82

Анонимен

преди 13 години

Или Медведев е неграмотен, или руските журналисти, или нашите преводачи. Зимно часово време няма - това си е астрономическото време. Има лятно часово време.

81

Вал

преди 13 години

Браво! Отмяна на зимно часово време???? Вие на училище ходили ли сте?Зимно часово време няма - това е стандартното часово време.Има лятно часово време! През лятото се измества времето. То може да се отмени.Доскоро пишех коментари за правописните грешки, ама тази крещяща некадърност ме побърква...И много се съмнявам руснаците да са написали тази глупост.

80

Марк

преди 13 години

Тази дускусия дава приблизителна представа представа за броя на отявлените русофили с интернет и за умерените русофили!Умерените са около 70 /при брой коментари до тук 79/! От тях върлите са 18 /колкото са минусите на моя коментар с 64/! Нормалните хора не им пука за Русия!/Аз съм в някаква степен умерен русофоб!/Горните бройки са приемливи и все повече ще намаляват!

79

boy

преди 13 години

Правилно. Излишно е всяка пролет и есен да въртиме стрелките ;[

78

простия

преди 13 години

На руснаците последния им проблем е часовото време.

77

Марк до 76

преди 13 години

Ей то бива русофилство , бива, ама чак толкова?!?Америка бананова република!Браво, печелиш жълтата фанелка!/Радвай се - защото някой други вече спечелиха жълтите книжки тук !/

76

Mango

преди 13 години

Преминаването от зимно към лятно часово време за спестяване на енергия е донякъде интересно, само за фалиралата америка и подобни бананови републики!Тази година, ще им въведят и режим на тока!Докато Русия, пръщи по шевовете в излишък от енергийни ресурси!

75

e

преди 13 години

MNOGO PRAVILNO. SAS TOVA MESTENE NA 4ASOVNICITE SE RAZBIVA, REJIMA NA ORGANIZMA. POSLE SE 4UDIME Z6TO SME BOLNI. DOKATO SE NASTROI 4OVEK KAM NOVOTO VREME, POLU4AVA STRESOVA NEVROZA. AMA NA6ITE TIKVI, NQMA DA SMEQT DA PROTIVORE4AT NA EVROPEISKITE DRUGARI. 4E 6TE IM DARPAT U6ITE. I 6TE IM STANAT, KATO NA MARKO MAGAREV.

74

Влади

преди 13 години

Стига с тази идиотщина - лятното часово време. Само заради по -малкия разход за свещи на Т. Джеферсън навремето, сега милиарди хора нарушават биологичния си часовник. Нещо като 10-кратно преувеличената доза на желязото в спанака, така и сега ни тормозят с тази промяна на часовото време. Кой напоследък е доказал реалната полза от това?

73

korc

преди 13 години

Едно време се шушукаше че Сталин въвел лятно часово време и когато дошло време за връщане към зимно, никой не посмял да му каже и така си карали руснаците с един час по напред спрямо нас. Иначе сме в едни часови пояс с Москва( GMT+2). Но такива примери има - Чавес въведе свое време извън часовите зони.

72

тя

преди 13 години

До 70 Наистина , ти си живия пример за изоставането.

71

sawall

преди 13 години

до 70: Не, причината е, че по-този начин зимата се работи по-дълго по светло, а лятото може да се става по-рано. Или нещо такова. Абе, според мен е безсмислено, но е направено по икономически съображения. Въртенето на Земята се забавя с няколко милисекунди годишно, а има и около 6 часа годишно, които се натрупват от разликата между въртенето и орбитата. Тях ги наваксваме с... 29 февруари, на високосна година :)

70

читател

преди 13 години

Никога не съм бил фен на Путин или Русия.Но решението е правилно.Промяната на времето с 1 час с нищо не е мотивирана за обикновения човек.Добре е и тук да го направят. Може и някой да печели, но това не са децата, които хленчат сутрин по тъмно, не сме и ние, които излизаме от нормалния физиологичен режим.

69

...

преди 13 години

Идея на зимното и лятното часово време е, че през годината световното време изостава с някакви секунди и тази смяна на часа възстановява изостаналото.

68

Къде е времето

преди 13 години

СДС май си изгуби времето. Дали да не си го потърси в Украйна , като Костов и ДСБ?

67

5ko

преди 13 години

bravo tova e golqma t1potiq s wremeto!!

66

!!!

преди 13 години

Аз до ден днешен не виждам никакъв смисъл от това.Ту напред,ту назад.Накрая деня си остава пак 24 часа.Дали ще ставам по светло и ще се прибирам по тъмно или обратно.Да ставам по тъмно и ще се прибирам по светло няка логика.Пълна глупост е това за мен!Изобщо си мисля,че изцяло трябва да се премахне това нещо.

65

Анонимен

преди 13 години

Изборът на "лятното" часово време за постоянно е по-добър от оригиналното астрономическо "зимно" време. Мъдро решение. Ако беше се избрало класическото астрономическо - лете се събуждаш малко преди пладне, а се връщаш от работа след залез слънце.

64

Ъахо

преди 13 години

Браво, искам и тука !!!

63

Марк до 22

преди 13 години

"Руснаците не се подчинявали на никого..." та затова си отменили смяната на времето/демек да се различават/!Агати комплексарщината! По същата логика да си въведат ново летоброене например - до Путин и след Путин!Напр. 2011 - 13 г от П.1990 г - 8 г. преди П!