43

Анонимен

преди 5 години

Лъжете

42

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

Подобни статии ни убеждават, че Народният съд, който се задава, трябва да съди и журналисти редом до политиците.

41

Анонимен

преди 5 години

Според инфлацията и заплатите в моята фирма, сме обеднели с 41% за този период. Какво 600% увеличение на заплатите сънуват?

40

Munchen_DE

преди 5 години

Миналата година вкъщи видях, че се нашите пазят стари бележки.През 1999 и 2000 година токът е бил 8 ст на квтч, сега е около 20. Водата е била 55 стотинки за кубик, сега е доста над 2 лева. Парното е било 30 лева за Мвтч, топломери още нямаше, сега е над 100 лева. Чифт обувки беше 25-30 лева и се носеше 2 или 3 години, сега е над 60 лв и се къса за 1 сезон.Не е 85% поскъпването, особено ако отчетем и качеството на стоките и услугите!

39

Анонимен

преди 5 години

КОГО ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ СА СКОЧИЛИ В БЪЛГАРИЯ С 600%МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НАЙ-МНОГО ДА ИМА 100% УВЕЛИЧЕНИЕ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД!ГЕРБ МНОГО ГО ЗАКЪСАХА И СЕГА ЛЪЖИТЕ СА КАТО ЛАВИНА КОЙТО СЕ ХВАНЕ ХВАНЕ!

38

демокрад

преди 5 години

До Станислав РангеловЗависи в кой град го казваш, аз говоря за Варна по него време. Средната не беше 250-300лв, то даже лятото като съм работил като сервитьор по комплексите заплатата беше 200лв. + бакшиш, а то бакшиша беше повече от заплатата. Тогава много мислих като започнах на 300лв., защото беше ниско, можех да си докарам повече на други места, но нали исках и да се развивам по специалността, и приех. Средното ниво беше около 500лв., сигурен съм и го помня все едно беше вчера.

37

Анонимен

преди 5 години

Верно ли са ви такива мизерни заплатите?! Ами ако се поразмърдате и поразтърсите, а не само да се вайкате и оплаквате по форумите и да си губите времето и това на настоящия ви работодател, може и да намерите нещо по-добре платено.

36

Веселин

преди 5 години

Абе чета тука много коментари....Вие живели ли сте през 2000г....Като чета само опорни точки пишете.......Аз почнах работа през 2000година в ДЗУ и брутната ми заплата беше 180лв.през 2005г смених работата и взимах 450лв НЕТО.....какви са тези заплати от по 500лв....по това време аааааа....стига сте заблуждавали хората.....квартирата ми беше 100лв.през 2004година.....

35

Реален поглед 2

преди 5 години

... По поръчковите медии и на мен да ми плащат здраво , да говоря празни приказки и да хвърлям прах в очите ... сигурно и аз бих го направил !! ... Защото 90 процента от тия , където ги "канят" по големите Медии ... са точно такива ! ... Добре платени поръчкови "личности" ! И в общи линии се въртят из всички Медии през няколко дни ! ... Искам примерно някой Министър или самия Б.Б. или Ц.Ц. да изкарат не цяла година ... само половин да е ... САМО И ЕДИНСТВЕНО С "ПЕНСИЯТА" НА МАЙКА МИ ! БЕЗ ПОМОЩ!

34

+++

преди 5 години

При мен заплатите за тези 17 години се повишиха с около 25%, а цените на това, за което плащам скочиха с доста повече от тези 85%

33

Анонимен

преди 5 години

Пенсионерите не са фактор нито мерило за благосъстояние! Те не произвеждат нищо, само ядат от хляба на младите. А и те не са бедни. Щом мятат по 5К от терасите.Най важното са печалбите на малкия и средния бизнес защото от там идва ръста на икономика. Тези бизнеси съзадават работните места и плащат данъците благодарение на който все още имаме фукнционираща държава (колкото и да е лоша).Ако бизнеса не печели, няма как да прави нови инвестиции и съответно няма как икономиката да расте.

32

Анонимен

преди 5 години

Тука на туй 600% са му пуснали една две нули отгоре...мноо треперливи им пръстите на тия бе!

31

Чиновник

преди 5 години

До ФАКТИТЕПростолюдието боравите с "фактите", без като че ли са домати и краставици. Ако преди 20 год. средната заплата е била 300 лв. днес щеше да е 1800 - 2000 лв. А не е!Преди 20 год. средната заплата беше 180-200 лв.

30

Станислав Рангелов

преди 5 години

До демокрадМн се извинявам, но 2000г. средната заплата беше 250-300лв чисто. Тези, които взимаха 500лв бяха единици!!!

29

Munchen_DE

преди 5 години

Заплатите с 600%?!През 2000 г. майка ми като дистрибутор взимаше 1000 лева чисто. Заплата 500 + процент.Баща ми като главен инженер в текстилен завод беше 1100. Да, точно така, тогава все още имаше такива заводи. А аз бях ученик, баба ми беше жива и пенсията и беше 350 лева + половинката от дядо ми.Сега за да работя по специалността си (магистърска степен молекулярна биология) в същата тази страна ми даваха 520 лева чисто в БАН, през 2017 година при новите цени.Вие подигравате ли се вече??

28

Реален поглед

преди 5 години

... НЕ ми говорете със скапани проценти и неразбираеми , за доста хора , думи ... ИСКАМ ДА СЛЕЗЕТЕ СРЕД НАРОДА , ДАМИ И ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ И ИКОНОМИСТИ , и да видите примерно със смешната си пенсия от ... 100 евро !!! ... ама на месец ... не на седмица ... как "кара" месеца една самотна възрастна женица в някое Българско градче или село ! Там е ИСТИНАТА ЗА НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА ... а не по поръчковите медии с високопарни и неразбираеми думи ! ... Или как един инвалид изкарва месеца с 150 смешни лева !

27

ФАКТИТЕ

преди 5 години

Преди 20 години средната заплата беше около 300 - 350 лв., това много добре го помня!Днес е около 800лв. Броим нетната заплата, брутната не ме интересува, защото в магазина не ме питат колко ми е брутната заплата, а искат пари в брой.Та, както и да го гледаш няма как да е 600%, а е малко над 100%.Относно цените съм абсолютно сигурен че ръста е много - много повече - преди 20 години 10лв. си бяха пари, а днес с тях не можеш да купиш нищо!Това са фактите, другото са лъжи на измислени социолози

26

До Истината

преди 5 години

Пропусна да добавиш и тарикат. Щото парите на тоя свят не са нещо безкрайно, това че ти имаш означава че други са ти ги дали, т.е. си ощетил хора около теб. И не ми навирай дивия си капитализам в очите ами си го наври в г*з*. Предпочитам да живея бедно, но като човек отколкото катобогат самозабравил се скот. Харчи си и мълчи какво биеш тъпана?

25

Веселин

преди 5 години

Грешка .била е 79лв.

24

Ss

преди 5 години

Поредната новина тип - полиция ни взема повече от полицията в германия...., Или всичко ни е по- евтиното отколкото в европа освен заплатите, тока,хлеба,цигарите, шоколада, месото, българската лютеница, гесеметата, тарифите планове, транспорта, и т.н. Т.Е.