113

Фанети Мазакура

преди 13 години

Нито един лекар не е длъжен да оказва медицинска помощ на когото и да е било без да получава адекватно заплащане за труда си!Нито един пациент не е длъжен да посещава лекар ако не иска да го прави срещу заплащане!Да се закрият всякакви на безплатно здравеопазване и тази дейност да се изпълнява само в условията на свободни пазарни отношения между лекари и пациенти! Точно по същия начин както е при всички други форми на търговия и услуги! Тогава клиентът винаги ще има право, защото той плаща!

112

Анонимен

преди 13 години

Бени,само за твое сведение:Идеите,които предлагаш,са абсолютно античовешки и нацистки,както писа и друг форумец.Тоест,комунистически,защото голяма разлика между тези две уродливи и човеконенавистни идеологии почти няма!Айде,приятен уикенд,разконспирирана си!

111

Анонимен

преди 13 години

На стачка не ходят лекари,а само фелдшерите,мед.сестри, подобен персонал и представителите на мошеническите лекарски съюзи.Тази *** останала тук и наричаща себе си -лекари,не ходи по стачки,а само седи по кабинетите и лапуцаааа,гуши,гнете и каквото такова се сетите още.Паразитоза е налегнала системата на здравето.Отърване няма.А най-големия *** е НЗОК.

110

Уотсън

преди 13 години

Срам ме е, че има хора стакова мислене.Не съм фен на ***, но никой няма моралното право да определя, кой да живее и кой не!Това е долнопробен НАЦИЗЪМ.Що за хора.

109

Медбрадър

преди 13 години

Сестро, сестрите напускат бг болниците и отиват на по добри места за живеене, не виждаш ли? От лекарите е останало само шкартото, което няма да вземат на запад. Шкартото е винаги за нас. Цял живот- шкарто.

108

poli

преди 13 години

Навсякъде се говори само за работата на лекарите.А другият персонал"помощен",както му казват не му се оценява работата.Нима може операция без мед.сестрарентгенова снимка без рентгенов лаборант или раждане без акушерка-НЕ.Но те не се броят.Затова е голяма тяхната липса.Неможе лекар да получава в пъти по-висока заплата от мед.сестра или акушерка.Лекарите защитават само своите интереси.Помощният персонал да не ги подкрепя,ЗА ДА ВИДИМ КОЛКО ЛЕКАРИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НА СТАЧКА.

107

Alex

преди 13 години

Лекарите в БГ са интелектуална маса. Т.Е. не са частта на населението която ще си оправя проблемите с бухалка в ръка. За съжаление цялостното разбиране и развитие на хората е че нещата се оправят с тупаник. Системата с Джи.Пи-тата е доста рапространена и работи не лошо. Но както всичко друго трябва да бъде съобразена с народопсихологията ни. Няма нищо от което българина да не се опита да направи далавера. Милиони да има пак ще крадне левчета. При която система интелигетния човек няма шанс.

106

Дени

преди 13 години

Първо това не е мое мнение. И второ думите се изопачават.

105

Дени

преди 13 години

А, сега ми стана ясно - значи лекарите рискуват живота си да лекуват ***, а *** ги нападат както се тиражира от медиите. Горките лекари, а *** са животни.

104

ДР

преди 13 години

ГЕРБ да подаде моментално оставка и да се избера ново правителство и да закрият тая здравна каса която само контролира и глобява лекарите когато дават повече направления! Да се оставят лекарите да дават колкото си искат направления, а новата каса да им ги плаща без да иска обяснения!

103

Дени

преди 13 години

Да , но не им отказват помощ. Знаем за много случаи ,тиражирани от медиите за нападения над лекари от страна на ***. А това ,че в касата няма достатъчно пари не е само заради тях. Писах по-долу ,че много малко хора в тази държава плащат здравни осигуровки .Краде се ,източват се пари и от клинични пътеки и т.н. Факторите са много.

102

Анонимен

преди 13 години

Браво на лекарите. С протеста си те се борят за повече пари за здравеопазване. ГЕРБ иначе са готови всякакво здравеопазване, наука и образование да закрият.

101

Бени

преди 13 години

Да съгласна съм с теб 100%. Това за боя го наисах по погрешка. Както казваш механизма е друг - не плащаш, не получаваш. Просто лекарите не трябва да ги обслужват и така само след няколко месеца сред тях ще пламнат епидемии и болести и проблема ще се реши от само себе си! Но лекарите са прости и лекуват *** и затова сега няма пари в здравната каса! Щото ако не бяха ги лекували и ги бяха оставили да измрат, както предлагаш ти, сега здравната каса щеше да е пълна с пари!

100

tony

преди 13 години

от тези 3 бона както казваш имаш ли представа колко остават за лекарите като касата всеки месеци ги глобява със солидни суми за това, че са дали повече направления отколкота тя им позволява или за това, че са прегледали и направили изследвания на повече хора отколкото им е разрешено.

99

Дени

преди 13 години

Този коментар наистина е циничен !

98

Диди

преди 13 години

Да - много си права Дени! Когато консумираш трябва да плащаш. И не само *** са консуматори! И безработните, и инвалидите и раково болните, и диабетиците и другите неизлечимо болни които само харчат безумни средства за медикаменти и процедури и лечение, а самите плащат минимланите вноски, или нищо не плащат. Всички тези комсуматори трябва да се задължат да плащат изцяло консумираното от тях! Иначе свободата се превръща в свободия.

97

Дени

преди 13 години

Държавата не трябва да ни оправя. Плащаме данъци , плащаме осигуровки , плащаме различни налози и имаме право да и получаваме.Имаме задължения ,но имаме и права. А това за боя ще го пропусна. Това ,че ще набиеш един *** не означава ,че ще стане съвестен гражданин ,защото не му пука. Има други мейханизми и начини. Не плащаш ,не получаваш .Така е в нормалните държави към които ние се стремим. Друг е въпросът за социално слабите. Те не са такива поради ред причини .

96

vini

преди 13 години

Лекарите да върнат живота на хората които са отнели.За това пари не се иска.Тези лекари стачкуват защото са маша на БСП.

95

Бени

преди 13 години

Да, права си! Държават трябва да се грижи за нас и да ни опрявя. Държавата е отговорна за поведението на *** - кой е създал *** - ами държавата, значи държават е отговорна за тях! Трябва да изпратят полицейски отряди при *** и да ги спукат отбой докато не си платят здравните осигуровки. Само така ше се оправи здравеопазването.

94

Ran

преди 13 години

Докато не премахнат практиката с тия измислени джипита-това ще е дереджето ни. Губене на време, размотаване по направления или да ти напише болничния лист Ккава е ползата от тях? Така няма откъде да се напълни хазната.