96

Търговеца

преди 13 години

Този на снимката, много искам да го видя как ще купува агне на 6 лева ЖИВО ТЕГЛО, ще го обработва до търговски вид, ще плаща лихви по кредит за хладилници, техника и транспорт, ще плаща осигуровки, заплати данъци и лицензи, ще плаща наем за магазини и режийни , и ще продава на по ниска цена. Хайде бе Найденов, покажи ни как става !!! *** безподобна !

95

Анонимен

преди 13 години

Цената се определя от предлаганото количество и от търсенето. Ми едно е да купиш живо животно, друго да гупиш месо готво за фурната. Ми нали като го купиш живо трябва да го заколиж, и за какво му са на човек кокалите,кожата,карантията, пък и в град къде ще го колиж пред входа на блока ли :D? Взимай една плешка и бягай...какво ще се занимаваш с глупости. Но и цената като е по- висока и ддс-то скача, и държавната хазна се пълни, Дянков трябва да се скара на конския доктор!

94

Анонимен

преди 13 години

Ако се колят в легална кланица ,което почти не се прави,цената се вдига около 1лв./кг.Отделно ако ги транспортираш с хладилна кола , което също не се правицената се вдига и с надценка 15-20 процента може да се стигне цена 12-13лв.Ако си спестиш предните разходи и имаш собствен магазин може да продаваш на 10-11лв.

93

До 89

преди 13 години

Аве Груйчо какво е нормалното на това да го купуват за 5-6лв и да ни го препродават за 15? Ти нещо си сбъркан май.

92

до 75

преди 13 години

Абе човече, каква е тази смешна надценка при живо и готово трупно месо бе. Ти правиш ли разлика? Рандеман знаеш ли какво е? Това да не ти е да купиш вафла от борсата и да я продадеш в магазинчето си с 20% по-скъпо!

91

Анонимен

преди 13 години

Европейски цени (нямащи нищо общо с пазара) за некачествени стоки и монголски заплати - не става така другари!

90

an

преди 13 години

REGULIRANE NA PAZARA STAVA SAMO PO DVA NA4INA. HORATA DA SPRAT DA KUPUVAT OT MUTRITE, KOITO ISKUPUVAT PRODUKCIQTA ZA STOTINKI, A PRODAVAT SAS 100 PROCENTA NADCENKA.VTORIQT NA4IN KOITO ZAVISI OT DRUGARITE UPRAAVLQVA6TI. DA NALOJAT SAS ZAKON NA VSI4KI HRANITELNI STOKI, 10 PROCENTA NADCENKA.PO TOZI NA4IN NQMA DA MOGAT DA SLAGAT 100 PROCENTA NADCENKA. KOITO BADE HVANAT SAS NAD 10 PROCENTA NADCENKA DA MU SE NALOJI GLOBA OT 5 000 DO 20 000 LEVA. PRI POVTORNO NARU6ENIE OTNEMANE NA LICENZA ZA 1 GODINA

89

мърлячи

преди 13 години

и кое ви кара да мислите, че сте по-морални от търговците на месо?Вижте си първо вас - злобни, проти, нечистоплътни мизерници, гласуващибез грам мисъл за децата ви.

88

Груйчо

преди 13 години

Цената е съвсем нормална. Заплатите са ниски.

87

Анонимен

преди 13 години

Абе едно агне от 25 кг.живо тегло излиза около 12кг.трупно месо.Трупно означавамесо и кокали, без вътрешности.Има сметка , защото може да продадеш кожатаи да ти останат дреболиите.Само, че това става в селата или по-малките градове,където има условия за да го заколиш и одереш.Реалната цена според менв магазина трябва да е около 10-11лв.В Бургас на пазара в момента е толкова.

86

БРАД МИТ

преди 13 години

Който се чувства богат и желае търгашите в България бързо да забогатеят моля купуваите *** . Аз никога няма да напълня алчните търгашки гуши на *** дето ще ми продават агнешко на подобни цени. Е МЕРСИ.. ама ще си взема сьомга и ще си издокарам колинарно бижу много по вкустно и полезно. А така смятам вече да боикотирам мръсните алчни търгаши.

85

Анонимен

преди 13 години

75Я кажи де са тези пазарни икономики дето няма монополи:))) Чудно ми е защо ли правят антимонополни законодателства:))))

84

До 79

преди 13 години

Еее, за *хобота*,сам се нагласи.

83

Спонги

преди 13 години

Въпрос до ветеринара Найденов. Докторе, колко е рандемана на агнешкото? Кожа, карантия и други неща също са в живото тегло. Карантията се продава на поровин цена от месото. Главичките също. Рандемана не е повече от 50-55%. Дали надценката е толкова голяма? При изкупна цена 6 лева на живо тегло, цената на месото веднага става 11-12 лева, а карантията е чиста печалба.За Бога братя, мислете когато гласувате.

82

Анонимен

преди 13 години

Изобщо не ми дреме! Ясно ми е, че на всеки търговец целта му е да ми вземе парите и не се интересува какво ми продава! Така че аз ибирам и така си владея положението! Като искате да консумирате повече, отколкото може да си позволите си е ваша работа, но безплатен обяд няма! Искахте пазарна икономика-имате я! Честито!

81

Анонимен

преди 13 години

А аз довечера мисля да ходя на мач и после да се натрескам на мотика..

80

Анонимен

преди 13 години

В България пазарна икономика няма!

79

Найденов

преди 13 години

За незнаещите - Процента на фира при агнетата е 60.Ако тежи живо 10кг.,ще излезе трупно 4,и малко.

78

(в)се сака да бара

преди 13 години

аз па няма да ям агнешко, ще си наловя риба. а па да видиме к`во ще ми стане. хм. ше му и агнетата. може и хобот от слон да ям.

77

до 65

преди 13 години

Народа е изпушил драги,народа. Оскотял е и озверил. Скъпо му било и псува търговеца. Не купувай бе ***. Някой насила ли те завлече в магазина ?! Ама не, не можело то така. Абе ... тъпо племе сме. То и за това си имаме министър физкултурник.