66

Анонимен

преди 14 години

Че в тия държави хората са богати,обичат държавата си и държавните институции,а тук при нас всеки гледа да прецата близкия си ,само и само да е по-добре от него..Независимо на каква цена...Така че племето ни е ***..още полицай трябват....всеки си хвърля *** където му падне,прави си каквото му паднеи т.н.,така че с беден народ СЛАБА ДЪРЖАВА...ако са по-богати хората смятам че тогава може да се намалят още полицайте...но скоро няма да е...

65

chach

преди 14 години

7,6mln naselenie s jivee6tite v chujbina li. V BG niama v momenta i 5,6 mln.ot trudosposobnoto naselenie vseki 3 -ti e polisai.

64

bebetooo

преди 14 години

вижте какво тук и да спорим и да не спорим няма нищо да постигнем, освен едни други да се нападаме, това трябва да се заяви на правилното място ... опс ПРАВИЛНО МЯСТО НЯМА, защото ако трябва да има драстични съкращения първо в по горните институции и след това и по надолу, но като гледам България вместо да се оправя, по зле става.

63

Veselin

преди 14 години

Както всичко останало и това ни е обърканов системата :) ,както се казва добре дошли в страната на абсурдите .Но дори да имаме само в полицията 30 хиляди излишни хора ,представете си в другите сектори как е .Но какво ще ги правим дори и да са излишни и в тежест на страната ,нали трябва да имат работа ,трудно ще се преквалифицират ми се струва .

62

Анонимен

преди 14 години

Това означава, че на всеки 9 полицаи има един в администрацията. Еййй много хрантутници бе!

61

somebody

преди 14 години

Защо никой не пипа олигарсите, голяма част от които са доносници на ДС? Заграбеното от тях ще стигне за увеличение на заплатите на учители, полицаи и пенсионери.

60

сс

преди 14 години

А сега шах с пешка

59

до 357mag

преди 14 години

Още по-нагло лъжат !ГД БОП също са си точно с полицейски правомощия. Така че те влизат в бройката от 30 хил. щатни полицейски места (30 хил. - НЕ 47 !!!) А от тези 30 -заети са реално 27 хил. - другото е недокомлект.В тези 30 хил. влизат и Граничната полиция и Жандармерията, които изпълняват функции характерни ЗА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ, а не за полицията. Униформените патрулни полицаи са не повече от 10 хил., толкова са и неунифорения ПОЛИЦЕЙСКИ състав, в едно с ГД БОП!!!

58

Veselin

преди 14 години

по принцип има логика ,но в Америка хич не е безопасно ,постоянно чуваме по новините да се обиват по учелищата с автомати и пистолети ,да не говорим за тия които не се разгласяват ,според мен Българите сме си доста по кротки отколкото в Америка .Пък и София е 2 милиона значи би трябвало поне за столицата да са 5000 :)

57

nqkoi si

преди 14 години

... банда ***, авантаджии и байганьовци ни трябват не по 618, а по 1236 полицаи на 100000. Не е важен начин, а крайния резултат. Да вземат да си оптимизират системата за надзор на служителите си, защото вицовете за милиционери важат и в днес с пълна сила, с разликата, че сега им казваме полицаи ;) Дерзайте за държава с по-голям ред!

56

nqkoi si

преди 14 години

Как може да се прави аналаг, след като има много други показатели совен числеността и броя на полицаите. Първо сравнението с Ню Йорк е неуместно, след като там става дума за много компактна маса хора, съпоставено с нас. Там става въпрос за един град, а тук за цяла дръжава. После да сравним само по показател престъпност колко е процентността на 100000 души в България и с всяка от другите страни. При нас манталитета ни е бандитски и няма нищо общо със Запада. След като булшинството българи са...

55

ВЕШИН

преди 14 години

НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЯМА ПАРИ-НАПРОТИВ,ПАРИТЕ СА ДОРИ ПРЕКАЛЕНО,ЗА ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВИ, Т.Е. НИЩОНЕПРАВЕНЕТО, НА КОЕТО СМЕ СВИДЕТЕЛИ. НО ВСЪЩНОСТ НЕ Е И СЪВСЕМ НИЩОНЕПРАВЕНЕ,ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ НЕ ОТИВАТ ЗА КЪДЕТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ, ОТИВАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА КРАДЛИВИТЕ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ И НА ФИРМИТЕ,КОИТО ГИ ОБСЛУЖВАТ.И ТАКА,ДОКАТО НИЕ ТЪНЕМ В ПРАХ,МРЪСОТИЯ И ДУПКИ,НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ПАРИ ОТ ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ГИ КРАДАТ НАЙ-БЕЗНАКАЗАНО!!!.

54

ваня

преди 14 години

много си прав но кой ще ти отговори на този въпрос

53

гошко

преди 14 години

СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ТАКА НАГЛОИзнесените в статията данни са АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ по отношение на България. И моля авторите на статията да посочат КЪДЕ и КОГА са посочени от МВР, тези данни, защото повтарям,че са АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ. Щата за служители с полицейски правомощия, т.е. ПОЛИЦАИ в МВР е около 30 000. Реално заетите места са около 27 хил. Това е НАПОЛОВИНА от посочените от вас данни ! В тази бройка влиза и личния състав на Гранична полиция и Жандармерия, защото те НЯМАТ типично полицейски функции.

52

Veselin

преди 14 години

Ихаааа ,то май наистина сме си полицейска държава :) ,вместо тия 30 - 40 хиляди излишни полицаи да вършат някаква полезна работа ,да произвеждат нещо примерно ,те само внасят комплексите си и сеят смут сред гражданите .

51

357mag

преди 14 години

Незнам кой *** е писал статията,но е бая ***.В тези 47000(което си е чиста лъжа) са включени и ГДБОП и специализираните служби.А в 33000 на NYPD са само униформените полицаи.А имт и цивилни,на градското управление,на щатско подчинение и ред други полицейски формирования,за които автора си няма и представа.Те са секретна ин формация,кактоо и числеността на FBI,DEA,ATF-това са все правителствени агенции за борба с престъпността.Неграмотници неосведомени пишат статиии без да са наясно с темата.

50

Анонимен

преди 14 години

Ся...........от тия полицай едва 20% вършат работа. Останалото е администрации, тил, поддръжки и всякакви други дивотии.И защо една обикновенна служителка дето работи на компа трябва да се води "полицай" с чин и звание????И да се пенсионита на 45 г. с 20 заплати??? Другите дето работят подибна работа по-малко ли работят???

49

Дан.

преди 14 години

Що се отнася до подкупа- Не забравяйте, че това е двуактно престъпление- даваш и приемаш. Ами не давайте бе хора- Нека ви напишат АУАН и обжалвайте по реда на закона, ама май така повече ви отърва - 15 лв., че се без пожарогасител и готово , а иначе - беше ли с пожарогасител - НЕ , тогава,на какъв се правиш бе....

48

Анонимен

преди 14 години

Изнесените в статията данни са АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ по отношение на България. И моля авторите на статията да посочат КЪДЕ и КОГА са посочени от МВР, тези данни, защото повтарям,че са АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ. Щата за служители с полицейски правомощия, т.е. ПОЛИЦАИ в МВР е около 30 000. Реално заетите места са около 27 хил. Това е НАПОЛОВИНА от посочените от вас данни ! В тази бройка влиза и личния състав на Гранична полиция и Жандармерия, защото те НЯМАТ типично полицейски функции. Стига ЛЪЖИ DNES BG !!

47

kosi

преди 14 години

и това го знам си сигорност защото имам доста приятели ченгета и знам как са влезнали в системата Е въпроса ми е ако им е малко заплащането защо си плащат за да станат ченгета