20

въпрос

преди 13 години

кажете лютви местан още ли е някакъв фактор във министерството на образованието ни.той мисля че промени Българската история във частта и за турското робство.

19

horus

преди 13 години

Аз още сега заявявам че ако някой брадат чернодрешко се приближи до сина ми и почне да му говори "богоугодни простотии", косъмче по косъмче ще му оскубя брадата и ще му я завра в з..ка. Ако детето ми ще трябва да кара допълнителни часове те ще са по информатика или математика а не по подобна простащина. Направо се чудя на някой хора - в 21 век живеем а е тръгнали да ми говорят за някаква средновековна институция като църквата !!!

18

емо

преди 13 години

идете във БАТАК и ПЕРУЩИЦА и после говорете за толерантност на мюсюлманската религия.

17

Чичо от село

преди 13 години

Нека Янка Такева си направи труда да прочете Конституцията. Светският характер на образованието у нас е конституционно гарантиран. Ако Синода, Мюфтийството и др. църковни ръководства решат да откриват за своя сметка религиозни паралелки в църквите, джамиите, синагогите и т.н., то си е техен проблем. И който иска - да праща децата си там в извън установеното от закона време за учебни занимания в българското светско училище.

16

Августин

преди 13 години

A защо да не се изучава, защото децата ще станат религиозни фанатици ли?!Преди като учехме основи на комунизма - станахме ли комунисти?

15

horus

преди 13 години

За пореден път БГ просветните "експерти" си показаха въйпиющата простотия. Г-жо Такева, не религия *** П..КО трябва да учат децата а да се въведе най - накрая елементарно обучение по право. Децата ни незнаят елементарни юридически понятия - пример кое дете (ученик) знае например какви са правомощията на министъра на образованието, на президента или на кмета на града в който живее да речем. Знаят ли децата що е данък и що е такса. Наясно ли са с основните положения в трудовия кодекс !?! и прочие

14

Анонимен

преди 13 години

Против съм изучаването на религия в училище. Това ще затормози децата особенно ако стане задължително.Доброзорлем ще ги отвърнете от материята. Искам моето дете само да реши, когато стане личност със свои идеали и ценности.Да направят неделни училища или като извън класно занимание може и да го подтикна но не и в малките класове, когато са толкова податливи на внушения и влияние.

13

анонимен

преди 13 години

Би трябвало да се обединим- не на религиите в училище, а не кой на кого религията ще опетни най-добре.

12

До 8

преди 13 години

Е как да няма желаещи ? Не прочете ли - 20 000 бъдещи талибани се подготвят в България. :)) Очаквайте взривени молове чрез бомби направени в час по трудово.

11

шефа

преди 13 години

идва време на борба за влияние между двете религии по света.п о далновидните и умни народи ще си съхранят вярата а по продажните и робско мислещите ще я загубят ние сме тръгнали по пътя на вторите.

10

Анонимен

преди 13 години

ВЪН НЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ СТРАНАТА МИ . ОМРЪЗНА МИ ОТ ТЕМИ- ТУРЦИ И *** . ДАНО ВСИЧКИ СА ПРОКЛЕТИ . ИСКАМ СИ БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ

9

Салахадин

преди 13 години

България е светска държава.Никаква религия в никое училище.Толкова ли е сложно да го направите.Там учените тикви в просветното министерство толкоз ли не могат да схванат идеята??

8

анонимен

преди 13 години

Туркиня съм и нито аз , нито пък децата ми бихме искали да се учи религия в училище. И не обиждайте мюсюлманите, какво сме виновни, че предлагат да се учи религия от горе. Ще видят , че няма желаещи и всичките им усилия- на вятъра. Какво стана с целодневното обучение в 1 клас- порнография, никаква организация- всичко е само на лист написано.

7

-------

преди 13 години

Българчетата не ги интересува религията а и родителите не ги карат на сила за разлика от турците.Те също много не държат на религията но е въпрос на чест да се покажат пред другите че техните деца са по ОКУМУШ.

6

Maraba

преди 13 години

СВЕТСКО образование!!За това плащам данъци.Ако мюсулманите не си знаят религията да си я изучават в СИП.

5

християнин

преди 13 години

нашата религия трябва да се брани със силна армия.всичко друго са празни приказки.иначе до 10-15 години сме загинали като православен народ.

4

?

преди 13 години

Религията няма място в нашият свят.Тя не носи нищо добро,а дели.Както е било винагиВместо религии нека учат Етика и Морал.

3

Анонимен

преди 13 години

ДА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ СЕ МЪЧАТ ДА НИ ПРОБУТВАТ ТАЗИ САПУНКА В ПАНИКА СА ВЕЧЕ РОБИТЕ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА КОНТРОЛ И НЕ ВЯРВАТ НА ФАНТАЗИИ И ЗА ТОВА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОТ НАЙ МАЛКИТЕ ПАК НА НОВО С ПРОМИВКАТА

2

СИБАНКЯ

преди 13 години

Синдикалистката е доста боса и продажна, за да е меродавно мнението и! Религия в училище НЕ ТРЯБВА да се учи!

1

Анонимен

преди 13 години

И сега какво - реклама ли им правите на мюслимите. Колко много са станали те, а ние българите как сме на отмиране.