18

Анонимен

преди 4 години

То това е като приказката за банкета където за 300 работници имало по 2 кебапчета а за шефа 5 и казали, че са изяли средно по 3 кебапчета!

17

Пенсионер

преди 4 години

До кристина 2 Най бедни в ЕС, но живота е по добър от Тодор Живковия.Има възможности , а тогава нямаше.

16

истина е

преди 4 години

Ние сме на равна нога с Пакистан и Джибути !!!

15

Анонимен

преди 4 години

Навсякъде има и бедни и богати. В България около 15% от хората отдавна си оправиха живота и поддържат добър стандарт. Проблема е че все още има 50% работещи бедни за които няма шанс да си вдигнат доходите без значение колко голям е растежа на икономиката. Причините са много. като се почне от лошо образование, и се стигне това че повечето работещи бедни са над средна възраст и живеят в провинцията където реално няма високо платени работни места дори и за най добрите специалисти.

14

Munco

преди 4 години

Стига сте гледали парите. Ей тая свобода в България никъде я няма.

13

Бай иван

преди 4 години

С това IT и аутсорсинг, не генерираме никаква добавена стойност. Държават печели единствено от данъци към заплати. Трябва да произвеждаме, а в производството заплати ЙОК, инвестици ЙОК, специалисти ЙОК.

12

Анонимен

преди 4 години

Догонваме ги, ама друг път! Срещу нас да тичат, пак не можем да ги стигнем!

11

бедна българио,

преди 4 години

До 8Джкато чакахме 20 години ред за коли - сега те чакат нас наредени по улиците!

10

В.Узунов

преди 4 години

Да увеличат малко пенсиите щото на дъртите аз им ги прибирам па не стигат.търкнеш няколко билетчета и свършват.Тогава как да не принудя да разбия чужди мъзи

9

До5

преди 4 години

Какви къщи строим? Масово се живее в панелки.А колите, на 20 годишните трошки лукс ли му викаш? Повечето българи живеят на Н етаж в 60 кв. панел и висят с по няколко кредита, че иначе дори сметките не могат да оправят. А старците по селата, ако не са градинките, и за храна няма да имат!

8

Анонимен

преди 4 години

В тези държави, за които пишете, че били най-близко до нас по доходи - Хърватия и Румъния, минималните заплати са: в Румъния 446 евро и в Хърватия - 505 евро. Данните са от юли 2019 г., има ги в нета.

7

Анонимен

преди 4 години

Проучването в Парламента и в министерствата ли го правихте? Или само в големите ИТ компании? Повечето българи могат само да мечтаят да имат 50% от доходите на европейците! Питайте хората по селата, питайте хората в малките градове и ще видите истината! На места 600 лв са много пари! А цените са доста по близки до европейските!

6

Ние я догонваме

преди 4 години

Тиквата,Дебелян,Шкембе войвода паспорта и сие са я задминали!

5

8

преди 4 години

стига сме ревали, я погледнете какви къщи строим, колко автомобила се внасят годишно и задръстват тесните ни улици.За София направо може да кажем,че е на 80% от Европа, а някои другари-милионери с имоти в Гърция,Монако, Кан и др.са по-богати и от евромилионерите. Няма да стане с вълшебна пръчка, само с повече работа, производство,продажби,износ, печалба.

4

Анонимен

преди 4 години

В ес заплататите са по 2000 евро 4000 евро което значи от 3 до 6 пъти по висока покупателна способност има и много заплати по 10000 евро 25000 евро което значи 14 36 пъти по-висока българската масова заплата е между 600 и 800 лв някъде около 700 750 лв а иима и много заплати по 400 500 лв а масовата пенсия е 200 лв а има и много пенсии по 132 а в ес пенсия под 900 лв или 1000 лв няма в Румъния заплата и пенсията е по 900 а в Гърция по 1500 в най-развитите държави заплатите почват от 8000

3

Анонимен

преди 4 години

Който вярва на думите на Тиквата, че имаме висок /БВП/ и живеем добре ето я голата истина. Но от задръстени политици на които визията им за добър живот е до тук за България няма добро бъдеще.

2

кристина

преди 4 години

това само Боко и сие може да го каже, попитайте старците от видинско или някое от селата извън софия.. дали могат да се похвалят с по-добър живот от тодорживковия?

1

fact

преди 4 години

що бе.Пеевски си има пари, това е важното.