18

Анонимен

преди 13 години

твоето не е благоденствие ,а облагодетелстване

17

вибриращ

преди 13 години

ДА ЖИВЕЯТ ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА И МОЙТО БЛАГОДЕНСТВИЕ!

16

до вибриращия

преди 13 години

абе и тука ли си завираш тиквенската ***,не ни опетнявай празника с гербави напъни,който може закриля,а който на връзано куче леб не мое да даде вибрира.Наздраве на всички!!!

15

ТЕТКА МАРА

преди 13 години

БРАТЯ БЪЛГАРИ, кой от вас знае кога е денят на Свети Иван Рилски, на Св. Паисий Хиленнарски, на Св. Климент Охридски или на някой друг български светец? Но денят на Св. Валентин всеки го знае. А защо е така ???

14

вибриращ

преди 13 години

пък слави трифонов закриля комунистите и турците

13

Кирил

преди 13 години

Св. мъченик Трифон (Трифоновден) - 1ви Февруари !!!pravoslavenkalendar.net/Не разбирам защо е тоя зор да се празнува Трифон Зарезан 14 дни по-късно от датата му? :) все едно да празнуваме Коледа на 7 Януари, а Иванов ден на 20-ти Януари??? Търсим си празници ли? Който иска да се поинтересува, днес дори е Задушница...Без претенции да съм религиозен!

12

Гошо Тъпото

преди 13 години

Старият кръчмар на...умиране: - Чеда мои,елате да ви кажа една важна...тайна.Наведете си главите!Запомнете,че виното става и от...грозде.

11

Георги

преди 13 години

Днес честваме паметта на равноапостола Кирил ,който прослави Хрисос в своите трудове.Защити Бог пред ересите с помоща на Светия Дух.Св. преподобни Авксентий е православен светец борил се за правда и обърнал много хора към Христовата вяра.

10

любов

преди 13 години

Да са живи и здрави всички влюбени лозари и почитатели на виното.Без значение какво празнуваме - да го правим от сърце !

9

Анонимен

преди 13 години

Трифон Зарезан се спретнапразника си да посрещне.Ей, задава се напетоСвети Валентин насреща.Спор подеха те на тема:Кой от тях света владее виното ума ли взема,от любов ли се глупее?Па се впуснаха дваминабаш на празника в разгара.Гледат: Ама че картина кой как знае, тъй го кара!Влюбени в екстаз щуреят,други чашите доливат,песни за душата пеяти усмихват се щастливо. То... и двете ги опиват двамата в синхрон разбраха.Спряха те да се надвиват с вино любовта поляха.И след няколкото тубис Ха наздраве!, Хаирлия! ей ги: Зарезан е влюбен,а светецът махмурли

8

Tina

преди 13 години

Честит празник на всички!Да са живи и здрави лозарите и винарите, за да има все така хубаво българско вино!

7

Анонимен

преди 13 години

Днес е честваме паметта на :14 * Успение на св. Кирил Славянобългарски ( 869). Св. преподобни Авксентий ( ок.470)

6

Гошо Тъпото

преди 13 години

Във виното е истината! -Ала оня,който пръв е казал тази мъдрост е бил...трезвен;така че,истината уви,не е и...там. - Димитър Подвързачов.

5

tsvety

преди 13 години

Сетихте се да пуснете статия и за нашия празник, а?..А сърцата ги подготвяме седмица преди това. Малоумщина.

4

Анонимен

преди 13 години

Звучи много по-добре от разни *** сърчица. Ние с жената се обичаме всеки ден вече 34 години и всеки ден ни е празник, само да сме живи и здрави. Довечера ще пийнеме по една чаша червено за празника ! Наздраве !

3

Анонимен

преди 13 години

Нека всички Българи да отпразнуваме любовта си към Виното.

2

mutata plovka

преди 13 години

Това е истинския Български празник. Всеки себеуважаващ се Българин и Православен Христянин трябва да празнува този красив празник а не наложилия се чужд католически измислен празник на любовта.

1

Анонимен

преди 13 години

NAZDRAVE