61

селянин

преди 4 седмици

3-35000 е нормална заплата за хора дето си вършат работата помисете малко един инженер 5год х 12 месеца х2000лв мин на месец (спорно е дали стигат) е инвестирал 120000лв и почва работа за какви пари ??????? 1500лв ами познайте кво става отива там където плащат повече и бачка независимо какво

60

Ха ха!!!

преди 4 седмици

До Номер 60, Ели - Когато хората даваха повече от 100% от себе си, никой не ги оцени и хората търпяха. Бизнесмените казваха като не ти харесва си тръгвай, щото много квалифицирани чакат. Тогава вие си правихте каквото искате с тях и те мълчаха. Сега нещата се обърнаха и едвам едвам намирате хора, които за нищо не стават. Еми ще търпите и вие сега. Имаше хора, но не бяха оценени.

59

Анонимен

преди 4 седмици

Сега се задава криза която е продължение на 2008 година , но може би по тежка .Младите ще се молят за минималната , помнете ми думата .

58

Бай Пешо

преди 4 седмици

Откъде накъде ще искат 4300лв стартова заплата. От една страна 80% от младите хем нищо незнаят, хем нямат желание да се учат. Ама искат. Ами тогава аз с 20г. опит би трябвало да искам 8-10к. Е да, ама робовладелеца не дава. Така че, младите могат да останат само с искането.

57

Ели

преди 4 седмици

По принцип е нормално да се иска добра заплата, но трябва да имаш предвид какво предлагаш. Като работодател искам да кажа, че не може да даваш минимума от себе си (присъствие) и да очакваш добра заплата. Не може да имаш минимална компютърна грамотност, да не знаеш какво е copy paste, да скатаваш цял ден за цигари и накрая да се държиш грубо с клиент, влязъл 10 минути преди края на работното време, защото си щял да си тръгнеш 5-10 минути по-късно, ама 20те цигари през деня да ги броиш за работа.

56

Анонимен

преди 4 седмици

За да даде работодател 4300 след данъци , работника трябва да има принос над 100 000 годишно .

55

Реалист

преди 4 седмици

А какво предлагат срещу това желание? Няма как продавачка или фризьорка да получи и половината от това.

54

Ха Ха!!!

преди 4 седмици

До Номер 50, абсолютно прави сте, че не предлагат абсолютно нищо, но такава е ситуацията. Когато имаше много работиливи хора и искаха съвсем малки увеличения или дори едно добро отношение, им се подиграваха, или дори уволняваха. С очите си съм виждал как работещи и кадърни хора за без пари, са гаврени дори за удоволствие. Хората се съобразяваха тогава и търпяха до един момент. Сега обаче ситуацията е такава и бизнесмените ще трябва да се съобразят с нея.

53

Анонимен

преди 4 седмици

До Хаха, как преценяваш, че за нищо не стават? Ти си някакъв експерт в нищоставането? Ами ти когато си започнал. научен ли си бил? Или някой те научи? Как знаеш, че сега ставаш? Ами ако си толкова вървежен... що не вземеш да помогнеш на някой нищоставащ и той да стане като теб? Направо сте жалки в изказванията си!

52

Анонимен

преди 4 седмици

българския работодател си търси роби, не работници. така че 4300лв не стигат.

51

Анонимен

преди 4 седмици

Ще ги имат и тези заплати някой ден, но хляба ще е 10 лева. Да не бързат :)

50

Анонимен

преди 4 седмици

Браво на младите. Разбира се, че ще искат достойно заплащане. Аз навремето бях щастлив, когато заплатата ми от 300 лв стана 500. Имах 3 ризи, един панталон, едни дънки и един чифт обувки. Почти всички се задоволявахме с трохи, а бизнесмените си купуваха джипове и къщи на любовниците.

49

И аз да кажа

преди 4 седмици

За един човек за месец е нужно2 пилета2 кг свинско месо3 скумрия10 хляба20 яйца5кг картофи2кг ориз3 буркани грах3 буркани домати3кг лук2 кг боб10 колички кисело мляко

48

Анонимен

преди 4 седмици

Те хубаво искат, но какво предлагат в замяна? Какви точно умения и знания имат? Освен ТикТок, Инста и подобни платформи? Голяма част оттях не могат да напишат името си дори правилно

47

Славчо

преди 4 седмици

Яко, хептен няма да намерят някой да бачка без пари... освен да внасят от космоса извънземни хахаха

46

Хаха

преди 4 седмици

Хубаво е да искаш а можеш ли да работиш.Това че си млад не е превилегия,повечето за нищо не стават а все искат.

45

Тялото

преди 4 седмици

Ако излезем от ЕС и 430 ще са много.

44

Анонимен

преди 4 седмици

Лъжи - заплатата не е важна, а отношението на робовладелеца към служителя ! Работил съм в голяма компания за авточасти, където буквално всеки от работниците се принуждаваше да взима някакви антидепресанти. Стрес и лошо отношение са причините младите да сменят работата често. После търсете непалци да ви работят за любовниците и джиповете !

43

Х

преди 4 седмици

хубаво, ама като ги питаш какво могат и какво са учили ... нищо.

42

Ха Ха!!!

преди 4 седмици

До 35, младите изобщо не са далеч от реалността. Искате да са самостоятелни, да са отговорни, да са еди какви си, а им давате смешни пари... Както един управител преди години в магазина, в който работих ми викаше "ам тЙез младити кат'станат на усимнайси в чужбина и са изнасят" ми с 400лв заплата при наем 300 през 2014 как да се изнеса бе, г-н Провинция Гадна!