103

Анонимен

преди 11 години

Цената на това била най-ниска, цената на онова била най-ниска, а заплатите?! Когато заплатите ни станат като в Западна Европа тогава ще имате право да сравнявате цените ни с техните!!! А сега какво ме грее, че цената на тока ми е, примерно 50% по-ниска от тяхната, като заплатата ми е 10 пъти по-ниска!

102

възмутен

преди 11 години

Много странна съпоставка със страните от ЕС за най -евтиния ток у нас. Ами ниските пенсии ,заплати най ниския стандарт на живот най мизерно съществуване къде ги забравят.Във всичко вече сме най как ще ни стигнат сега Американците.

101

Пак някоя

преди 11 години

Взимаме обикновена сметка, публикувана в Интернет, за да няма обвинения в нагласяване на данните. Събираме начислената сума по първа и втора позиция цена на тока, пренасяне, зелена и др. Подобни такси и делим на изразходваните киловатчаса.Получава се сума за един киловатчас от над 26 стотинки или 13 евроцента. Тук разбира се влиза и ДДС, но то в различните държави на ЕС е различно, например в Швейцария според наш читател ДДС за тока е 8%.Ако сметките са верни, излиза че не само не сме най-евтината страна по цените на тока, но сме и в челото на подреждането на страните от Източна и Цен

100

Някоя

преди 11 години

В сравнителните таблици за цени на електроенергията, публикувани в Europe's Energy Portal България е посочена като държавата с най-евтина електроенергия за киловатчас-0.08406 евро. Това са официални данни, подавани от ДКЕВР до статистиката и оттам до Брюксел.Проверка на сметките, които милиони български граждани получават обаче показва ,че или сметките са сгрешени, или подадената информация от нашите държавни органи към Европейския съюз е лъжлива.Взимаме обикновена сметка, публикувана в Интернет, за да няма обвинения в нагласяване на данните. Събираме начислената сума по първа и втора пози

99

mimi199

преди 11 години

Смешно и жалко заглавие. Вижте си сметките и тогава пишете глупости...

98

АА

преди 11 години

да бе ... а в окото ми плува жълта подводница!!!!!!!!

97

Анонимен

преди 11 години

ей не спряха да трият коментари пууу , егати свободното слово в България

96

до 107

преди 11 години

Именно затова трябва да се национализират монополите!

95

недоволен

преди 11 години

Евростат да сметне на кое място сме по доходи.Пък като не може/не иска/ - вън от БГ.Стига подигравки с българите,и ние сме у Европата.Протестите не са само за тока - доходи,безработица,здравеопазване ,корупция,чиста природа....то остана ли нещо,дето да е наред?4 години слушаме оправдания за предните правителства.Тогава е нямало смисъл да се избира сегашното.И без това забатачва все повече нещата - като не може ,да си ходи доброволно !

94

Анонимен

преди 11 години

До дo 114 Произвеждаме си ама ако ти я продават според заплатата (каквото и да значи това) ще фалират. Дори да ти я продават на себестойност (което включва преносната мрежа и пак административните такси) пак няма да си доволен, въпреки че тогава няма да я има печалбата на всички по веригата. Гарантирам ти, но дано го направят (не че могат) за да се убедиш сам.

93

Анонимен

преди 11 години

102 коментар е за 93

92

Анонимен

преди 11 години

България остава номер 1 в ЕС по количество енергия, необходима за производство на единица икономическа продукция /854/, което е пет пъти над средното за ЕСТака е когато се сравнява производство на софтуер (европа) срещу производство на тухли(Бългасрия).Толкова за това как се определя този компонент.

91

Анонимен

преди 11 години

то излиза ,че Тодор Живков е по добър от всички в ЕС .

90

дo 114

преди 11 години

Викам да си произвеждаме енергия и да ни я продават според заплатите!!!!!!!!А за чантата на Луи Витон ми е през оная работа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ти сигурно си някоя баровка от ГЕРБ ,която е облечена и обута за хиляди евро от някоя мутра.И на която й плащат тока и водата !!!

89

кйХСД

преди 11 години

ЦЕНАТА НА ТОКА В БГ Е НАЙ -ВИСОКА В ЕВРОПА И НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.ПРАВИЛНОТО СМЯТАНЕ Е КАТО ПРЕСМЕТНЕШ КОЛКО КИЛОВАТА МОЖЕ ДА СИ КУПИ ЧОВЕК С ЕДНА СРЕДНА ПЕНСИЯ,ЗАПЛАТА И Т.Н.ПРИЧИНИТЕ-ИМА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА ,СИЛНА МАФИЯ ,ЛИПСВА ДЪРЖАВА,МОЖЕ ДА ИМА И ОЩЕ ЕДНА ЦЕНТРАЛА НЕ СЕ Е РАЗМИНАЛО!ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ И В БЪДЕЩЕ -НЕ Е СЛУЧАЙНО ЧЕ ВИ ПОДХВЪРЛЯТ САМО УДОБНИ СТАТИСТИКИ -НАПЪНЕТЕ СЕ ОЩЕ МАЛКО ВИЖТЕ СТАТИСТИКИТЕ НА СЪСЕДИТЕ И ЕВРОСТАТ --ЗА ДОХОДИТЕ!!

88

Анонимен

преди 11 години

ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ЗАЛЪГВАНЕ.....КЪДЕ Е ЕВРОПА КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ.....

87

Анонимен

преди 11 години

Да са си строили атомни централи какво се сравняваме се с ЕС ?В България като искаш да въведеш някоя глупост говориш за европейското състояние.Еладжиите в ЕС са с 5000 заплата ,ресурсите им са малко или са се юрнали да првят скъпа зелена!

86

даскал

преди 11 години

Правите ли разлика между евро и евроцент.Явно ,Не!Вижте се:"Нивото на киловатчас електроенергия в евроцентрове отново е било най-ниско у нас и през 2012 г. - 0,0857"Това е цена в ЕВРО, а не евроцент, който е 1/100 от еврото

85

Велес

преди 11 години

"България остава номер 1 в ЕС по количество енергия,необходима за производство на единица икономическа продукция/854/,което е пет пъти над средното за ЕС"И нека поумуваме малко в/ху същия!Примерно,годишно общото потребление е Х квч.С тази енергия,сме произвели примерно продукция за Z лв.Останалата енергия сме я изразходвали за климатици,бойлери,пържили сме филии с мас и лук!От тук,колкото Z e по-малко,толкова по-зле сме!За да се увеличи Z,трябва да има предприятия! Ама те им еб.ха мамата !

84

Това е лъжа !

преди 11 години

Опитвам се да намеря името на автора на статията за да го нарека лъжец. Трябва да намеря статията от преди 2..3.. дена. Ако не се лъжа, само Лихтенщайн и Чехия имат по високи цени на тока за крайния потребител.