75

аватар

преди 13 години

Няма как иначе,България е изтървана от преди 20 год.Държавниците имат вина основно през този период.Да се издирят всички тези 5-6000 депутати и се подведат под отговорност чрез закона Кушлув и да плащат за сметка на обикновеният народ.

74

Един

преди 13 години

"за последните 15 години нерегистрираната икономика (доходи от ЗАКОННА, но необявена дейност) е генерирала между 50 и 200 млрд. лева." - тези пари са създадени и отишли в хората. В момента държавата като *** се опитва как може да изкопчи част от тях. Нека да създадат нормална среда за живот с работещи институции, без корупция, нормално правосъдие защитаващо хората и тогава те ще си плащат данъците. Нашата държава нищо не прави а иска да взема пари.

73

Ice

преди 13 години

Не са няколко стотин хиляди, а няколко милиона. Например според проектозакона при разходите се вземат данни от НСИ - а те са около 500 лв месечно на човек - колко пенсионери имат по 500 лв - всички те ще бъдат според закона хора с незаконни доходи. Почти всички семейства живеещи в провинцията също ще бъдат незаконни, защото единици от тях имат например доход от 2000 лв за четиричленно семейство. Почти всички млади софиянци с жилища също ще бъдат под ударите на закона.

72

ВР

преди 13 години

Новият проектозакон е пълен с противоконституциоонни разпоредби но това е защото е писан от лица непознаващи материята и не прави синхрон с останалото законодателство което действа в момента. В закона се въвеждан термини "пазарна стойност " и др който никога няма да проработят. НЕ трябва да се забравя обаче , че закона освен ефективност ще има и превантивна роля към онези самозабравили се "бизнесмени " и те ще тръгнат да вкарват в законова рамка свойте доходи и имущество. ГЕРБ ще се опозори ако

71

Божо

преди 13 години

За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881)Константин Иречек

70

Krasimir

преди 13 години

Abe hora kakvi danaci i kakvitaksi ne si pla6tame nie deto rabotim navunka - emi vsqko evro koeto sym izrabotil sym go pratil v Durjavata. Tova dds - na vsqko evro mi e 39 stotinki - kvi danaci iskate da pla6tam i kvi taksi - ko vi stava ?Vseki den za vsqko evro si mi udyrjat danaka. Teq ku6levski istporii da ne mi gi prilagat za vsqko domakinstwo s nad 60 hil leva 4e baq morqci 6e ima da gi sydqt navsqkade, kogato i kydeto moje.Trtqbva da ima previlegii za takiva kato nas.

69

Анонимен

преди 13 години

Законът "Кушлев" може да удари 1 млн. българи ami malko *** nqma li da udari ?

68

Недоглеждане и...

преди 13 години

глупост-направо рекет си е този закон!Законът трябва да е "изграден",а не "нахвърлян".Като се има предвид народопсихологията,комшиите ще започнат безразборно да се "топят" един-друг!Ей-тъй,като "за спорт".След време,при създаването на такива закони,някои може да поискат и обесени хора по уличните стълбове.Борисов гарантира границите ни,но дали може да спре потока от бягащи навън?Вече ряазбрахме,че тук е най-лошото място за живеене.Но става вече и опасно за това!

67

Симо

преди 13 години

В тая държава не остава време за работа.Всеки изчислява,пресмята ,коментира и кой остава да работи,та дА ПЛАЩА ДАНЪЦИ.Добре,че имат намерение да прокарат най-после един закон за "всички".

66

za 57

преди 13 години

***, искате да си крадете, както ви е обичай, нали ? Като си взел пари под масата , не си платил данък, това си е престъпление - много ясно че ще си платиш за това.......

65

Анонимен

преди 13 години

Много ревете , крадците.......така ще е отсега нататък - първо на пода , после в панделата.........на никого няма да липсвате...амин

64

Анонимен

преди 13 години

Ами БеКаПето беше около 1 милион преди 20 години, главно те крадяха през така наречения "преход"......дa im вземат откраденото, ама първо с големите да започват

63

Окото на Бог

преди 13 години

А честит да ви е Герб с мутрата Бойко Тиквата и Цецо крадецо! А да видя сега ще се радвате ли че някъде бутат къщи - иде ред на всинца ви, нещастни злобари!Ридайте сега *** прости !!!Всички до един сте крадци...иначе нямаше как да преживеете досега терора на толко правителства в/у вас...трябваше отдавна да сте измрели!Ама не ***..щото крадете !

62

от раята

преди 13 години

Няма българин с имущество,което да отговаря на заплатата му в тия 15 години.Всички получавахме заплати по ведомост и по списък ако има такъв. Продавайте и бягайте ако можете. Питайте дядовците си какво са преживели. Тия нямат насищане.Заради 300 бандита ще пострадат и невинни хора.

61

ninad

преди 13 години

Парите,които емигрантите изпращат са от огромно значение за платежния баланс на страната!Най-общо казано ние,които сме в България потребяваме повече,отколкото изработваме,а емигрантите изработват между 500 и 800 евро средно на месец за България,без да струват нищо на държавата.Това ни дава възможност да имаме по умерен дефицит,но ни нарежда до държави като Мексико и Филипините.Трябва да облекчим емигрантите,защото те не винаги успяват да намерят легална работа в началото,а де факто ни хранят!

60

ninad

преди 13 години

Мафиотите карат коли с немски номера или на лизинг от близки фирми.Доходите им са от заплати от офшорки,именията им са собственост на регистрирани в екзотични държави компании,а те са техни представители-Кушлев пропусна 10 месечен срок да запорира хотела на Самоковеца.Ако искаха да се занимават само с едри престъпници,щяха да ограничат кръга от престъпления до 5-6 от най-тежките и да вдигнат прага на 500000 -1000000 лв.,а не да се дава възможност на чиновниците да рекетират за недоказани панелки

59

krass BG

преди 13 години

Do 60Които не си плаща данъци и такси върху доходите си е престъпник.Осъдиха Ал Капоне за това.Защо на теб да простят.Защо си работил нелегално? Защо не си плащал такси?Това е престъпление в развитите държави.Ти нали в такава искаш да живееш?

58

ринго

преди 13 години

Цецо Цветанов ни е ял ни е *** през тези 30 години дето е работил неспирно за възхода на родината .Жена му и децата му също.*** и ял е само тъста му и успял да спастри сумата му парици а после ги харизал на Цецо за това онова да си позакупят.Щом на 75 още кърти парички не ще да е миньор или металург ами е гадна номенклатурна бройка с протекции от БКП миналото.Сигурно той е уредил зетчето в родната милиция навремето .Червени *** още се клонирате !Само газ за вас и клечка кибрит.Кушлев спиш ли

57

ninad

преди 13 години

В моя град най-много апартаменти и къщи купуват работещите в Испания,Италия и Гърция.Това става чрез техни роднини,защото те нямат време да обикалят кооперациите,да оглеждат и да се пазарят-просто дават пари чрез преводи ина ръка на брат,син,баща,но не сключват нотариално заверени договори за заем помежду си каквото е изричното изискване за доказване на сумите.Сега синовете им не могат да докажат доходи - конфискация!!!Не се признават преводи а и мого са работили нелегално години - КОНФИСКАЦИЯ!!

56

КИРО

преди 13 години

тези от ГЕРБ КАКВОТО И ДА ПРЕДЛОЖАТ САМО ТЪПОТИИ ИЗМИСЛЯТ,НЕЩО ИМ ЛИПСВА НА ТЕЗИ ХОРА,ЯВНО МОЗЪК