24

Народен психо лог

преди 5 месеца

Може да го сменят с "Хубаво момче, ама турче.".

23

Учете история

преди 5 месеца

"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

22

Учете история

преди 5 месеца

"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски,

21

Анонимен

преди 5 месеца

Щом го обсъждат, най вероятно са го изпуснали не в тая а в следващата програма и няма как да оправят грешката

20

Учете история

преди 5 месеца

"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)

19

Анонимен

преди 5 месеца

Само ще го заменим с краварче!

18

Анонимен

преди 5 месеца

След префасонирането на Под игото сега остава да махнат и Аз съм българче,или за да се харесат на господарите си направо да махнат цялото творчество на Вазов от учебниците ,и да затваряме тая държава.

17

Учете история

преди 5 месеца

"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)

16

Анонимен

преди 5 месеца

Когато посолството каже, че "Аз съм българче" не е евроатлантическо, ще го махнат. И ще накарат някой чат-бот да го пренапише на "Аз съм зелено джeндър-либералче и всичко украинско любя, тача и милея"

15

Анонимен

преди 5 месеца

Великден кога ще го празнуваме с католиците? Украинците ни изпревариха. Ще останем в периферията без пари.

14

Учете история

преди 5 месеца

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)

13

Учете история

преди 5 месеца

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

12

Иван Петров

преди 5 месеца

Е какви спекулации Тагарев лично го каза това, че ще променяме историята масово в учебниците за да изтрием Русия от там. Целта е също да се затрие и признателността към България.

11

Анонимен

преди 5 месеца

Ало мисирката, спекулации не е имало,Свободна Европа в прав текст ни каза че трябва да махнем Аз съм българче от учебниците.

10

ТАСС

преди 5 месеца

На среща със замръзналите жители на Москва,губернаторът каза много топли думи.

9

Анонимен

преди 5 месеца

Вече ще се изучава животът на Бандера. Какъв е тоя Иван Вазов.

8

Соросоид

преди 5 месеца

Какви "дезимформации", какви "политици", какви "хибридни атаки" ги гонят денковите червенотиквеничковчета? Та нали ТЕХНИТЕ си "Свободна Европа" сами НАСТОЯВАХА да отпадне "Аз съм българче" от учебниците? Айде да се разберете вътрешносоросоидно и да не сочите с пръст другиго заради вашите си бакии и безумни идеи!

7

Гадост

преди 5 месеца

Няма дим без огън,запомнете...

6

Анонимен

преди 5 месеца

Няма ли да добавят "Аз съм ciganche"? Американците много ще се радват. Може да ни дадат някой лев, т.е. долар.

5

Тагаренко

преди 5 месеца

Ще го променим , само на аз съм украинче, славя Бандера!