1395

Голицин

преди 13 години

София беше бобардирана от американци и англичани и с право САЩ направиха паметник на техните летци. Ние воювахме и през двете войни срещу демократичните сили и затова Чърчил ненавиждаше българите (овцекрадците от долния Дунав). Не Сталин и не Рузвелт и Чърчил победиха Хитлер, а безименния руския воник, който 4 гдини мръзна в окопите, пречупи гръбнака на фашисткия звяр и спаси Европа от фашизма. Даже след това да е изпратен в ГУЛАГ той си остава герой и заслужава не един паметник.

1394

Анонимен

преди 13 години

А бе ти сигурен ли си, че си от днешно време?

1393

Безпристрастния

преди 13 години

А американския ботуш, дето окупира Западна Европа и вече 65 години не е мръднал от там? СССР изтегли всички войски от Източна Европа, кога ще сторят същото американците- на куково лято, те искат да завладеят света. Да ама не, кой ще ги спасява от Китай, пак ще се наложи тези "прости" мужици да спасяват света. Американеца не е войник, той е търговец (виж параграф 22), жертвите на САЩ през войната са по малко от загиналите в автомобилни катастрофи.

1392

Борис III

преди 13 години

Не си прав, гърците са искали до Стара планина, цяла Южна България без София и ако е зависело от Чърчил, са щели да я получат. Млолотов е казал "българите да са спокойни, нито педя земя няма да им бъде отнета". България е късметлия в тази война- започахме с победителите (благодарение на Борис) и завършихме с победителите (благодарение на Димитров) и си върнахме Южна Добруджа (благодарение на Хитлер и Сталин).Така че по кротко с първосигнални реакции и антибългарски внушения

1391

НЯМА ПАМЕТНИК...

преди 13 години

...НА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК!!!!!НЯМА ГО И ПАМЕТНИКА НА 6-ти ПОЛК....ТАМ Е, ндк-НА *** -Л.ЖИВКОВА!НЯМА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ!ВИЕ СТЕ РУСКИ РОБИ ....И ЩЕ ЦЕЛУВАТЕ,*** НА ***!ПРАЗНУВАЙТЕ 3-МАРТ!!!

1390

Анонимен

преди 13 години

Там е работата, че това е паметник на историята, КАКВАТО НЕ Е.И може да не се унищожава, а да се преработи за да е ясно, че посланието е променено според духа на епохата - имаше чудесен проект за изграждане на музей около паметника, и покриването му с свод.Така и чужденците няма да се чудят как така на най-централното място в София седи паметник на съветския ботуш, и самият паметник се запазва, и поколенията имат повод за размисъл.

1389

любомир

преди 13 години

А къде е паметника на българския войник в София?

1388

един

преди 13 години

народ, който не почита историята си такава каквато е, не е народ а пасмина. За мен унищожаването на паметници е безумие и поколенията след нас ще ни хулят. няма значение в по какъв повод е изграден, важно е да имаме история и тя да остане и за тези след нас. Спомнете си надписа на колоната във Велико Търново от хан Крум - и съграденото тук от мен ще остане........ и тогава решавайте дали трябва да се робува на моментни пориви като този!

1387

Анонимен

преди 13 години

Всъщност въобще не ги е вълнувала териториалната цлост на България, а това тя да попадне в тяхната сфера на влияние. Което нямало да стане ако АНГЛИЙСКИТЕ, а не турските войски влезели по-рано.Ненужно обявяване на война на държава, която току-що е осъществила смяна на властта и се е обявила нова политическа позиция. Чисто и просто, колонизаторски ход на Сталин.

1386

щирлиц

преди 13 години

Уважаеми Администратори,какво толкова обидно и невярно написах-че няма паметник над х-л "Хемус",че американците са убивали наши летци скочили с парашут от поразените си самолети?Защо не премахвате цветисти изрази с преобладаващи благословии по адрес на майки и т.н.,задни и прочие части от човешкото тяло?Или това звучи по-благозвучно и културно?Не се страхувайте от истината, а от нецензурни и пълни с омраза изрази,за да има смисъл от този сайт.Приятен ден.

1385

Дедо Гаджа

преди 13 години

Не знам какво работиш, но като даскал -историк няма да те бива. Границите на България не са договорени в Париж, а са определени в Техеран и Ялта. Б-я загуби Беломорска Тракия, стана васал на СССР, зандан на милиони, гробница за стотици избити без съд и присъда достойни българи. Остава само да възхвалиш и "Народния съд" като висша форма на съдопроизводството в България.

1384

Знайте!

преди 13 години

Съветската армия влиза в България след обявяването на война на Царството. Война без един изстрел.Защо така спешно и демонстративно влизат? Отговор с повишена трудност за незнаещите, предубедени, надъхани "патриотчета": ЗА ДА НЕ НАВЛЕЗНАТ ТУРСКИ ВОЙСКИ. Някои у нас биха предпочели другия вариант.Правнучетата на Киряк Стефчов и Иванчо Хаджипенчович са всред нас. *** защити териториалната цялост на България при подписването на Парижкия мирен договор. Известно е, че гърчолята са искали Родопите.

1383

Петков2

преди 13 години

Затова за тях този паметник е свещен - той олицетворява надеждата им, че ще продължат да управляват тази страна, като разчитат на Русия и ще могат да укриват успешно и занапред престъпленията на дедите си.Те много добре знаят, че демонтирането/събарянето на паметника ще повлече лавинообразен процес, който ще доведе до разобличаване на всички укрити досега престъпления на комунизма (което значи - на АБПФК)

1382

Петков

преди 13 години

Не бива да им се сърдим на "Че Гевара".Те си бранят интересите. Това са внуци, близки роднини и потомци на АБПФК(а също и на клиентелата им, вкл. ДС). Техните деди-убийци унищожиха 30000 българи само за месец - два.И това стана с подкрепата на Червената армия. А и не случайно са избрали името - "Че" Гевара е бил също патологичен убиец (обичал е да наблюдава екзекуциии и сам да умъртвява хора). И също е действал с подкрепата на СССР(КГБ и ГРУ)....Затова за тях този паметник е свещен - той олиц

1381

Случаен

преди 13 години

Свърши тая в Русия да изнасяме ***. Хората купуват, но качествена стока. А и като си такъв икономист, сподели какво произвеждаме, та да изнасяме за Русия?

1380

Анонимен

преди 13 години

до българката девето коляно.Значи продаваме на необятния руски пазар почивки на черноморието. Супер, е това беше отговора, дето исках да чуя.СДС не прекрати договорите, просто спря държавната поддръжка за неефективни производства и спряхме да изнасяме на половин цена.Частните фирми отдавна щяха да са на руския пазар, ако изгодата беше толкова голяма. Добре, че не съм наясно с икономиката. Сега отивам да занеса една червена роза на паметника, за да си останат децата ти и внуците българи.Успех

1379

Анонимен

преди 13 години

Така е - докато чакаме друг да ни оправи, точно това ще ни се случва : "ще ни оправят". Едните чакаха руснаците, сега смятат че чакаме ЕС "да ни направи богати".Никой няма да ни направи богати, това си е наша собствена работа. Обаче с подмазване и умилкване няма да стане.Ако не знаем как да си пазим авторитета, ще ни газят. И ще ни втълпяват, видиш ли, че бъдещето ни зависи от нещо което е безвъзвратно в миналото.

1378

Анонимен

преди 13 години

до 1612, Аз не съм търговец, а българка до девето коляно и искам децата и внуците ми също да са българи и да живеят в България! Като не си наясно с икономиката не пиши глупости в интернет. Най-големият пазар е Руския. Най-много почиващи по Черноморието има от Русия. Предприятията ни фалираха, защото СДС прекрати договорите им с Русия и остави хората без работа! Сега плюете Бат`Бойко, че иска да ги възстанови. А как да се справи с безработицата!

1377

Анонимен

преди 13 години

Аз не го продавам ... ти го продаваш. Съгласен си един символ на поругаването на собствената ни политика да стърчи в парка, заради икономическа полза, сам си го написал.в какво са вярвали бащите ти, не мога да коментирам.В какво вярвам аз няма нищо общо с тази тема.Колкото до паметника, не ми трябват журналисти за да го забележа, и да знам, че не му е там мястото.

1376

Анонимен

преди 13 години

до 1613, Защо смяташ, че продаваш достойнството си. Та нима бащите ни не вярваха в комунизма! Той беше хубава утопия! Ти в какво вярваш сега, че ЕС ще ни направи богати! ГЛУПОСТИ! Това е втори Съветски съюз и може да се окаже по-лош от предишния. И тази заблуда ще отмине! Гледайте реално на нещата. Човек трябва да има в какво да вярва- Бог, комунизъм, демокрация, равенство! Политиците много добре умеят да използват това!