78

До 126

преди 11 години

,,Евала,,.......това много руско ми звучи...

77

Анонимен

преди 11 години

няма по корав народ от руснаците.всички военни специалисти,историци са единодушни,че всяка армия и войници поставени в такива условния са щели да се разпаднат и обезверят

76

Анонимен

преди 11 години

7 февруари 1940 Британските войски превземат Бенгази, Либия12 февруари 1940 В Триполи пристигат немският Корпус Африка и Ервин Ромел14 юни 1941 САЩ замразява немските и италианските авоари

75

До 125

преди 11 години

Хм,там в това училище сега учели чужди езици,и това ги прави еничери,а ти като учеше там навремето още докато се е казвало,,Сталин,,учеше руски и не си ***,или греша.Ако учиш различен от руския си ***....желязна логика.

74

do 123

преди 11 години

Евала брато! Ама един *** за дънки, дъвки и бонбонки е готов и майка си да продаде!

73

3,14

преди 11 години

Хората, нацията, си имат история, а други като американците тепърва си я съчиняват. Затова и толкова държат последните да се забрави и Сталинград и Ленинград и всичко подобно. Жалкото е, че пияници като Елцин им помогнаха в това "начинание".Българин съм и най-много се гордея, че навремето съм учил в софийския механотехникум "Сталин" и не виждам нищо лошо в това, най-вече в подготовката, която той даваше. Сега не е Сталин, не е и техникум, а е само едно училище за чужди езици, подготвящо еничари

72

EU citizen

преди 11 години

Ще те наричат, като си *** как иначе искаш да те наричат. Да си учил, да си се доказал, ще взимаш добри пари и ще бъдеш уважаван европейски гражданин.

71

Българче

преди 11 години

По-добре в колхоза и ТКЗС-то и около мен петолъчки, сърпове и чукове, отколкото днес въшкав емигрант, с 5 евро в джоба, сополив роб пред вратите на ЕС и английските *** да ме наричат ***, след като съм си чистрокръвен българин.

70

До 109

преди 11 години

Почти до Пърл Харбър американците се мислят на чия страна да се включат. В САЩ има силна фашистка партия и се водят преговори с германия. Ако искаш да научиш нещо чети а не гледай тъпата пропаганда по хистори ченъл.

69

Анонимен

преди 11 години

В 4-ти клас, гледам карта на Европа, и питам другарката /не съм знаел просто/ - Кой град нападнаха вероломно германците? хъка-мъка: Ами Брест, Ама другарко Брест е в Полша на 200 км от СССР....даскалицата взе да го усуква, да мънка. Още тогава, невръстен, сам разбрах, че тая работа нещо не е баш читава.

68

kristian756

преди 11 години

flexinf.log.bg/article.php?article_id=145794

67

Анонимен

преди 11 години

29 март 1940г. *** изразява руски претенции към земите в Бесарабия. По това време Бесарабия е в Румъния, а Румъния е независима държава.

66

Емигрант

преди 11 години

Поляците са мръсни хора - католици. Пфуу, гадове мръсни. Предатели и лицемери. Хитлер и Сталин хубаво си разделиха Полша. И немци и руснаци има защо да мразят това продажно *** племе - поляците са отнели много земи от Русия преди Втората Световна Война. В Америка най-големите лицемери са поляците - говорят ти сладки приказки в лицето, а зад гърба ти само мизерии и доноси. Ай сиктир, продажно племе, хубаво ви биха !

65

До 105

преди 11 години

Програмата се казва lend-lease и всичко е давано под наем или продавано за което съветския съюз е плащал със злато. Хиляди тонове злато заминават за САЩ. Нищо не са дали даром американците та да ги величаеш като, че ли са помогнали за доброто дело. Останалите здрави след края на войната танкове, самолети, камиони и т.н са върнати на САЩ а унищожените платени.

64

мърши

преди 11 години

Ние сме шобелийски и продажен народ и само който не е искал,не ни е оправил.Цяло чудо е,че още съществуваме.

63

Анонимен

преди 11 години

26 ноември 1940 г. СССР иска териториално разширение в замяна на присъединяване към Тристранния пакт

62

Анонимен

преди 11 години

Мога да кажа, че когато Хитлер бомбардираше Ковънтри и Лондон, руснаците чакаха двете страни да се изтощят, за да ударят в гръб и да вземат цяла Европа. За щастие САЩ бяха на поста си и извръткаха и двамата исторически *** - Хитлер и Сталин.

61

До 101

преди 11 години

Нали се сещаш каква е ролята на този договор,печелене на време,Хитлер е бил мишок пред Сталин,но е знаел че ако не нападне той,ще нападне Сталин,а изненада не е имало никаква,вече доказано се знае че Сталин прекрасно е знаел какво следва,до последния ден е получавал проверени сведения.Къде е вероломното нападение?Такова е за обикновенния руснак,но не и за върхушката.Не може да си играеш с огъня,и после да пищиш че е лош защото те е изгорил.

60

Анонимен

преди 11 години

америка и англия отвориха втори фронт срещу Германия, чак през средата на 1944 годнина-------------------------- Америка и Англия са започнали да воюват с Германия още по времето, когато Сталин е бил съюзник на Хитлер.

59

До 100

преди 11 години

,,Любимите,, ми Американци и Англичани,докато чакаха да изтече кръвта на руснаците,им пращаха камиони,джипове,танкове,петрол,оръжия...Между другото благодарение на това,руските войници за пръв път са видяли консервирана истинска храна.