45

Господаря на Бойко

преди 12 години

Фирма "Шеврон", станала известна у нас с проучванията за шистов газ, осъдена да плати 18 млрд долара на Еквадор.

44

х

преди 12 години

В един от случаите в резултат от изтичане на метан е замърсен подземен воден пласт с обща площ 23 кв. км. Американската агенция за опазване на околната среда (ЕРА) публикува предварителни данни от свой доклад за замърсяване на подпочвени води в щата Уайоминг, причинено от добив на шистов газ.Какво става по широкия свят? Да не се забравя, че Еквадор осъди компанията "Шеврон" за $8 млрд. за причиненото замърсяване на води и почви при добива. В редица държави правителствата вземат конкретни решени

43

гнусни американци

преди 12 години

Дори Черно море да беше от петрол,пак от вас не маже да се диша. Каква независимост,какви 5 лева,пардон,долара.

42

диди

преди 12 години

Гледайте Любен Каравелов с каква злоба ги гледа и двамата ***.Всеки момент е готов да им се излюе във вратовете.

41

Патриот

преди 12 години

Има ли още съмнения ,че герб са най-долните предатели !

40

х

преди 12 години

Това е и една от причините кладенците бързо да изчерпват дебита си. Самите сонди за шистов газ трябва да са наредени сравнително нагъсто, тъй като добивът под една от тях не е толкова голям - на 1 кв. км - една сонда.Екологичният ефект също е "впечатляващ" като негативи. Ако се върнем на проблемите в Пенсилвания, контролните органи са отчели над 250 нарушения на щатските норми, отнасящи се до функционирането на пречиствателните съоръжения и безопасното съхраняване на отработените примеси.

39

Анонимен

преди 12 години

Предпочитам зависимост от Русия, отколкото "независимост" от САЩ

38

Анонимен

преди 12 години

Изгледайте филма "Газленд" . И после говорете за енергийна независимост.

37

х

преди 12 години

Неслучайно в началото на 2011 г. водещият мениджър на енергийната корпорация Schlumberger с централа в Мазачузетс, САЩ, Паал Кибсгаард предупреждава, че технологиите за добив на шистов газ, използвани в САЩ, не са особено подходящи за другите части на света както по финансови, така и по операционно-технологични съображения. По-ниската газова концентрация в шистовите слоеве все още не може да се компенсира с използването на съвременните технологии. Това е и една от причините кладенците бързо да и

36

Анонимен

преди 12 години

Заглавието звучи, като "Един наркоман обсъжда хероиновата си независимост с пласоря на хероин."

35

х

преди 12 години

US експерти: Технологията фракинг за шистов газ не е подходяща за други части на светаДобивите на шистов газ през втората година намаляват с 37%, а през третата - с 50%Добиването на шистов газ е най-разпространено в САЩ и Канада, но там, за разлика от България с нейната малка територия от 111 000 кв. км, има огромни пустеещи площи, които може би са сполучлив вариант за развитието на подобна дейност.

34

ЧЕТИ БъЛГАРИНО:

преди 12 години

Новина от вчера: "Добивът на шистов газ не е съвсем безопасен за околната среда и това се потвърждава от ново решение на правителството на САЩ, което ще изисква фирмите, добиващи газ по този метод, да разкриват какви химикали използват при хидравличния фракинг по време на работа из обществени терени."...а идват да ни го пробутват на нас... няма по-нагли *** от американците!

33

Анонимен

преди 12 години

Унищожиха ни икономиката сега ще ни унищожат и природата

32

1

преди 12 години

Уж "независимост", пък други ни обясняват как да я постигнем и какво да правим. На това ли му се викало "независимост"??

31

Охранител

преди 12 години

Най-важното е да създадем силно гражданско общество и да отстояваме мнението си и правата си, разбира се, защото точно това се опитват да ни отнемат!"Ако ни отнемат свободата на словото, то неми и мълчаливи, нас, буквално, могат да ни водят като овце на заколение." ДЖ. Вашингтон

30

Анонимен

преди 12 години

Усещам как правителството ще падне заради енергийната зависимост от САЩ, опа, "независимост" исках да кажа!!! Продажници!

29

Анонимен

преди 12 години

Обсъждаме със САЩ енергийната ни независимост .... Защо със САЩ?!?!? Вземете и върнете енергийните експерти в МИЕТ, които успяхте да изгоните..... Мехнете всички политически назначени *** и ще имате наистина сериозна помощ от знаещи и можещи.... Крайно време е политиците да си отидат от където са дошли и управлението да се прави САМО ОТ ЕКСПЕРТИ ! ! !

28

Уикилийкс

преди 12 години

Във водата се добавят бензен и толуен!ТОВА СЕ КРИЕ ОТ ХОРАТА!!

27

mamadu

преди 12 години

ясно ли е вече ,че шеврон ще дупчат на нашата земя?

26

Анонимен

преди 12 години

много интересно , от кой да сме зависими , те ли щте поемат доставките на газ за страната , в крайна сметка тона си е наш интерес и не сме малко та да идва някой като тоая да ни казва и учи от каде какво да правим , Германия и др страни от Европа и те все едно не получават газ от Русия , да си ходи гадината и да забравят къде е България ..... не че знаят че състествува такава държава