37

КОМЕНТАР

преди 5 години

Тъжно но истина. По често трябва да се осветлява реалността на трудовите хора/народа/,и тяхното реално ежедневие и битовите им семейни проблеми.Истината е че зад разбитите съдби на тези хора,и техните деца,стои държавата.Държавата с нейните държавници,които са си нашите хранутници,домашните ни любимци.Разделиха ни по партийност,религиозност,расовост и прочие.А сега се разпадат и семействата ни.А семейството е ,,най-елементарната социална единица'', в държавната структора. ,,Куо Вадис Домине ? "

36

Анонимен

преди 5 години

Като мъжът и е без пари в България , за какво семейство мечта е ?

35

До 33

преди 5 години

Седераските *** на еничаря безродник не ме вълнуват. Който толкова искаше и тогава бягаше..... Защо и моряците и хора от транспорта(тираджиите) не бягаха. Тези дето бягаха бяха единици..... Тези пропаганди не вършат работа на хората. ХОРАТА ЖИВЕЕХА ДОБРЕ ВСИЧКИ .

34

Кой каза че няма дец

преди 5 години

Кой каза че няма деца? Я виж колко миганета щъкат, те са бъдещетето на България! Благодарение на толериращата еврогейска политика маганите се размножават като троскут, дупе да ви е яко след 20години! Тогава в родината ще останат богатите крадливи политици и рамейското мнозинство, да видим тогава кой кого ще кради, ха ха ха!

33

Циник до

преди 5 години

Привет от Германия- Тешекюр - ефенди!Много точно , и добре казано!Но такива - селяни - като този с ника на влашкия ром - у нас много!Това са своего рода хомункулуси - на които са отнели привилегиите на партийният билет - изправени пред живота...те с потрес установяват, че без партийният си билет - са едно голямо НИЩО!

32

Циник

преди 5 години

Само ...много...ама изключително *** селянин - държи запада виновен за случващото се последните ... бройте... 74 години в клоаката България!Всъщност запада - не искаше севернокорейски *** от България да станат европейци.

31

Анонимен

преди 5 години

До 32Бай ти Тошо казваше Без пари ти си нищо!

30

привет от Германия

преди 5 години

До До 18Май не си живял по времето на комунизма !? През комунизма хората бягаха през границата нелегално с риск за живота си ,за да мият тоалетни на запад ! Сега поне отиват легално ! През комунизма имах един възрастен комшия и веднъж го попитах какво ще направи ако отворят границите ? Каза ми ,че ще се качи на едно дърво за да не го смачка тълпата от бягащи на запад хора ! Та такива работи за комунизма , дори и дъртите осъзнаваха ,че от комунизма полза няма !

29

Бай Тошо

преди 5 години

Само дето вече в България няма:1.Деца2.Здравеопазване3.Образование4. Справедливост5. Достъпна качествена хранаИма евроталантически престъпни *** за които да оближат западен *** за коричка хляб е върховно достойство

28

до 25

преди 5 години

Калций има в млякото в бананите няма нищо осве нитрати и ГМО на бананите някога имаше лепенка, като лъжеш поне се замисляй. Един банан за да стигне от Африка до БГ пътува 2-3 седмици с кораб за да утрае го инжектират със още 2-3 химии и ти имаш банани за нова година.

27

Паметлив

преди 5 години

По магазините вече има банани.В замяна на това обаче, няма телени огради по границите, кучета и милисионери с калашници, както и изходни визи!Кръговрат.

26

Анонимен

преди 5 години

България е окупирана държава . Тя е роб на западнят капитализъм. Нашата държава се източва както колониалните държави са източвали колониите си. Принудително с унищожаване на поминъка на хората и принуждаване на хората да стават съвремни еничари.

25

До Ха Ха

преди 5 години

Бананите ги купуваме от Американската корпорация Dole от плантациите в ЕквадорПак се изказваш неподготвен. Бананите съдържат калций и са полезни за бременните жени и бебетата. После за жените в напреднала възраст против остеопорозата.По време на соца нямаше банани и банановата каша за бебета беше на космически цени и то ако имаш някой тираджия да ти донесе.

24

до троловете

преди 5 години

Комуноиди, вашите величия разбиха и разпродадоха тази земя. Всичките любенгоцевци, огняндойвци, спасмарковци, боковци и т.н. Гадове мръсни, издънките на тези се ширят в мезонети в центъра на Виена и Берлин. Златен век ми дрънкат. На бесилото ви е мястото. И на вас, и на тях.Апропо, бананите са внос от Южна Америка най-вече и са достъпни навсякъде днес, ама това как да го знае един червен ***-***.

23

До 18

преди 5 години

Никой Българин пред 10 ноември нямаше да отиде да мие кенефите или чиниите на западняците защото Хората имаха работа достойна с която живееха нормално. След като България беше окупирана от Запад чрез неоколонилната администрация първото нещо беше да се закрият всички конкурентни на западните производства След това да се унищожат всичките пазари които имахме.... И вече нямаше работа . Затова сега хората са принудени да вършат гнусна унизителна работа

22

Анонимен

преди 5 години

Който не сее свои ягоди и не гледа собствената си държава сее ангосаксонски и спи в един фургон с още 20 араби около него. 3атуй пък има много банани и тоалетна хартия и демокрация и могат да си приказват каквото си искат защото са свободни хора, а не роби спящи във фургони със още 20 араби.

21

привет от Германия

преди 5 години

Гурбетът не е за патриоти и родолюбци ,които си казват -ще поработя малко докато събера парите които ми трябват и ще се върна в България !Гурбетът изисква постоянство и е за онези ,които са решили да се установят там за постоянно , а не за номади които ще кръстосват Европа и ще се връщат в родината ! Затова им се разбиват семействата защото отива само единия с мисълта ,че като си оправи икономиката ще се върне ,а до тогава жената тръгнала с комшията !

20

Циник

преди 5 години

Вече е време - да се направи разлика - между гурбетчии, и преселници. Половината от съзнателния ми живот - мина в Германия, детето ми се роди тук, взех двойно гражданство, и ( слава богу ) смятам да се пенсионирам в Германия. Огромна част от познатите ми тук българи - са в различен етап от "установяване за постоянно тук" ! Ромите - май останаха последните гурбетчии! Никога не съм съжалявал за решението си - да напусна постКОМУНИСТИЧЕСКА МУТРОПАРТИЙНА България.Съвета ми - колкото по-млади се махн

19

Анонимен

преди 5 години

РЕШЕНИЕТОМъжа да не циври, като ученичка, а хваща пътя (и мистрията)...ако наратива на жена му отговаря на истината !

18

Факт!

преди 5 години

До Бай ТошоДа златният век в който партииците кат Томов ходеха по Лондон докато по обикновените хора се стреляше по границата с бойни патрони.