113

ИВАН ВАЗОВ

преди 3 години

ПРЕД БЕЛАСИЦА - ИВАН ВАЗОВПирува македонский император[1]-> СамуилШум, вик. Пенят се руйните вина.Навън е буря праскат знамена.Нощта реве, бучи ужасен вятър. Войската спи под тъмна пеленаТук-там огнец на бойния театърВ миг Самуил под своя свилен шатърположи пълна чашата, скокна Вслуша се той недвижим, бледен, страшен,с коса настръхнала, почти уплашен(О, боже мой! войводите шептйът.) И мисли македонский императорче чува в писъка на горский вятърна двайсет слепи полкове пла

112

Анонимен

преди 3 години

българия:най-бедната от страните от източния блок!България:най-бедна в ес!без коментар както се казва!

111

ОТВРАТИТЕЛЕН

преди 3 години

ВЪЗРОДЕНИ БЪЗРОДИТЕЛИКОАЛИЦИОНИ ПАРТНРОРИПЕРВЕРЗНИЦИДА ЖИВЕЕ КУРАНА ИЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛААААААЗ СЪ ДОЛЕН ОТВРАТИТЕЛЕН ИЗВРАТЕН ПЕРВЕРЗНИК

110

Хибриди

преди 3 години

До Условно наклонение А другата половина са хибриди между куци власи и българи.

109

Фактите !

преди 3 години

Няма какво да ближем рани , ЕС призна македонският език , САЩ казват ДА на СМ за ЕС и НАТО .Как бихме спрели това ?

108

Калеко Алеко

преди 3 години

"Македонската царска династия" е ашладисана от едни другаре и товарищи, багодарение на които се заговори за "македонска нация" ... Та тези създатели на макетата, заедно с тумора Югославия който вградиха в плътта на западните балкани, инплантираха и един друг тумор в тялото на Майка България, благодарение на който част от съвременните българи, започнаха да изразяват българщината си на "македонски" диалект и от българи сатанаха върли антибългари, поругавайки своята истинска същност ...............

107

Епа верно е

преди 3 години

Самуил бил братчед на Александър, пък за Василий II всички дето не говорели гръцки били българе. Александър правил изключение щот му се падал баджанак, пък и назнайвал гръцки, пък бил той и със старославянски акцент и на кирилица.

106

в ИСТОРИЯТА

преди 3 години

Тито , Тато , Бойко .....и Тома Биков !

105

Точно така

преди 3 години

До нито една запетайкаНито една запетайка в текста не е сложена правилно. И бъка с правописни грешки, все едно, че Петя го е писала, а не го е преписала от някой още по-неграмогтен. ;-)

104

Даа!

преди 3 години

МАЛКО ПРАСЕ , ЖЕНА И МАКЕДОНЕЦ , НЕ МОЖЕШ ДА ГИ УБЕДИШ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО !Защо изоПщо се мъчите ?

103

нали !

преди 3 години

До бай СтавриТО ПЪК ВСЕ КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ !

102

ИзвинетИ , амЪ:

преди 3 години

Да ви имам ''проблемите'' , нали сме цъфнали и вързали , взели сме да оправяме света , то не бе Балканите , Израел , Гърция , Турция , ... излагаме се ..Разбирам да сме нещо ПО от споменатите , и ние сме на дъното и все даваме акъл , А КОГАТО НА НАС НИ ДАВАТ АКЪЛ НИЕ СЕ ПРАВИМ ЧЕ НЕ ЧУВАМЕ !По какво сме над комшиите по-добри , единствено по ПРИКАЗКИ ?

101

Анонимен

преди 3 години

До perry е некой обяснява ли ти в Гърция защо Крум го наричат гръкоубиец ? той да не е воювал с Гърция, воювал е с Източната Римска империя, обаче понеже гърците са решили да си откраднат история и величие и тя станала Византия :))) то така стават нещата

100

Анонимен

преди 3 години

тогава след като толкова всички държат на истината я ми кажете как така македонските медии повечето национални допускат в своя ефир тези на български политици и историци,а българия не допуска в нейния ефир македонски историци.явно е кой се бои от истината-българия!

99

Цар Самуил

преди 3 години

Македонизмът като антибългарска доктрина трябва да бъде унищожен.Заплаха е за нашата идентичност и териториална цялост.Македонизмът ще бъде унищожен когато престане да съществува държавата създадена и съществуваща днес благодарение на тази антибългарска доктрина(РСМ).Картаген(македонизмът-РСМ) .трябва да бъде разрушен.Ключът е у арнаутите-35% от населението на антибългарската държава(РСМ).Преговори трябва да водим с арнаутите ,а не с * македонците* за рушенето на македонизма и РСМ.

98

нито една запетайка

преди 3 години

Да не сме е никой от политиците да отстъпи от истината за българската история.Никаква споделена история.Историята е българска.Нито една запетайка не трябва да се променя от истината в дискусията с тези от Вардарския край.

97

Анонимен

преди 3 години

До Хмм Иван Вазов е разбирал от история колкото македонските управници днес.И изобщо великото произведение "Под игото" се учи в 6 клас, защото нивото му е за детско-юношеска литература. Наскоро го препрочетох и много се разочаровах. Това ли е върхът на българската литература?

96

Анонимен

преди 3 години

реално погледнато не македонската а българската история е изфабрикувана от руснаците а по-късно от съветския съюз.така че това,на което се опират в момента българските историци е именно комунистическия(живковисткия)прочит на историята.

95

Условно наклонение

преди 3 години

Ако Георги Димитров не беше спасил Тито от смърт, нямаше да берем плодовете на сръбския македонизъм. Сега вече е късно. Половината македонсци вече имат сръбска жилка в родата благодарение на смесените бракове през последните 75 години.

94

бай СтаврЕ ,...

преди 3 години

,... що не си си седиш в ЦСЗ , не си прочел и Винету , а прочети нещУ !