295

Анонимен

преди 13 години

пенсионирани колеги от Нефтохим получават по 200-220 лв допълнително... но не знам колко години ще ги вземат, можеха да вземат пари и на куп... но предпочетоха да получават месечна вноска, поне 3мата които познавам... пенсионираха се 2007ма.... Много ще е цнинично да национализират фонда, а точно на хора като тях да им го забиват и чрез тавана...

294

Анонимен

преди 13 години

Не мелодия, парите ще се национализират за да има за Ушев и Шапкарев, защото МВР няма пенсионен фонд, но не смеят да резнат ранното пенсиониране там! Сега ще ги национализират и ще тръбят ще са ограбеи, но там има доста... поне в повечето... С тези пари ще запълнят дупката в бюджета за да могат да ни вкарат в необходимите проценти бюджетен дефицит без да пипат привилегиите на Ушев и Шапкарев! МНОГО Е ПОРНОГРАФСКО..... още повече че пак удрят бялата икономика...

293

Анонимен

преди 13 години

И ко пак на изклатиха а ?

292

любопитен

преди 13 години

Има ли някой, в сайта, който да е получил пенсия от частен пенсионен фонд? Интересно ми е, да опише впечатлението си от такова нещо? Защото все внасяме пари, а какво получаваме е въпроса?

291

мелодия

преди 13 години

Тази категорична *крачка* ме кара да си мисля,че парите или отдавна са дадени някъде в банки за лихви, или има идея да се дадат поради същата причина -----Третата възможност е някой да ги е присвоил /у нас това не става кой знае колко трудно/ ------Не знам как на нашите не им дойде на ум да кажат,че средстватаса източени чрез банкоматите /че то още не е късно/

290

Диана

преди 13 години

Не споменавам това по принцип.След една година на борсата моите колежки са и без помощи и без пенсии.Имат натрупани пари във пенсионните фондове,имат стаж за категория,имат навършени 47 години,нямат обаче необходимите 94 точки.Просто трябва воля да се приложи закона,където предите две условия са достатъчни фонда да им изплаща пенсии.

289

Анонимен

преди 13 години

Именно Диана, и аз и жена ми работим в Нефтохим, още утре отиваме да се откажем, каквото и да ни струва... бих ги запалил тея пари, но не и да ги дам на държавата... Още по малко на мизерен милиционер и член на БКП като Боко!

288

Бееееее

преди 13 години

Ами аз съм овне и все ме стрижат? Трябва ли да пукна, задето съм такъв? А ти, мутро коварна, подла, пълна с мангизи, джипове, джиесеми, мацки, щанги, пушки, и т.н.., трябва да помислиш! Ако умрем ние овцете, кого ще стрижеш? Аз все гола глава ходя от малък и досега, щото все ме стриже някой. Ние сме били на този континент, преди евреите да основат "Европа-та". Но понеже станахме овце и търпим такива мутри като теб, затова сме последни в живота. И всеки ни стриже. А теб мутро, кой те стриже?

287

Диана

преди 13 години

И моята информация е от там.За жалост ако това се случи тези които подават сега документи за пенсия..горят.Не ми се мисли за тези които ще продължават да внасят пари по закон вече във фонда на НОИ.

286

Анонимен

преди 13 години

Изплащането на пенсии от проф. фондове, не отменя помощите за безработица! Би било прекалено цинично!

285

Анонимен

преди 13 години

Има пенсионирани които получват пенсии от професионален фонд.... Пенсионираните след 2007 от Нефтохим... от там Бойко ще удари джакпота.... Дано хората успеят да си изтеглят парите преди нова година въпреки наказателните клаузи - *** за Боко!

284

Диана

преди 13 години

Защо примиера не изиска от фондовете да изплащат пенсии на хората които са съкратени от категорийни работни места?Имат достатъчно натрупани вноски за да може това да се случи.Така ще облекчи и бюджета.

283

Диана

преди 13 години

Мисля, че е от 1997г.Правят се вноски по две партиди...лична и универсална.Средствата от личната се изплащат след получаване на документ за пенсиониране от НОИ.Универсалната се изплаща след навършване *** пенсионна възраст определена за 3 категория.Замисъла на тези фондове е да изплащат пенсии на категорийните работници при навършване на възраст независимо дали са направили необходимите точки които се изискват към момента.

282

Калин

преди 13 години

нарушават права .. а болшевишките излеяния тотю и митревата - дрънкат за солидарност равенство.. и как сме трябвали да плащаме!! какво да плащаме, получили сме нещо?? къде са парите .. от 65 години злоупотребявате с тях!пенсии за вас няма да има.. грабете харчете, на влажно ще ***!!!

281

ohoboho

преди 13 години

Дали има статистика от кога датира първия професионален фонд и дали има вече пенсионирани , които получават пенсии от там ?

280

oh

преди 13 години

da savrashtat pak komunistite,4e da sa opravim,dobre si behme tia na razbutaha,obuna4iha mladite i sega eto ti go rezultata.

279

Анонимен

преди 13 години

Допълнителните пенсионни фондове са голяма измама.Това е законова основана на демагогия форма на рекет спрямо BG население.Вярва ли някой,че след време тези фондове ще дават реален дивидент?В икономиката безконтролно се въртят насила,но законно събрани пари.Тези пари обслужват корпоративни интереси.Някой задавал ли си е въпроса от къде са парите на джет-кредит или ТИ БИ АЙ-кредит?Кой допуска законово да се дават заеми от35-40% лихва?Ами това са нашите пари,с които престъпната позволява да бъдем.

278

млад

преди 13 години

добри ми вълчо, защо писа, "да ми национализират голия ***", вервай ми, ще те намерят и тогава, ще ГО направят "текезесарски" и ако не си яне под прикритие, мноооооооооооого, ще боли.

277

Добрия вълк

преди 13 години

На мен пък най-много да ми национализират голия ***!За това ще я карам ден за ден , тъй или иначе кой внасял , кой не ,на края ще има парче от баницата и за мен! Хич няма да се напъвам , щото от напъване човек най-много да се наака ! А иначе се чудя защо не национализират мангизите на Трактора, Маргините,Марио Джотолов,***, МИМ и др.знайни и незнайни айдуци , както се изразява бате ви Боби !

276

Георги Петров

преди 13 години

Ха честита ви реставрация.Реставрация на комунизма.Първо фондовете,после фабриките,после земята,след това пионерска организаця и комсомол.Някои се радват на този ход.Бих искал да ги попитам съгласни ли са да им вземат влоговете в банките и да дават от тях на "социално слаби *** съграждани"Няма разлика между едното и другото.