63

Тошко

преди 11 години

Статията касае цаната за производство на ел.енергия, но не и таксите за пренос по мрежа ниско напрежение. Нормално е цената на произведената ел. енергия да е по-ниска от тази в ЕС. Работят основно можност произведени през соца (благодарение на Т. Живков и нашите покойни бащи и дядовци). Нека уважаемите журналист да съпоставят таксите за пренос, за достъп, за зелена, за кафява и за комбинирано производство в различните страни на ЕС.

62

Анонимен

преди 11 години

78 е праввсе едно да си купуваш хляб 1 лев и допълнително да е написано "такса доставка -50 ст", "такса продажба- 20 ст."+ ДДС и н касата да платиш над 2 кинта

61

макето

преди 11 години

кой *** ги пише тея глупости ега вино да не пийне и жена да не сиди докат е жив

60

Евтю

преди 11 години

Най-евтюну тока, ама и трода га давам евтюну, па кай, то кат закрийм фабрякити, ща си спът орицата ду десят и ща си гледат сериалчата, те китайцити ща рабутят. Толкус им акълят. Те качи и гирманцити рабутят, ама затуй са на таквоз дириже. Виш кво ща са иде ние ясну, ама те ората знаят.

59

anonimen

преди 11 години

da izlezem vsi4ki v nedelia i protiv niskia standart na jivot.

58

Анонимен

преди 11 години

разликата например между нашата цена (6.9) и тази във франция (7.2) е 6.7% а в заплатите предполагам 600%това са много некоректни сравнения. ако и българите взимаха по 10000 бона заплата никои нямаше да се оплаква

57

Анонимен

преди 11 години

Абсолютната стойност може да е най-ниска,но относителната (спрямо доходите) е не само най-висока, тя е убийствена!!!Горе долу 5 (ПЕТ) пъти по-висока от най-скъпата, това са 500% (ПЕТСТОТИН).Същото се отнася за храните, горивата и всички стоки.СИГА ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ!!!

56

memphis

преди 11 години

Комунистите докараха България до ръба на пропастта!Под компетентното ръководство на ГЕРБ направихме мощна крачка напред.

55

Мария

преди 11 години

Какво ме греят цифрите, които чета, след като посмъртно немога да си платя парното и тока - резил за тази наша държава - а Бойко и компания със сигурност трябва да напуснат ринга - гласувах за тях, но с нетърпение чакам 7 юли за да ги изритаме по най грубият начин - немогат да управляват, оказа се, че икономиката им е най слабата страна, вън от политиката - категорично!!!

54

Истината

преди 11 години

Малко след края на протеста във Варна, един от участниците и организаторите му - Иван Петров, при качване в личния си автомобил, е бил нападнат в гръб и намушкан с нож, съобщи БГНЕС.Петров е приет в спешното отделение на варненската болница, където му се оказва лекарска помощ. Автомобилът му е бил паркиран на улицата зад общината.По-рано Петров, който бе един от активните участници в митинга, заяви : "Истината е една. Нека всички да разберат. Днес провокативно ме питаха от една медия кой финансира протестите на хората. Никой не ги финансира. Хората излизат да си изкарат недоволството

53

българин

преди 11 години

до кога ще ни БУДАЛКАТ че цените на ток вода и др.са най ниски в Европа ,може но и ЗАПЛАТИТЕ СА НИ НАЙ- НИСКИ ,живеем в МИЗЕРИЯ те ни сравняват с ЕВРОПА ,само ДЕПУТАТИТЕ И ОТБРАН КРЪГ СИ ЖИВЕЯТА ДОБРЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ,стига ЗАБЛУДИ.

52

Nobi

преди 11 години

Колко удобно . Точно навреме излиза тази статистика за да ни светне, че всъщност няма за какво да се оплакваме, ние сме си най-добре. Тиквоооооо, не остана, ще хващаш пътя скоро

51

Анонимен

преди 11 години

Цената на киловатчас у нас - най-ниска в ЕС! Ами защото в ЕС, в цената на киловатчас е включено всичко! Дали е по-евтино у нас?Я разделете общата сума за плащане на отчетените киловати - КОЛКО СЕ ПОЛУЧАВА???Май-май сме с най-скъпия ток в Европа!!!Ние купуваме/плащаме СТОКАТА "електроенергия" и в нейната цена трябва да е включено всичко! - такси-макси, ДДС! За това дигат цената всеки месец! Да "стигнем" европейските цени...... Хлъзгави византийски номера! У нас било най-евтино! Да бе, да!

50

Анонимен

преди 11 години

Да я махате тая статия продажната ...

49

гост

преди 11 години

Тези статистики ми показват само едно, че новите държави членки са дали мило и драго да влязат в ЕС и са си намалили производството на ел. енергия с повече от 1/3. Другите цифри - нека да съпоставят, какъв дял от нашите възнаграждения отива за плащане на сметки, защото цената и 0,05 ст. да ти е, когато заплатата ти е аборигенска пак ще отива само за оцеляване. Така нахвърляни цифрите не водят до никакъв анализ.

48

добре де...

преди 11 години

Чехия, Прага: апартамент 75квм, двама човека, газ, ток, вода, ***, вход... =200лв/м. На края на годината ти теглят леата и ти връщат 23лв с пощенски записНаема на квм е 4 пъти на София, цената -2 пъти... Средната заплата е 2000лв (горе-долу).

47

ф-1

преди 11 години

Поредната глупост на Бойко:За шеф на "ДА ГЪ ЕВЪ" назначи жена, която до вчера е продавала хранителни продукти по интернет.Това правителство ми прилича на Ноевият ковчег.

46

до 49

преди 11 години

Така е, прав си. Но именно затова България е бедна страна. Бедна, защото битовите сметки са доста по-голям процент от средната заплата в една богата страна. Отделен въпрос е у нас, че всички се оплакват без да направят грам за развитието си. Мислят си, че е много хубаво да се мият чинии в Англия или да се берат плодове в Испания. Е да, ама не. За бачкаторите е трудно навсякъде. Не ме разбирайте погрешно- аз вероятно ще съдя ЧЕЗ за сметката си, тъй като въпросът тук е принципен.

45

Марио-38

преди 11 години

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB

44

ф-1

преди 11 години

Когато не разбираш нещо, хубаво е да четеш!Хората са ви написали:България изразходва ПЕТ ПЪТИ повече енергия за производство на единица продукция!!!Затова не ни трябва Белене, а ни трябват модерни енергоспестяващи машини!Комунистите да си го набият това в тъпите глави.