26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 25Ако затрием вярата тогава следващото поколение ще е пълно с отчаяни и злобни хора.

25

Анонимен

преди 3 години

Бог е не повече от една дума, с която се обяснява света. ( Ламартин)А не съм убеден, че религиозното обяснение за света е добро за децата.

24

Анонимен

преди 3 години

Може да пеят и госпел песни в тези часове.Според мен тези часове ще са добре за възпитанието на децата.

23

Истината

преди 3 години

Първо, българите никога не са били тенгристи. Второ, православието не е лов на вещици, инквизиция и т.н., това са католически явления. Трето, православието ни е съхранило като народ през вековете на робството. Четвърто, българите имаме нужда от кауза около която да се обединим, ето ви една. Пето, християнството не е просто сбор от нравоучителни истории, а съдържа много по-голяма дълбочина и мъдрост и, на практика, се противопоставя на съвременния потребителски дух, който съсипва западната цивили

22

Анонимен

преди 3 години

Ще има ли часове за религията на Клингоните ????

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 17В Сащ църквите не разчитат на държавата.Да си пастор не е лесно понеже се изискват много качества.

20

БРАВО НА ДЕЦАТА НИ!

преди 3 години

Само така нашите деца ще станат истински българи и достойни граждани, когато придобият християнски морал и няма да се чудим повече защо има толкова много престъпници на законите у нас, които иначе са наследство от войнстващия атеизъм. бг

19

Анонимен

преди 3 години

Ако ще учат нещо като история на религиите нямам против. Ама само една конкретна религия... При това представена от розовата й страна, така че да обвържат представата на децата за добротата и моралните принципи само с тази религия? И без да се споменат разрушенията и вредите? Без да се спомене, че се базира на история на чужд народ? Не, мерси. Това би било лъжа. А във всяка религия присъства като морален принцип "Не лъжете!".....

18

Диана

преди 3 години

До TotenkopfНе си спирай хапчетата, че ставаш за смях. Религията е свободно избираем предмет, което значи че не е задължителен. Американците са прави, че след края на войната екзекутират много есесовци от шайката на Хитлер-включително"мъртвешка глава, тотенкопф и викинг. А ти си болен мозък.

17

Анонимен

преди 3 години

Висока безработица и ще ги правят на попове и калугерки

16

Анонимен

преди 3 години

Човек може да научи много от Библията независимо дали е вярващ или не.

15

Анонимен

преди 3 години

Ако беше просто изучаване на религията добре, ама не е. Обзалагам се, че учебниците са изпълнени с внушения за голямата ценност, която представлява религията, с обещания за неземни блага за вярващите и със заплахи как ще си загубят душата в ада, ако не вярват. Всички онези психологически механизми, с които църквата хилядолетия манипулира хората, за да ги привлече към религията, със сигурност са намерили място в т. нар. учебници по религия.

14

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11И аз искам да изучавам тантризъм...

13

Анонимен

преди 3 години

Религия не означава нравствени ценности и морал. Напротив, най-големите крадци и мошеници са най-вярващи. Стига с тая лъжа, че ако ходиш на църква си добър човек.

12

Анонимен

преди 3 години

И след 6-7 години ще въведем Шариат за 10 клас, вместо морал и право

11

Анонимен

преди 3 години

И защо точно християнство? Аз искам детето ми да изучава тангризъм, защото българите са вярвали в Тангра преди покръстването и това е истинския български Бог.

10

Анонимен

преди 3 години

Стига с това приравняване на религия с нравствени ценности и добродетели. Религията е инквизиция, лов на вещици, вартоломееви нощи, кръстоносни походи, конкисти, евенгелизация на африкански, американски и азиатски страни, забрана на науката и преследване на учени, клади и гонения предизвикали огромен брой жертви. В това няма нищо ценностно или добродетелно. Една идеология налагана с векове с много жестокост и насилие над тези, които не вярват или не искат да се присъединят към тази религия.

9

Totenkopf

преди 3 години

Кой позволява тази свинщина? Агентите от ДС да индоктринират децата, от най малка възраст? Искат окончателно да съсипят Отечеството ни, който е гласувал този закон трябва да бъде осъден и екзекутиран от Военен Трибунал за Държавна Измяна!

8

БАНко

преди 3 години

ГЕРБЕРУХИ , НАПРАВЕТЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА КАЗАРМА ЗА 1 КЛАС !!!ПОЗОР СТЕ !!!

7

Анонимен

преди 3 години

Религията няма място в училище ! Така и така децата ще я изучават в гимназията , но да се преподава от 1ви до 4ти клас , това е безумие!