13

redordead

преди 13 години

абе, чудя се в северна и западна европа, дали пенсионерите се притесняват, че някой ще им се обади да им каже, че внучката им е блъснала човек и за да се уреди работата трябва да се дадат едни 5000 еврака?иначе, човека е описал доста ясно нещата - дори в една сърбия, почти веднага като преминеш границата спираш да виждаш *** в канавките покрай пътя...и не е въпорс на управление, а на мантелитет и елементарна култура.

12

Анонимен

преди 13 години

Единствено при българския самолет качването е съпроводено с ръкопашен бой, сигурно защото някой се опасява, че самолетът ей-сега ще излети без него, някой ще му седне на мястото или просто по една или друга причина ще бъде прецакан. Всеки има минимум по осем парчета ръчен багаж. Системата за номерация на местата в самолета е нещо непосилно за иначе известния български гений, особено когато се отнася за седалките в средата.

11

до 8-ми

преди 13 години

Ти минавал ли си покрай Народното събрание да видиш как си хвърлят фасовете по-улиците? Управниците са виновни защото не са направили действащ механизъм който да контролира простаците, селяците и мърлячите. Стриктния германец идвайки в нашата страна и усещайки безконтролността започва да цапа. На Златните съм ги виждал как си зарязват на плажа динените кори и др.***.

10

онбашията

преди 13 години

обикновено тия дето най-яко се самонавиват с подобни приказки в бг са най-разочаровани и "измамени" когато вдигнат куфарите и се преселят на запад.

9

д-р Чуклев

преди 13 години

Бай *** е писан за поне 1000 години напред

8

do 5

преди 13 години

управниците са ти виновни ,че си хвърляш *** през терасата или на улицата,или че си хвърляш фаса през прозореца на колата да не си цапаш пепелника......в нас никога не е вината

7

Анонимен

преди 13 години

Аз също много обичам да гледам хората на летището... за българския полет няма нужда да гледам номера на гейта, той се чува от далеч. С радост забелязах, че двама българи могат да бъдат по-шумни, отколкото двама италианци. Най-любими са ми гръмогласните лелки и чичковци, които са били някъде уж на някакъв симпозиум, но са прекарали цялото време по магазините и се срещат малко преди полета на летището, съответно трябва да си покажат едни на други какво са си купили и се надлъгват за цените.

6

:)

преди 13 години

Хубаво си представил едната страна, ама така не става ли малко едностранчиво, гледай другия път като пишеш да е малко по-баланисрано, да кажеш и нещо положително, защото има и такива работи, пък има и негативни в Германия, Швеция и всяка една друга страна, обхавни малко повече детайли, може и да подейства позитивно:)

5

Анонимен

преди 13 години

Каквито управниците, такъв и народа.

4

наблюдател

преди 13 години

*** в канавката! Това е общото! Толкова сме свикнали с него, че не го забелязваме.

3

сссс

преди 13 години

Статията няма как да я обясниш на хора от провинцията с 240 лв заплата или на пенсионери със 100-150 лв пенсия........Иначе Браво на автора много добре е описал нещата,всичко е казано точно ,ясно и кратко.....

2

курбалаев

преди 13 години

както много пъти съм казвал: "кво да прайш ..ген. /за съжаление/.

1

collapse

преди 13 години

А пък снимката от Панагюрище... Какво ли общо има с разказа, освен, че депото за отпадъци е в началото на града... Или в края му (зависи от къде идваш)