144

Мизантроп

преди 14 години

до всички апологети на убийството на беззащитните животниСамо ме интересува, а какво Ви е мнението за бездомните и агресивни ***, които са определено доста повече от кучетата? Много съм далеч от мисълта да приветствам кучешките набези срещу хора, но категорично не одобрявам изливащата се агресия и жестокост от хората към животните. Определено има и други начини. И който ми твърди колко е "цивилизовано" да избиваме животните, нека гледа филма "Птиците" на Хичкок .

143

Анонимен

преди 14 години

Организацията ни Психоравновесие минава градовете, лови помияро - защитници, кастрира ги, а после ги връща, откъдето са взети. Толкоз!Според нашите закони всеки ловец има право и е длъжен да отстреля вълк, ако срещне такъв в гората, че и 100 лева бонус взема. Ха сега кажете, колко вълци са причина за смърт на Човек, и колко улични кучета са, през последните 10 години ....

142

haha

преди 14 години

Vsi4kite tezi izkustveni za6titnici na bezdomnite pseta neka se zamislqt samo edno, sega civrite po forumite, no nedai si Boje, 6te vi pitam az kogato utre nqkoe ot tezi ku4eta naqde va6eto dete. 6te vi pitam togava, 6te mrunkate li o6te, dyrveni filosofi takiva! Ne vi go pojelavam, no stane li vednaga 6te obyrnete strani4kata! Ovce.

141

Анонимен

преди 14 години

ти изобщо нямаш нищо общо с цивилизования свят и си нямаш и на представа колко си *** инещастен *** ,относно пола съм от тоя с които не се срещаш отдавна явно и затова си толкова озлобен

140

Мизантроп

преди 14 години

Да си мизантроп, тоест да не обичаш хората, разбирай *** с човешки лица, не е от вчера. А ти *** хапни малко кучешко с ориз и после говори кой се е нас...л и има нужда от забърсване!

139

Борката

преди 14 години

За другите не знам, ама на мене ми звучи мизантропски. Т.е. ***. :)Какво са ти криви българите, като една шепа мизерници на заплати не могат (да се чете "не искат") да си свършат работата грамотно!? Никъде в цивилизования свят не е такава анархия, и много добре го знаеш, но се пънеш да снесеш нещо и ти. Е, снесе го. Сега *** за хартия, и се избърши.

138

Мизантроп

преди 14 години

Като чета преобладаващите злобни, направо зверски коментари, предлагам смърт за всички българи под и над 6 месечна възраст, защото по мое мнение на Земята много ще й олекне, както и на цивилизованите народи, които определено не ни одобряват. Това как Ви звучи, бе *** смотани?!!!

137

Борката

преди 14 години

Че що аз да се дупя бе? Ти обичаш ***, не аз. Аз ги харесвам с картофи или ориз.Намери си гадже, може да ти се изчисти акнето.

136

lulu

преди 14 години

Ей, "Homo sapiens" нали ние винаги решаваме чуждата съдаба, а кой решава нашата- замисляли ли сте се, а? 100% не, :) лека нощ

135

Борката

преди 14 години

Пак ли ти бе, навляк!? Що не се нагъзиш на кучето си, да те опъне, може да ти олекне. Ай беги у лево сега.

134

123

преди 14 години

призовавам някой да те прибере в психо болница защото имаш психични отклонения

133

Борката

преди 14 години

Призовавам природозащитниците спешно да приемат Закон за защита на домашните прасета. По непотвърдени данни, само преди по-малко от два месеца в страната да били зверски заклани няколко десетки хиляди домашни прасета, които след това са били изкормени, опечени и изядени по коледните празници. Подобни нечовешки действия са неприемливи в нашето цивилизовано общество, и са необходими драстични мерки за защита на тези съвсем безвредни животни.

132

аас

преди 14 години

Ми щото не ядат хора, бе човече!

131

123

преди 14 години

чудно ми е тези виетнамци как са пропуснали да те изядат и теб

130

ясен

преди 14 години

Да се избият всички! Ама ония, които безнаказано ги развъждат и изхвърлят, пак за нула време ще напълнят улиците с "любимци"! Тогава? Следва да се въведе ред и за тях и като не можем да ги убиваме, трябва да се принудят да не пускат животни по улиците.

129

Борката

преди 14 години

Правилно, не се учудвай, а приеми идеята присърце, и дай своя принос за осъществяването и.200 хиляди песа, прочетохте ли? А се хвалят, че били кастрирали 5000 от тях. За другите 20-30 хиляди, които се пръкват всяка година никой нищо не казва.Добре де, колко пари ще струват 200 хиляди патрона? Много по-малко, отколкото сега дрънчат за заплати, кучкарници, храна, администрация, и т.н. А всичко това е на гърба на данъкоплатците!? Хора, събудете се ве!

128

ceco

преди 14 години

nai lesno da gi ubiem....shto li ne se u4udvam ot "ideqta".....

127

,уеи

преди 14 години

Ако си последователен, стани вегетарианец и призови към отказ от животновъдство, лов и риболов. Щото всичко това си е чисто убийство! А, ще трябва да се накарат и месоядните животни да не убиват и ядат трупове.

126

Анонимен

преди 14 години

Абе знае ли някой защо кастрират кучетата, а вълците не? Че даже ги и застрелват. Това е възмутително.

125

Емил Кузманов

преди 14 години

Противопоставянето на двете най-популярни у нас тези - тази за умъртвяването срещу тази за прилагането на сегашния закон - не представлява нищо друго, освен масова манипулация на общественото мнение. Двата подхода са еднакво бутафорни, защото не третират същинския проблем в София - продуктивността на популацията от домашни кучета с вероятна численост около двеста хиляди. Всяка година този контингент продължава да възпроизвежда потомство от няколко десетки хиляди излишни животни - независимо дали някой ще се втурне да кастрира или да евтаназира няколко хиляди от тях. Такова статукво подхранва твърде сериозни комерсиални интереси. Можем да научим наистина много за този род бизнес навън и у нас, използвайки Гугъл и подходящи ключови фрази като "Daniel Shonka", "Class B Dealers", "Pound Seizure", "Dog Fur" и т. н. Впрочем, Фондация Анимал Програмс от години превежда такива публикации на български и ги публикува в Интернет. Ето и директен линк към статия от сериозната британска преса, разобличаваща безчовечната практика в България: telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1505740/Cheaper-than-mink-or-sable-fur-coats-made-from-dogs-that-were-skinned-alive.html Прочитът на подобна информация би предизвикал съмнение в компетентността на повечето нашенски тъй наречени организации за защита на животните и в лоялността им към каузата на самите животни. Станаха вече десетилетия, без никой от тази странна гилдия да е посочил на официалните институции в какво точно се състои хуманното управление на популацията от кучета. Вместо от тях, през 2003 г. столичната Комисия по опазване на околната среда получи сериозен съвет от д-р Агостино Макри и проф. Адриано Мантовани (Съвместен център на СЗО и ФАО за изследване и обучение във ветеринарното обществено здравеопазване). Незнайно поради какви подбуди, от Фондация Четири лапи чак сега констатираха очевидното: "на общинско ниво липсва и идея как може да се спре притокът на животни от дома към улицата". Но тази организация отново използва поредната новина за Пи-Ар и не предложи мерки за овладяване на кризата. Вместо това, те се ограничиха в тиражирането на тенденциозни коментари върху Закона за защита на животните, кадровия състав на Екоравновесие и собствената си значимост в международното движение за закрила на животните.