade e nasar4imostta za razdane? vsi4ki komemtatori proumqvate li sega?

87

Деси

преди 13 години

Само да вметна нещо до 75. Осигуровките за 3-та категория труд (а посочените длъжности са от тази категория) на 2000 лв. са 360 лв. на месец. За 18 месеца това прави 6480 лв. За следващите 410 календарни дни за бременност, раждане и отглеждане на малко дете ще взимат по 1800 лв. на месец или долу-горе 23 500 (грубо пресметнато). А ти ми кажи кое е тантото за кукуригото.

86

Алекс

преди 13 години

До Оле затвори очички:Знам какви занимания има една бъдеща майка, дишай спокойно. Законът разглежда престъплението и като намерение, т.е. правя нещо с ясна цел да престъпя закона. Както е в случая. И е справедливо обезщетението така, както е в момента. Защото реално работилите по-дълго време също така релано са допринесли повече за тази икономика, от която после искат. Един човек без трудов стаж не можа да изисква същите обезщетения от държавата, каквито получава един, трудил се 10 години, сори