26

Анонимен

преди 4 години

Как не проумяха тия тука, че хората бягат както поради ниския стандарт на живот и живата мизерия у нас, така и поради крайно неуредените условия на живот, уреждането на добра работа и работа по платени проекти само с връзки, липсата на свобода на стопанската инициатива, монополното положение на управляващата мафия и т.н.Това са нерешими проблеми и с едни 600 евро никой няма да се прилъже. Ще дойдат тия, дето, така или иначе, са решили това да правят, понеже имат мама и тати, дето ги обгрижват.

25

Цирк

преди 4 години

А значи ния който се мъчим и страдаме тук с малки заплати и мизерия да умираме?А те канят хора от вън?

24

Анонимен

преди 4 години

Мои познати и приятели се върнаха преди близо три години.Получават между 4500 и 6000лв (нето).Не се оплакват.

23

Анонимен

преди 4 години

"От 1 април ще започне да функционира платформата EURES, която ще е достъпна на сайта на Агенцията по заетостта."Първоаприлска шега, вероятно?

22

АНТИ

преди 4 години

Изтървахте питомното,гонете дивото !

21

Анонимен

преди 4 години

Връщането е въпрос на личен избор, ние сме завършили доста отдавна навън, но сме решили да се върнем и развиваме в България .... 1200 лв бонус не са никаква мотивация за подобно решение, но бъркат в джоба на данъкоплатеца

20

Пижо

преди 4 години

Тези, които са в чужбина, са заминали заради мизерията, корупцията, липсата на контрол и т.н. неща, които НЕ са се променили. Заминали са, заради липса на работа, ниски заплати и лоши условия на труд. Те няма да се върнат, заради ЕДНОГОДИШНА субсидия по избор - или наем, или детегледачка, или курс... Обаче, тези, които все още са в България, ЩЕ заминат, заради същите причини, поради които онези, на които ще плащаме сега, са заминали навремето. Поредните пари, усвоени от фирми и чиновници!

19

Анонимен

преди 4 години

Правителството трябва да определи бонус от 1200лв за всички висшисти които са избрали да останат и работят тук и са работили последните 6м в България. За чужденците това ще е като просто обида но за тези тук не.

18

Boez

преди 4 години

Po tazi programs v Garzia podaryavat po 3000 evro mesecnno++ zapplata 4000 evro

17

1

преди 4 години

Какви европрограми ви гонят,народа не е съгласен,да им плащат от данъците си,на завършилите в чужбина,бойко ги изгони,сега с наши пари иска да ги връща.

16

WTF

преди 4 години

Ми аз съм виШист и работя в чужбина. Ама като шофьор на камион, понеже преводачи на икономическа литература в Бг вече не се котират, а аз съм учил за такъв. Може ли да кандидатствам, или требва да съм Ай ТИ, да нося раница и да карам ел. тротинетка? Всъщност, по - добре да си карам камиончето, отколкото да си вадя очите в някой Бг офис и да се пенсионирам със 118 евро пенсия....

15

пълна дискриминация

преди 4 години

А за тия, които живеят в българия и мизерстват в населените места с работна заплата под средната за страната?

14

Анонимен

преди 4 години

Не разбирам какъв е тоя проблем с миграцията. Не ти харесва мястото, на което се намираш - местиш се. Ти не си дърво!?

13

Анонимен

преди 4 години

Това е дискриминация спрямо завършилите висше във БГ.

12

туъуои

преди 4 години

Прочетете внимателно статията, никой няма да ви дава кеш 1200 лв.!!!

11

Анонимен

преди 4 години

Дискриминация!

10

Анонимен

преди 4 години

поредните пари за усво... извинете, присвояване от едни хора, близки до други хорас интерес очаквам какви схеми ще приложат

9

истина е

преди 4 години

А гръцкото правителство да по 3 хил. евро за техните хора !!Тук и улични *** няма да останат до 5 години !!

8

Напишете истината

преди 4 години

Тези пари ще отидат в любимите на Сачева НПО-та по закона за социалните услуги.Кажете в кой град в България(без София,Пловдив,Варна )наемът е 1200лв?

7

Анонимен

преди 4 години

600 евро то тва даже не и една минимална заплата в Германия :)