122

Анонимен

преди 13 години

Абе льо-льо, човешкият мозък е активен само на около 10% само защото, ако 20-25% бяха активни, щяхме да получаваме епилиптични пристъпи!

121

Анонимен

преди 13 години

Материята е последната най-низша проекция на Архосингулярност, породило Духа, който за да се самоопознае е породил Мисълта, която за да се самоанализира е създала различните дименсии Време, което пък за да съществува се е трансформирало до Пространство чрез неделимостта Енергия-Материя, довело до възникването на Вселените - всяка с различни физични закони. В нашата специфична Вселена, ние хората сме само една неизброимите разновидности от разнообразието на краен продукт на усъвършенствана финна материя способна да мисли, в качеството й на вид катализатор на процеса Духът да се опознае, експериментирайки чрез нас.

120

Адолффф

преди 13 години

Докато има войни,убийства,престъпления и желание за безгранична власт.Докато в човешката цивилизация властват парите,злобата и разрушителните мисли и инстинкти,надали ще видят всички това,което е невидимо.Защото военните ще са първите,които ще го ползват за да завладеят света

119

Ангел

преди 13 години

Мисълта е съставена от вълни.Който не след дълго ще може да се улавят и разчитат. Даже вече се правят опити които са доста успешни.

118

Smooth Operator

преди 13 години

Аз съм мойте атоми, но и клетките ми, аз съм и макроскопичната ми физиология и всичко това е истина. Просто различни нива на истина, пристъпвайки към това ниво на разсъждение възникват въпросите, защо сме тук и от какво са направени мислите, имат ли изобщо субстанция? Мисълта е биологично време и хронологично време, тя е връзка обединяваща в един цялостен образ многото усещания и външните обекти.10х

117

Ангел

преди 13 години

Браво!! Надявам се по скоро да се дадат отговори.Както преди 100 години хората не са си представяли,че днес имаме такива технологии.Така и на нас ни се струва налудничаво ,че след време ще пътуваме от галактика в галактика,че ще пътуваме във времето или ще се телепортираме и кой ли знае още колко други неща които чакат да бъдат открити.Дано да сме живи да им се порадваме

116

116

преди 13 години

Мисълта и тя ли е "съставена от атоми"?

115

Smooth Operator

преди 13 години

116-ти всичко в тази вселена е създадено от едно и също нещо... атоми! Луната, Слънцето, ти, аз, цветята, вазата в която са натопени водата всичко е едно... нищото и нещото Е ЕДНО откритията свързани с андронния колайдер са тясно свързани с опознаването на самите нас.... Въпреки, че доколкото разбрах едно от последните им постижения е, че могат да определят масата на различните частици, според това колко се отдалечават от блъсъка, тези които са най далече са съответно най леки... кво толко :)

114

Азъ

преди 13 години

Споко.Нищо няма да открият,защото на прага на врата се...***.А учените тва не го могат.:-))))

113

PPP

преди 13 години

А ако е Бог, то Кой е създал Бог ли? Това е въпроса като за кокошката ли е първа или яйцето?

112

Анонимен

преди 13 години

Колкото и да напредва физиката никога няма да може да отговори на въпроса "как е започнало всичко?". Дори теорията за Големия взрив изисква в началото на вселената да е съществувало миниатюрно количество свръхконцентрирана материя... но кой е "създал" или "сложил" тази материя "там"? А ако е Бог, то кой е създал Бог? Или той просто е? Но това е по-лесният вариант...

111

Анонимен

преди 13 години

Ние сме доста материалистично настроени.Каквото видим - на това и вярваме.А има доста неща, които не се виждат.Човекът не е само груба материя.Древните са казали: "Опознай себе си, за да познаеш и другите", а ние сега все познаваме света около нас, а себе си - не.Дали сме умни?

110

PPP

преди 13 години

Ще става интересно... Както в серияла "Fringe" влизат и излизат в паралелната ни вселена. Мисля, че колайдера има връзка с 2012 година за свършекът на света ни. Ще открият някои неща, които не сме си и представяли досега и верно може да има "нова физика и математика" Т.е. ние сега използваме едва няколко %-та от мозъка си от 5 до 7-8% само. А 2012 година може и да е ново начало за нас хората. Т.е. да се увеличи капацитета на мисловната ни дейност да кажем на 20-25%, което ще значи, че ще развием и телепатия и телекенеза и прочее анормални и свръх-естествени сили да придобием. Поне така мисля де... :)) И в Библията пише, че ще има второ пришествие към 2000-та година или нещо ще се случи просто с нас хората. Ще ни се отключи съзнанието по някакъв начин от вселенски сили или Бог както го наричат някои религий. Така, че според Календарът на Маите 2012 може да не е край на света завършващ с смърт, ами може да е ново начало за човечеството ни. Да се преодкрият нови неща и знания и да си улесним живота и да не погубваме планетата ни както правим в момента. Замърсяване на въздуха, на водите, изчерпване на природните ресурси и прочее злини които и причиняваме и тя започва да си го връща с земетресения, цунамита, урагани, тайфуни, вулкани изригват напоследък много и разтапянето на ледовете и глобалното затопляне. Да не забравим и за ядрените опити и изместването на земната ос с няколко градуса и това си личи вече с аномалиите в времето и температурата на планетата ни. Усещаме го всички, че ще се случи нещо голямо с нас в много скоро време, но никой не знае какво ще е то :) Алчността, парите и властта ни погубиха и доведоха до това дередже!

109

Анонимен

преди 13 години

Паралелни вселени? Фасулска работа. По-сензационното ще e да открият перпендикулярни такива.

108

Анонимен

преди 13 години

Човешкият хардуер пък и софтуер /ако може така да се каже / не са настроени да разпознават всичко което същесвува Примерно : Всики познати по интелигентни животни Те не осъзнават всичко което виждатСигурен съм че това важи и за човека

107

Физика 10 клас

преди 13 години

Интерференция: Явление, при което в резултат на наслагването на две или повече вълни, се получава увеличение на амплитудата в едни области на новополучилата се вълна и намаляване - в други.

106

до 109

преди 13 години

109, отваряй физиката за 10ти клас....

105

Анонимен

преди 13 години

Че то се знае че има паралелна вселена - Дянков, Борисов, Цветанов си живеят там - там борят престъпноста, там излизат от кризата, там БВП расте....

104

Анонимен

преди 13 години

Атомните бомби не са ли на същия принцип.Сблъскват се нестабилни атоми при удара и се получава взрив.Учените да не са на принципа-"Бъркай в торбата, пък да видим какво ще излезе "

103

Васко

преди 13 години

Тоя колайдер се оказа малко руска машина - не работает , но большая. Още луната не сме изследвали , обаче откриваме паралелни вселени и разчитаме на недоказани и нелогични теории за голям взрив , от който произлязла вселената , а до този момент нямало нищо , а пък всичкото това било създадено от един атом - ахахахаха. На това няма как да повярвам , а и съм 100 % сигурен , че ще се окаже неверно. Цялата вселена мое да е засмукана от някъде , но от един атом да е произлязла - надали.