53

Анонимен

преди 13 години

Цената. Само това е проблема. Всичко друго е ок.

52

Плюшкин

преди 13 години

Че ние не се фукаме, а спорим, за изгодите на този договор? реално всеки си казва мнението според собственните си преценки? Но, ако съдим трансформацията на атомите в пространсвото от един вид състояние в друг, то засега АЕЦ си е с ненадминато КПД, на масов източник на ел. енергия. А на дребни помощни генератори, не пречи и ВЕИ, ВЕЦ, ТЕЦ, ГЕЦ, припек? Но като сигурен източник, какво имаш против АЕЦ "Белене"? Като ми спрат тока с оправдание, че някъде си имало повреда, на мен добре ли ми е?

51

Анонимен

преди 13 години

Ако утре не съществува, що да даваме грешни пари днес за нещо, което няма да дойде ?

50

руси

преди 13 години

до 35номер,ашкошлум бе *** червен,КОСТОВ,КОСТОВ САМО ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ.

49

Плюшкин

преди 13 години

Вятъра също се мени и променя даже и посоката си? А и сле дмасовите промени по планетата, нямаш гаранция че ще духне точно когато искаш? А докато има уран, Русия ти гарантира, че ще има за АЕЦ-а ни, поне до 60 години, а това е не малко, ако вземем впредвид, че утре не съществува, защото не е сигурно? На писито ми му дават 2 г. гаранция, а на този договор цели 60? Не са малко и при изгода и за двете страни, а и реакторите им са едни от най-добрите в света?

48

Иван

преди 13 години

до заминаваща: Колкото по бързо заминеш толкова по добре и за теб и за България.За теб ще е добре защото много чужденци изоставиха имотите си в България и заминаха а сега им трябват и слугини.По това което си написала те определям като човек който добре ще се справи с това.И после доброто за България - ти си от хората които казват : няма работа,няма пари ,държавата нищо не прави за нас.А ти какво си направила за държавата та очакваш да ти се върне ?Аз съм на 50 г работя на две места - имам пари

47

Цецко

преди 13 години

хахааа...е, на компа немам интерфейс с брайлово писмо! Да, инфото от монитора влиза в главите на хората чрез сетивото зрение! Освен ако ти, като работещ в БАН си се докопал до някаква странна симбиоза с компа, и я популяризираш малко нестандартно. Ко става, мина ли ти? Айде кажи нещо от разума, стига с тия футболни емоции...

46

gogo

преди 13 години

Белене трябва да се построи ако не искаме сарко да превземе пазарите на балканите с нови АЕЦ в Румъния и Италия.Борисов трябва да преговаря,имаме нужда от Белене

45

revlio

преди 13 години

до Х а нима незнаеш че колкото ток имаме от аец , тец толкова плащаме за ток от вятър , слънце и вода колко повече проиведем от първите толкова плащаме на вторите такива са договорите в ЕС които са подписани та ка че печалбата от аец я дели на половина

44

караколю

преди 13 години

аз се занимавам с производство и износ.Заради кризата продажбите ми в страни с производство принципно са намалели с проценти,а у нас където има само философи и тарикати и народопсихологията на българина е такава,че ще ти обяснява 2 часа как ще свърши дадена работа за 15 минути- в пъти.Аз принципно съм ''ЗА''.Но оставям тази работа на специалистите по икономика и ядрена физика,както гледам само в този сайт са стотици!!!!!

43

revlio

преди 13 години

до БАН ами не разбрали че от илиенци се започва ама на другарите не им беше изгодно да имат конкуренция и унищожиха всичко дребно в зародиш сега големите вериги ше ви лашкат в цените както си поискат

42

заминаваща

преди 13 години

Направо не ми го побира съзнанието как може толкова да се натискате да ви отпорят братушките с малоумния проект Белене ? Отчайвате ме като хора , особено с това , че по-далече от носа си не виждате. Вече съм напълно убедена , че работа в тази страна нямам , мизерствайте си на воля сами . И спрете да се оплаквате щото сами си го правите.

41

Стар търговец

преди 13 години

Бе приятели. Разбирате ли, че явно Белене ще се строи и финално няма начин пазарлъка да не е мегалют. Хайде да не бъде "пазарлък", че думата намирисва на Капалъ чарши, а преговори.

40

Цецко

преди 13 години

...нещо гледам си ядосан. Ако и аз така ти отговоря, ще се скараме, затова успокой малко топката и бъди жив и здрав!

39

revlio

преди 13 години

руснака обеснява колко е изгодно как ще плати всичко а пък ние се дърпаме после неустоики ами наи накрая една международна независима оценка и тогава кво праи руснака за кави неустоики голямо нахалство

38

Анонимен

преди 13 години

Но урана свършва по някое време, за разлика от вятъра

37

Анонимен

преди 13 години

Големият град, с мръсният въздух и кутийките за живеене, дето им викате апартаменти ли ? :)) От нас двамата, ти явно ще имаш нужда от повече здраве.

36

Плюшкин

преди 13 години

Човека предлага изгодна сделка, според мен? Гарантира ти 60 години взаимоизгодно сътрудничество и безотказен приток на гориво. това знаеш ли какво е? че 60 години, е длъжна Русия да ни помага с горивото, с поддръжката на АЕЦ-а? А тук за всяка консултация нашите плащат на други страни милиони? А този договор си е бил в интерес и на двете страни, но странно защо е оскъпяван толкова от някои хора? Иначе мисля че дори и спрямо вятърните генератори е по-рентабилен. Та, АЕЦ има най-високо КПД.

35

Х

преди 13 години

Обичаме да негодуваме, попържаме, псуваме. За нас, умните българчета, само ток от фотоволтаици и ветреници. На десетократно по-високи цени, със задължително изкупуване на електроенергията от тях. Без компенсираща, евтина ел.енергия. Пита се така: трябва ли ни АЕЦ? Да/не? Без разкрачване, без дупене пред Уори. Като не му изнася на шланга, да го духа и кой от къде е. След 10/15 години, като лъсне резултата, всеки застава пред ... там където му е мястото. Ама ще е късно! А вие си псувайте.

34

Анонимен

преди 13 години

Но пък тока им е най скъп в Европа и въпреки това са конкуректно способни. Тоест, собственото производство на ток, не е задължително условие за просперираща държава.