108

Към Бай Колю

преди 13 години

На 09.09.1944 год. населението на България е 6,500,000 жители. През 1989 год. - 8,900,000. През този период изчезна младото поколение. Сега сме около 7,000,000. В резултт на това, ""Днес имаме 48% от деца, чийто майчин език не е български, а догодина ще бъдат малко повече. Затова е важно да акцентираме, че всички сме български граждани, но в обединена Европа", посочи министърът на образованието Сергей Игнатов.Данните бяха изнесени на конференцията "Социализация на българското културно-историче

107

Анонимен

преди 13 години

Номер 106,Димитров и Коларов са били едни от организаторите на бунтовете 1923 и когато става горещо "безстрашните" комунисти си плюят на петите и забягват в западна Европа. Това го пише в учебниците по история на БКП, дори и *** трябва да признаят че тяхните водачи са пъзльовци и разполагат с доста пари, които идват от Москва.

106

Анонимен

преди 13 години

#102,много лошо е да се говорят лъжи, но на лъжата краката са късиСтанишев и Първанов са комунисти-историци и като герои от книгата 1984 са имали задачата да фалшифицират историята и да пишат лъжите в учебниците

105

Към 97

преди 13 години

Какви комунисти търсите месец юни 1923 год. Септемврийското въстание е въстание на земеделци. Комунистическата партия е била с проф. Александър Цанков по време на преврата, била е против въстанието, с изключение на Димитров и Коларов. Комунистите стават сила едва през 30-те години, замествайки разбитата земеделска партия в радикалната и част. Терорът на Александър Цанков събужда радикализма. Неговият терор разделя Българите на два враждуващи лагера.

104

STOON

преди 13 години

Когато Бойко Борисов отива да дари кръв, той отказва иглата и иска да му дадат нож и кофа. АВА СИ И ДЪРЖАВАТА.

103

Анонимен

преди 13 години

Номер 95,Преди 1944 Българите са живеели най-добре на Балканите, златния Български лев е бил конвертируем и икономиката ни е била стабилна.

102

Бай Колю

преди 13 години

Комунистите са разбойници! Ама пък тези британци са толкова ***!!! Че и германците, и французите също! Въобще всички онези, които не щат да ни приемат в Шенген! *** народ, ей! Не могат да разберат, че преди 86 години онези разбойници са взривили църквата! Забрави ли са, че са избили хиляди след 9-ти! Преди има-няма 67 години! Въбоще не знаят, че мръсните бандюги са утрепали дядото на премиера ни, доста години преди да се роди самият ТОЙ! Мрънкат постоянно, престъпност се вихрела, контрабандата процъфтявала, сересетата се подмятали под път и над път, болните *** от Турция се разхождали из Странджа и заразявали нашите... Ама ние пък си ги избиваме! Живо *** не оставихме! Изтрепахме ги като мухи! Това малко ли е, а?! И не си ли дават сметка тъпите европейци, че взривената църква е причината?! Че без дядовата си ласка е раснал ТОЙ?! Не виждат ли, че премиерът ни се е нагърбил!? А?! ***! За тях гърбенето било безсмислено, празни приказки и сеир за населението, ама за нас не е така! Ние си му се радваме! Нищо че няма резултати, нищо че няма нито един осъден, нищо че Галевите са невинни, пък Алексей се пъне президент да става! Нищо, че бившия военен министър съди България в Страсбур, и нищо че ще спечели! Нищо, че Станишев е подсъдим за три загубени хвърчащи листа, щото всичко останало си му е ОК! Нищо, че и на Доган хонорара е законен и всичко там е пито-платено! От нас! Въобще, кво да говорим! Имаме си първото правителство от двайсе години насам! Пък те....*** европейски, изисквания имали! То това да не е....шменти капели!?! Къде се намират те!? Вместо да МУ отдадат дължимото, да МУ се поклонят доземи, да видят какви магистрали, какво метро, каква спортна зала-като слънце е издигнал, да ГО похвалят за всичко, така както правилно правят всички български медии, те ....тъпанарите, резултати търсят?! Кви резултати, бе алакоолувци?! Кво повече искате?! Поне дюнери да имахте като нас, ами то....само сандвичи нагъвате! Балъци такива! Пффффффууууу....!!!!! Уф, а пък и тая Меркел колко е простааааа... ей, не е истина!!!! Критикуват я, пък тя мълчи...като пъН! А ***, овца смотана, толкова ли не можеш да кажеш, Хитлер колко души е избил, колко поразии е направил, ами се опрадваваш като ученичка?! Ми вземи ги подслушвай тези министри, ***! Записвай ги, пък който мрънка...напомняй му за Хитлер и ...си ти!!! Ей сасмо за акъла, трее не в Шенген, ами в самия център на Европата да ни пуснете, столицата на ЕС в София да бъде! Ще ви научим ний на мурафети!!! Само гледайте....

101

Анонимен

преди 13 години

"Мили ми 76, съд е имало и в Европа, но там никого не са претрепали със сопа, с чук, с брадва и други "подръчни" средства! Обвинените са имали истински адвокати, а не мижитурки както при "Народния Съд"." Напротив, във Франция са ги разтрелвали сътрудниците на германците в момента в който видят. Хващат ги, вързни ги откарват в гората (само децата им да не гледат и да се плашат) и там ги разстрелват. "Народният съд" не е Българско изобретение.

100

Анонимен

преди 13 години

Съгласен съм че в България не е имало фашизъм. То и в германия не е имало, казвал се е нацонал-социализъм. Но в България е имало преди девети царска тоталитарна власт - без свободни избори и при забрана на политтическата дейност и партиите.

99

Другата истина

преди 13 години

Фиктивно професор Станишев е убит. По спомени на един познат лекар е репатриран в Москва, където е използуван, защото е бил перфектен специалист. За простолюдието - убит. Това е често явление, най-големите специалисти се "привличат" на работа, срещу запазване на живота му. Например фелдмаршал Паулус, командващ немската Сталинградска групировка, пленен и десетки години е бил преподавател във военна академия в Москва. Това го правят всички умни държавници от държавите победителки.

98

1

преди 13 години

Искам да кажа нещо за буквата "С".Много български партии съдържат в абвеатурата си буквата "С"1.СДС-съюз, който вече не съществува и няма никаква сила и влияние.2.РЗС- за каква справедливост говорят и за кого е справедливостта?!3.БСП- социална - да, ама не. Това е партията на българските олигарси.4.НДСВ- абсолютна спекулация с името на Симеон и заграбване на огромна част от България от него и в негово име.5.БЗНС- съюз - ха-ха, най-разеддинената партия.

97

Анонимен

преди 13 години

Да продължа. Едни от най-трагичните жертви след девети са ... комунисти. И то идеалисти, като Славчо Трънски и Денчо Знеполски, които са пратини в Белене за няколко години. Просто са били заплаха за Югов и Живков, не са искали да слугуваме на Москва. Там са лежали заедно с фашисти като генерал Вълков, отличил се със зверства още през септемврийското въстание и преврата срещу Стамболийски. Виждате, че историята е твърде шарена а не едностранчива.

96

Анонимен

преди 13 години

#83,Народният съд в България осъжда на смърт набързо 2680 души - това е нечувано зверство и в никоя европейска страна не е извършено такова нещо. Българските комунисти изпълняват сто пъти повече смъртни присъди отколкото в Германия и после вече с опръскани ръце с кръв измислят фашизмът в България и фалшифицират историята. В България не е имало фашизъм, а е имало комунистически кланета и ужасен терор.

95

дедо гаджа

преди 13 години

ахахахахахаМного грешиш, я пак си провери инфото.

94

Анонимен

преди 13 години

Хора и преди комунизма е било зле за масите, по-време на комунизма е било зле на бившите богаташи и политици, сега след комунизма пак е зле за масите. истината е някъде по-средата нещо като Комунизмо-капиталистически Китай. Дядо ми ми е разказвал че е работил по-цяло лято на нивата на чорбаджията от сутрин до здрач за да получи накрая на лятото един кат дрехи. Сега гледам как хората от месеци не са си вземали заплатите и то едни заплати по 200-300лв. Модела в Китай му е майката.

93

Дедо Гаджа

преди 13 години

Мили ми 76, съд е имало и в Европа, но там никого не са претрепали със сопа, с чук, с брадва и други "подръчни" средства! Обвинените са имали истински адвокати, а не мижитурки както при "Народния Съд". Дори и при Процесът в Нюрнберг, по-голямата част от обвиняемите не са били ликвидирани, каквато е била практиката на оня "Съд". Ами процесът с/у Трайчо Костов? И той ли бе "нормален"?

92

Анонимен

преди 13 години

кой уби например Стамболийски, кой Гео Милев, който нищо не е извършил, освен да пише, каквото мисли и то добре. Тоталитаризъм е имало и тогава. Нека да заклеймим всички престъпления на всички режими и да се обединим, а не да пишем едностранчиви глупости.И сега има луди в тази страна, които призовават към насилие. Това ли ви е демократичното мислене. Вие сте същите тотолитаристи, както бившите ни управници.

91

Анонимен

преди 13 години

"Просто защото Румъния нито има шумкари, нито воюва с Германия."Всъщност Румъния се включва на страната на СССР в края на войната, но преди това са участвали и в немското настъпление в Русия. Даже при Сталинград е имало румънска армия - пробива довел до обкръжаването на немската армия е станал през румънските позиции! :)))

90

прасчо

преди 13 години

до 89 Много остроумно,като лидера Ви

89

Анонимен

преди 13 години

като ви обясних за преди девети, да ви кажа, че и след девети е имало гадове. Например един псевдопартизанин, излязъл една седмица преди девети в гората, през октомври се изкарал болен да не отиде с отряда си в Отечествената война, прибрал се в селото си и извикал на улицата един друг младеж, когото мразел. Извадил пистолет и го застрелял без никаква вина, без съд и без присъда.