33

Ариец

преди 13 години

Трябва да се плаща за всички обетки които се посещават,така ще може да се поддържат и да останат за поколения напред.Къдато и да отидете в Европа независимо дали ще видите катедрала,музеи или камък на които се е изпикал Наполеон,за всичко си плащате,само тук сме като разграден двор.

32

pandev

преди 13 години

абе то хубаво да се подържат ама нали се сещаш,че от заплатата ни вземат данък който утива в държавата защо трябва да плащам за нещо което се подържа от мойте данъци нее ли така?на чужденците да им вземат колкоо иска да видят ,че ние имаме история още преди те да са станали държава.....

31

чокобоко

преди 13 години

Какви коментари очаквате от чалгари и *** ,за концерт на кючекчийката С.Маринова и Азис ще дадът и 20 лева но за историята на България и културно ограмотяване 3 лева са твърде много . Какъвто народа такава и държавата.

30

Анонимен

преди 13 години

ИЗОБЩО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЧИСТИ *** ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА. И *** КАТО ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ ДА СЕ МАХНАТ. ИМАЛО Е ДОБРИ ИСТОРИЦИ ПРЕДИ СОЦИАЛИЗМА, ИМА И ДНЕС, АМА ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА ИСТОРИЧЕСКАТА НАУКА БЕ МАРКСИСТКА И ТОВА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ, И ХОРАТА СВЪРЗАНИ С ТОВА СЪЩО.

29

Анонимен

преди 13 години

напълно подкрепям таксите, просто е смешно, че в Бг събират някакви жълти стотинки (3-4 лева) и се намират супер много мрънкалници, които леят куп злоба... нали тези паметници на културата трябва да се поддържат и развиват, да се рекламират и по този начин да привличаме все повече туристи от чужбинапреди седмица посетих една "крепост" в Чехия, платих 15 евро, а вътре абсолютно нищо?!?!?!?

28

Анонимен

преди 13 години

НАПРОТИВ, НЯМА ДА СЕ МАХНА АЗ. ТОЕСТ АЗ МОГА ДА ОТИДА ДА ЖИВЕЯ И НАВЪН, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ. НО ТАКИВА КАТО МЕН НЯМА ДА ИЗЧЕЗНАТ. ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ТАКИВА КАТО ТЕБ.

27

Анонимен

преди 13 години

Това не е вярно, ако не става въпрос за останали два камъка от стена и половин кула. Почти всички имат ден за безплатно посещение, за т.нар. sitios reales това е сряда и е безплатен входът само за граждани на ЕС, но иначе са с такса. Друг е въпросът как се използват събраните суми.

26

perekly

преди 13 години

Нормално е да има такса ,която да се използва за поддържане на района.Недоволните да си хвърлят фасовете и остатъците от обяда на друго място!

25

Анонимен

преди 13 години

Посещението на Царевец ще стане по-стойностно от посещението на Лондон тауър, когато България престане да бъде една малка, *** и селска държавичка, пълна с тъпунгерчета и стане по-стойностна от Англия. И тогава ще идват хора да си плащат за посещение на Царевец и на Царевица също.

24

.neutralen.

преди 13 години

прав си,аз съм склонен и 10 лева да дам,но при положение ,че тези пари наистина се използват по предназначение.Но както знаеш в България това става доста трудно,ако става въобще хахаха,с данъците е същата работа....И половината си заплата бих дал , но пътищата ни да са като хората,здравеопазването,образованието и т . н.

23

аз

преди 13 години

Ами махай се тогава!

22

Желев

преди 13 години

Аз също.Но такива като БД и Сидеров,историята ги забравя бързо.Говорим за ИСТОРИЯ.

21

Анонимен

преди 13 години

ако ти харесва символичното ,просто си разгледай крепостта в интернет ,за какво ти е да ходиш до нея,пари да даваш за пътни и вход.

20

i

преди 13 години

Ще се плаща на Царевец. Посещението на този хълм е доста по-стойностно от това на Лондонската Кула/ London Tower/ примерно, а там билетът е 17 паунда и се редиш на опашка.

19

ceco

преди 13 години

Повече от логично е да има вход и подобен род обекти да се облагородяват. Какво искат тези, за които 3 лв са много... да си купят кафе и цигари ли?! А историята ни да тъне в разруха. С орязани и нулеви бюджети, това е единствения вариант пред местните власти да успеят да опазят тези ценности от времето и ръцете на вандалите!

18

sto

преди 13 години

никак не са много парите които се слагат като вход, единственото притеснително е отчетността по приходите и основно по разходите им. не може да викаме, че не се подържа нищо, а после да се оплакваме що пък и трябва да си плащаме.

17

чокобоко

преди 13 години

Няма историческо място или музей в Европа където да е безплатно дори и за деца, и какво са 3 лева след като кутия цигари е по-скъпа ,егатиму българите за всичко ще дадът пари но за кълтура не.*** народ слаба държава.

16

т

преди 13 години

всички такива обекти трябва да имат такса вход, поне да могат да се самоиздържат, но трябва да се следи как се харчат.

15

до 10

преди 13 години

дори и хората .и затова сме на този хал.безплатен обяд няма.

14

Анонимен

преди 13 години

пробвай и в други европейски държави и ще видиш за какво става дума.трябва да има такса ,за да има и поддръжка.иначе твоите внуци няма какво да гледат ,като тръгнат по екскурзии .