61

гурбетчия

преди 13 години

до 59.росене,нямаш ли си друга работа, та и ти като повечето си сънародници доказваш ниското си ниво на интелигентност."Като бил турчин кво правил в Бг.?"А българите родени в Турция,като са българи кво правят в Турция?! Защо просто не се махнат,интересно ми е какво ги задържа там! Най-лошото е ,че почти всички българи са глупави като теб.

60

Анонимен

преди 13 години

Задържа го тук това че се чувства много важен и има възможности да краде чрез ДПС. Ако отиде в Турция ще го гледат като чужд, ще му викат *** иу т.н.

59

росен

преди 13 години

Абе ти какво правиш в България? Защо просто не се махнеш ? Интересно ми е какво те задържа тук!!!

58

sofianets

преди 13 години

( do: burgazliikata )Sestro , da prava si , jiveem v DARJAVA-KO6MAR!Ami 6tom e taka v Turtsia , tova zna4i 4e kom6iite sa po napred daje i ot zapadnite darjavi kato Germania , Frantsia , Italia. Pensioner na 45-47 godini , mnogo interesno.Bravo na kom6iite , naistina e silna darjava TR.

57

Tur4in

преди 13 години

"В България може да се гърчим, можем да умрем, но ще загинем като истински българи " Ami da,kato indiancite-gladni ,goli ,no gordi.I ostanaha samo w rezerwatite.

56

Tur4in

преди 13 години

"Преди време, някакъв възрастен турчин от Розино (голямо село в Карловско), ми разправя че в Турция кафенетата са пълни с млади пенсионериТой се бе изселил 1989 г" Prawilno ti e kazal-toku 6to s ewyrnah ot Turciq-wsi4ki moi wrystnici we4e sa pensioneri tam.

55

123

преди 13 години

В Турция се дават пари за работа,не на въртигъзове както в България.Затова всички фондове са празни ,защото ги лапат гладнярите,които не се наситиха цели 20 години да крадат . Крадливо племе.

54

Анонимен

преди 13 години

Масите се съпротивляват/ протестират ден-два и всичко минава.Масите не помнят събития, индивидите ги помнят. Затова масите се управляват лесно, а индивидите - не.Вместо да се джавкате, вземете мислете как да се сплотявате. Иначе ще ни мачкат вечно. Като видите протест на отсрещния тротоар не се присмивайте ами се заинтересувайте - и ако е за справедлива кауза - присъединете се. В момента вместо правителството да го е страх от народа, нас ни е страх от тях. Това ние трябва да го оправим!

53

AZ

преди 13 години

СТЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ЗАПОчНА С ЕДИН ВИЦ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ; СЕДЯЛА СИ БАБА ЦОЛА ДРАГОЙчЕВА В КАБИНЕТА И СЕ ВЪЗХИЩАВАЛА чЕ Е ТОЛКОВА ВЪЗРАСНА А ОЩЕ Я ДъРжъТ НА РАБОТА[в министерството]И РЕшИЛА ДА ПОчYКА НА ДЪРВО ПРОТИВ YРУКИ.И ПОчЪКАЛА ПО БЮРОТО.чYЛА ПОчYКВАНЕТО И РЕКЛА ;ДА ВЛЕЗТЕ. ТА АКО НЕ СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ДОПЪЛНА ТА ДО КАКВА ПРЕКЛОНА ВЪЗРАСТ ВСЕ ОЩЕ СТЕ НИ ЦЕДЯТ СИЛИ И ЖИВОТ ТАКА И НЕРАЗБРАХ????;

52

Контра - Атака

преди 13 години

Преди време, някакъв възрастен турчин от Розино (голямо село в Карловско), ми разправя че в Турция кафенетата са пълни с млади пенсионериТой се бе изселил 1989 г.Как може турците да взимат пенсии при 25 години стаж, а тук трябват 40 години ?!!!!Ама там не хрантутят *** и фалшиви "сакати" Всички работят ...

51

Anelia - VARNA

преди 13 години

Maikata na priatelkata mi , koiato jivee v Turtsia ( Bursa ) , be6e u4itelka tam v TR. A ve4e e pensionerka i vzima 900 turski liri ( 900 leva ) V MIZERNA DARJAVA JIVEEM , NAISTINA!

50

До #1

преди 13 години

Ще се пенсионират след като 100% от мъжете, започнат наравно да се грижат за домакинството и децата( прибираш се в 19ч от работа, готвиш, сервираш, миеш чинии,обясняваш на децата домашните,сутрин ставаш половин час по-рано да направиш закуска, работиш 8-9 часа, прибираш се и пак почваш да готвиш и така мин 25-30 години),след като за всяко едно работно място в държавата започнат да се заплащат на 100% еднакви заплати за мъже и за жени може и да се обмисли въпроса....

49

Анонимен

преди 13 години

meto76.blog.bg/politika/2010/10/29/na-kakva-vyzrast-se-pensionirat-po-sveta.626751

48

ДО 42

преди 13 години

КВА ПУШКА ЩЕ ХВАНЕШ ВЕ ***

47

Анонимен

преди 13 години

Абсолютно прав си. Трябва всички да проумеят, че всеки ще си получава заслуженото (като пенсия) според приносът му в системата, а не "всекиму според потребностите", което е адски ретрограден принцип от комуняшкото минало. Разбираемо, че доста хора, които за нищо не стават и са мишкували някъде за по 300 лева искат да се вземе от работещите и да се даде на тях, ама "умре" вече тая.

46

АНОНИМЕН

преди 13 години

Ами загивай си тогава! Продължавай да провъзнасяш управляващите и колкото те тъпчат, по-хубаво да ти става! Пример за достойно пенсиониране е това в Турция! За другите страни не прочетох какъв е реда за пенсиониране, но за турците - браво за човешкото отношение към труда и живота на хората!

45

Турчинн

преди 13 години

От 70-те години до днес се пенсионират хора които изработвали определения осигурителен стаж но за хора започнали работа след 2000 вече това не важи! За последните възрастът за пенсиониране да си най-малко на 60 години!

44

Турчинн

преди 13 години

От 70- години до днес се пенсионират хора които изработвали определения осигурителен стаж но за хора започнали работа след 2000 вече това не важи! За последните възрастът за пенсиониране да си най-малко на 60 години!

43

Ataka

преди 13 години

дo 41Нормално е еничари като теб да искат да се пенсионират в Турция. Направо хвани първия автобус и беж в Анадола. В България може да се гърчим, можем да умрем, но ще загинем като истински българи а не продавайки се на неверниците.

42

Анонимен

преди 13 години

Правилно си написал за турската система, но добави още - не само стажа е важен за размера на пенсията, а и ОСИГУРОВКИТЕ, които си плащал през това време. И да не чувам повече думичка за солидарности, уравниловки и комунизъм, че хващам пушкат гиди *** мързеливи.