202

daskal Ботьо

преди 13 години

Красимир Вълчев незабавно да си подаде оставката.Работя в Пловдив в професионална гимназия и заплатата ми е 528 лева-старши учител с 15 годишен стаж,магистър.ХОРА- не вярвайте на такива *** ,които хвърлят "новини" в обществото с цел противопоставяне на една обяествена група на друга.Ако пък не ми вярвате за парите,които българският учител получава ,идете пред най-близкото училище и вижте какви коли карат учителите-15-25 годишни Фолксвагени.ОСТАВКА ЗА целия екип на МОМН.

201

Анонимен

преди 13 години

Работят 3 месеца в годината . Евала . Пък имного добре преподават на децата . Половината от тях завършват неграмотни.

200

eva

преди 13 години

Поради "високата" учителска заплата напуснах страната, за да мога да дам старт на децата си. Голямата ми дъщеря завърши магистратура в Англия, а малката е по нейния път. Докато не се оценят учителите качествено, децата ви ще бъдат обучавани от неграмотни.

199

alice_in_wonderland

преди 13 години

до 195Да така е,факт е че сме на едно от последните места по грамотност в Европа.Факт е ,че на повечето учители,които познавам не бих оставила да ми обучават или възпитават детето при никакви обстоятелства!А колкото до заплатите-повечето си докарват доста над над тях изнудвайки родителите за частни уроци и консултации.

198

до Росен

преди 13 години

Страната ни няма да се оправи,докато има *** като теб!!!За простотията няма почивен ден и доказваш това твърдение!!!

197

Мария

преди 13 години

Аз съм учител и работя в голямо училище. Заплатата ми е 570 лева и съм с над 20 години стаж. Къде са тези с хилядата лева???

196

Венера

преди 13 години

Във връзка с предходния коментар искам да кажа, че в нашето училище директорката по цял ден си цъка на лаптопа и се забавлява. Прехвърля си всичките задължения на двамата помощници, които изнасят на гърба си всичката работа. Затова често е като пиле в кълчища, когато се наложи да свърши нещо, а пък тя не го разбира. Има и други неща, ама хайде да не приказвам много, че....

195

Dada

преди 13 години

Всички говорят за заплатите на учителите, защо не се отваря дума и за директорските заплати? Те заслужават ли ги? Защо в обществото не се зададе въпроса кой назначи повечето от сегашните търтеи там? Какво те правят за училището и за децата.... Знаете ли че по цял ден само далаверите им са в главата, да видят от къде ще дойде някоя тлъста комисионна за направен ремонт в училището, от смяна на дограма, врати на тоалетни.... нещата са страшни ама не ги знаете! Затова продължавайте да плюете по учи

194

veteran

преди 13 години

"...средните училища в страната са ОКОЛО 2700..."Знае ли МОМН колко точно са средните училища в страната България и колко точно са учителските заплати?

193

Димитров-учител

преди 13 години

Основната заплата на млад учител е 450 лв.Моята основна заплата след 29 г трудов стаж е 505 лв.Не зная дали е малко или много.Кажете вие.

192

даскал Фратю

преди 13 години

Статията лъже,средната работна заплата на един начинаещ учител е 490лв.,как ги измислихте тези 700,че и 1000лв.?

191

Анонимен

преди 13 години

Малко са им 700. До преди 3 години строителните работници вземаха по 1200. Полицайте сега вземат по 700-800 на месец и непрекъснато недоволстват.

190

Анонимен

преди 13 години

700 лева им били много! Хората явно са свикнали учителите да вземат по 150 лева. Спомням си колко се възмущаваха родителите преди 3 години по време на учителската стачка. Никаква подкрепа не получиха учителите от обществото. А после се чудиме защо децата са неграмотни. Ако на хората не им пука за даскалите, и на даскалите няма да им пука за децата. 700 лева са им малко. Аз искам моите деца да ги учат учители, които вземат най-малко 1000 лева на месец.

189

Анонимен

преди 13 години

Основната причина, поради която децата са ни неграмотни не е в учителите, а в политиците, които не мирясаха, докато не съсипаха образованието и здравеопазването.За да си заработват хонорари и рушвети, чиновниците от министерството всяка година измъдрят нови правила и програми, съответно печатат се скъпи неразбираеми учебници и всичко това от хора, които не са имали и един ден стаж в училище.

188

до alice

преди 13 години

"Еми при все че децата масово са неграмотни,че внимание не им се обръща и не получават нужния минимум в училище даже им са много тези 700 лв"Децата в България са неграмотни, скъпа Алис, защото десетилетия наред учителската професия беше една от най-лошо платените професии, а учителите и до ден днешен са едни от най-подиграваните и унижавани хора. Ако искаш да има грамотни деца, трябва да привлечев качествени хора към професията. За да ги привлечеш трябва да плащаш високи пари.

187

така че....

преди 13 години

Обикновено на простотията отговарям с мълчание!По някога правя изключения.Кой те излъга, че си нещо и че можеш да си влизаш, така във виртуалното пространство и да обиждаш непознати най- безцеремонно. Това човешката наглост, нахалство, нехайство, злоба, завист и лошо отношение не са ти най-силните страни определено. Простотията е там, където свършва човешката глупост, погледнато, през призмата на твоите Очи!Приятен ден!

186

УЧИТЕЛ

преди 13 години

КОИ РАБОТЯТ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ БЕЗ ДА ИМ ПЛАЩАТ?

185

POCEH

преди 13 години

181, образно казано си зле, *** първичен ***

184

YES!

преди 13 години

Така, така! Народът да се дели на учители, шофиори, продавачи и кви ли не още и да се ядът един друг за 100 лв повече или по-малко, пък ние митничари, съдии, народни водители да можем да си делим милионите и милиардите на спокойствие!

183

ще кажа и ще повторя

преди 13 години

Много от нас не разбират, че учителите също са бъдещето на тоя народ. Колко по-недоволни, необразовани и незаинтересовани учители, толкова по неграмотни и потърпевши ученици - демек лош материал за бъдещето на тая държава! Аз лично не съм и никога не съм бил учител, но искам учителите да са добре платени, да са по-добре от затъпелата маса и професията да е желана и уважавана. На един корумпиран митничар/прокурор/мутра всеки лиже г_ъза и го величае, учител ли е - майната му