264

Анонимен

преди 1 година

в речника на лоулайфера няма думи като "започнал работа" някъде. Те казват "уредил се е на работа" някъде. Това е показателно как собствените им вярвания им поставят ограничения, които не могат да прескочат. Не че ми пука - все някой трябва и тази работа да върши - да ми гледа храната, да ми носи пицата, да ми мие колата. В нашето общество има място за всички.

263

учуден

преди 1 година

До: "До 253" (номер 255) А за да подкрепя моята и съответно твоята позиция относно "Ай Ти специалистите", мога да изброя купища професии, където взимат много над 4 бона и нямат нищо общо с информационните технологии!Само за пример ще посоча моя водопроводчик (няма да му дам данните да не стане реклама), много добър, обаче само да ми отпуши канала ми взе 200 лева и то преди години!Цените на водопроводчиците са космически!Виждал съм и обяви за овчари - пак от 4 бона нагоре!

262

Анонимен

преди 1 година

До българското IT: Германската баба пак се наакала марш да и избършеш сорс-кода. 4000 за месец

261

Анонимен

преди 1 година

През живота съм се наслушал на приказки, че ако не си връзкар, политик или престъпник - ще си стоиш на дъното. Много ми се подиграваха и ме убеждаваха, че усилията ми са напразни. Не ги послушах. Няма да коментирам колко взимам, но карам чисто нова кола, построих прекрасна къща, и нямам финансови проблеми. Но това беше на цената на много труд, усилия и безсънни нощи. Останалите - нека вярват в каквото си искат. Сами се спъват.

260

учуден

преди 1 година

До: "До 253" (номер 255) Абсолютно си прав и абсолютно съм съгласен с тебе. Това е масовата заблуда на българското народонаселение днес. И аз когато говорих с една комшийка (от по-старото поколение) във входа на блока по разни финансови теми, тя ме пита: "Ау, ама ти нали беше нещо Ай Ти специалист, не получаваш ли купища пари?"И аз какво да и отговоря? Ами инженер съм, ами да, с електроника се занимавам, и да, и компютри, ама не съм никакво Ай Ти.

259

Анонимен

преди 1 година

До учуден Тогава дигаш на 40 бона като няма 4 бона. 4 бона са малко вече.

258

Анонимен

преди 1 година

Точно IT сектора дигна заплатите на всички .. Повлече крак..

257

Анонимен

преди 1 година

Не знам какви са тия простотии. Младите са масово мързеливи, но за сметка на това срташно неграмотни и бездарни. Не желаят да се развиват, искат някакво безумно заплащане за нискокачествения им труд. Обикновено искат да правят работа, която и касиерка в Кауфланд може да свърши, но задължително трябва да получат 5000 лв заплата за да завъртят една гайка или да си пуснат компютъра.

256

Анонимен

преди 1 година

"Изследването показва, че жените сами оценяват труда си по-ниско. Това е притеснително явление"===Или мъжете се надценяват. Има много изследвания, които показват точно това, независимо за какво става дума.

255

Анонимен

преди 1 година

Мръщят се тези, които са свикнали родителите им да ги издържат. Другите не се мръщят.

254

Анонимен

преди 1 година

До Работодател Сички искат да станат работодатели и накрая нема кой да бачка. Франция е пример как капиталзима накрая се самоизяжда.

253

Анонимен

преди 1 година

трябва да младата човечка да е с хубави големи цици и да свири мнооого добре за да се надява на 4 хилки...

252

Анонимен

преди 1 година

Ох, да ви кажа личен опит от оня ден. Изпращам документи във фотото да ми ги принтират и да си ги взема готови. Говорих с момчето, което ми свърши отлична работа предишният път. Обаче отивам там и едно моме 20-годишно ме гледа като пребозала и ми подава копия на които нищо не се чете. Викам отвори програма и ги изветли. Тя ми вика - ето виж програма Принт няма изсветляване. Не издържах. "Принт функцията не е програма, отвори ми програмата, ще ти покажа как." Тя- "Програма Принт не може!"

251

до 255

преди 1 година

Може да произведе ИТ секторът качествена храна, ДА. Ако се беше пооинтересувал, щеше да видиш колко много био ферми са собственост на програмисти. Включително аз имам няколко. Справка- ТР, безплатна е на 2 клика разстояние. Коя фирма на кое е собственик и с какво се занимава. Айде стига сте се възхвалявали аграрите. Вашата професия е МОЕ ХОБИ. А моята професия НЕ можете да вършите. Ако мене ме няма, няма кой да ви купува храната и да ви плаща заплатите. Прочее, карам багер, бобкат и комбайн.

250

учуден

преди 1 година

До: Работодател (номер 241) Да, така е както го описа, добро сравнение. Но когато отиваш в магазина да си купиш сирене за 3 лева килото, попадаш на т.нар. "имитиращ продукт", тоест нещо което прилича на сирене, ама не е. А за да си купиш истинско сирене, трябва бая повече пари да се изръсиш, нали така?Същото е и с работата. Ако не ти се свидят 4 бона месечно, ще си намериш добър специалист. Лошото обаче е това, че добрите вече са зад граница. Изтървахме питомното и гоним дивото.

249

До Карлон Сайц

преди 1 година

Кои имоти? В София или в Пловдив? Цените в София са безобразни 2500 евро на квадрат на Акт 14 в най-добрия случай. Даже и имотите вече не са толко евтини.

248

До 253

преди 1 година

IT сектора качествена храна може ли да ти произведе? А медицински услуги? С тоя АЙТИ сектор си мислите, че сте хванали Бог за шлифера.... работи ако щеш от луната. Не всичко е стол и компютър, ама вие няма как да го разберете.

247

Анонимен

преди 1 година

До До 227 По 3 проекта само данака скача тройно и не е изгодно и така че явно краднеш.Ами ако са 30 проекта ти трябва работника на МРЗ, защото не може да смогнеш и пак фалираш.

246

Карлос Сайнц

преди 1 година

При положение, че цените са почти изравнени с тези в ЕС какви да бъдат заплатите?Тук по-евтини са само имотите и някои от услугите.

245

пешо рендето

преди 1 година

Всичко живо бачка за макс 2000лв.