75

Анонимен

преди 4 години

Да правим английският официален език, да вкарваме еврото, да дърпаме чертата и да се свършва. Аман от глупости.

74

Анонимен

преди 4 години

До29Те шиптарите ви претопиха... Македония скоро ще е Албания и спасение няма...

73

Анонимен

преди 4 години

До до 68,70 По време на Първото българско царство земите на днешно Косово са включени в пределите на му през 9 век. Сръбското нахлуване там е много по-късно,през 13 век,по времето на Душановото царство,получено от сръбският цар полубългаринът цар Душан,чиято байка и баба са български аристократки, без бой,по желание на гърци и българи и то трае само 15 години. Душан го отслабва и така дава възможност за османското нашествие по нашите земи, 14 век.

72

Анонимен

преди 4 години

Кой какъв е на Балканите е описано по време на Османската империя от преминаващи търговци,пътешественици ,консули на европейските държави!Славяните от територията на Призренско-Тимошкия диалект на сръбският език през тези 5века са се определяли като българи. Сърбия се появява отново през 1812г.,76год.преди България и те използват това време за пропаганда ,чрез книги ,училища ,консули които обикалят и втълпяват на турлаците и шопите ,че са ,,прави сърби"!

71

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 67Значи можеш да се информираш от първа ръка, ако тези хора са почтени.Също и ако познаваш по-възрастни хора от бившия ЕЦ по история. На онзи институт още в края на соца му казваха "резилът на БАН" и беше класиран на последно място по брой на публикации и по темпове на развитие на младите учени. За това дередже на този институт голям принос имаше въпросната лелка. Протежетата й вилнеят там и до днес, а тя продължава да дърпа конците на не една интрига, макар че вече е над 80 г.

70

ПроСоТо

преди 4 години

До Чебурашкабрей,ти май за "патриотин-българофил" искаш да минеш?..кажи нещо и за "руската ШЕСТА колона"!..А за "Седмата"?.."Осмата"?..Кьорав,как успя да мернеш И ТУК некакви "руски колони"?..иначе:-Аз разбирам,че рашистан ти е подпалил опашката..По каква причина не знам,но виждам че яко си я задимил.Само "ника" ти-известния анимационен герой,МИЛИЯ Чебурашка ,като си го комбинирал с ЛИЧНАТА си фотография е достатъчно човек да те заобикаля..

69

Анонимен

преди 4 години

От самолет се чува и вижда, че в основата на всички славвнски зици е българският език в по-старите му форми. Т. нар. учЕни търсят под вола теле.Математически е доказана водещата градивна роля на българския език сред славянството. Рфинствено бг-ят езиксе е разеил прогресивно до модерната му форма днес. Др-те дкаеянски еьици са зскотвени на старите форми на бг-я език. И всичко е доказано. Точка. Трагедия е обаче т. нар. бг научен контингент, който нехае за езика ни.Боже, пази България ибг. ез.

68

Анонимен

преди 4 години

До до 68,70 Виж границите на държавата България от създаването й,през Ранното и късното Средновековие и тогава ще говорим.

67

ВАЖНОТО В МОМЕНТА

преди 4 години

Да се изясни защо езиковедите ни твърдят едно, а публикуват атлас, в който е отразено нещо друго? ДА ОТГОВАРЯТ !Безобразията в етнографията да се нищят отделно.38, 41, 48, 54 - това са сплетни, които са ежедневие в институтите на БАН. Има периоди в които надделяват интригантите.За историята на нашата наука е важно тези неща да се записват и да се знаят, защото не българинът е неспособен да прави наука, а в научните среди вилнеят хора, негодни да се занимават с наука. Това и истината.

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен52 Сърбия е била винаги васална,на българи и на византийци,а днес на руснаците. Черна гора провежда в момента мащабна акция,за да спре сръбската пропаганда,насочена срещу черногорския народ-сръбските църкви,като проводник на нациналистични атаки срещу Черна гора. Арестувани са всички насилници от сръбското малцинство там,а наскоро бе осуетен опит за покушение срещу президента Мило Джуканович,организират от сръбски и руски агенти в тази страна.

65

до 68

преди 4 години

Ти направо изби рибата и взе жълтата фланелка за днес.И кога точно Косово е било в пределите на България ?Косово за Сърбия е това, което е Плиска за България, ама ти няма откъде да го знаеш,

64

Анонимен

преди 4 години

Я ни връщайте Западните покрайнини,да не се разхравяме.

63

Анонимен

преди 4 години

До 62 Косово е било в пределите на българската държава също 300 години,колкото и в сръбската,като в пределите на България е било най-напред. И до днес все още там се говори и български, освен албански.

62

Анонимен

преди 4 години

До За да си отмъсти наВ МГУ имах поне двама колеги аспиранти по етнография, които след това започнаха работа у нас - дамата в БАН, а господинът в ИФ на СУ.

61

Чебурашка

преди 4 години

Коментарите за сетен път ни убеждават, че руската пета колона освен българофобска е и сърбоманска.

60

Анонимен

преди 4 години

До до 44,63 ?? Невежеството е порок.

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен56 Тяхната истина,която после избожда техните очи. Сърбите винаги са ни нападали в гръб, 1885 Сръбско-българската война,например,в която биват разбити и се разбягват,като пилци.

58

до 44

преди 4 години

Кирилицата не може да е измислена от Кирил и Методий при положение, че я има написана в пещерата Магура от 2000г. по рано.

57

кольхоз

преди 4 години

Бе то и Косово беше Сърбия, ама нещо вече не е.

56

Анонимен

преди 4 години

До 51 Кирил и Методий са измислили ,,глаголицата" която няма абсолютно нищо общо с гръцката азбука.Кирилицата е измислена в България и двамата братя не са доживели да я видят.По онова време просто са я наричали славянска азбука ,по-късно я наричат ,,кирилица".