43

Aha

преди 11 години

Турците знаят че ще имат проблеми с кюрдите и си търсят нови територии. Родопа планина е нашарена с минарета, неслучайно Пазарджишките талибани са толкова нагли напоследък, От Гърмен през Доспат ,Баташките села до Рудозем ,Ардино всички учат от малки за Халифат , не за България, така че рано или късно части от България ще бъдат изолирани от останалото население , Защо ви е да преминавате в район пълен с помаци или други хора които чакат да се обърнете и да ви забият ножа .Да ги отделяме отсега.

42

атом

преди 11 години

нищо ново под слънцето.то в реалният живот се случват подобни издевателства,та какво остава в казармите,още повече ако си и в ареста.ако сте ходили на дискотеки предполагам сте забелязвали че в ранните часове доста често се случват търкали(обикновенно няколко бабаита пребиват някой по-захлюпен),същото е и в училищата.докато служих през 88 година един от новобранците в 7 рота беше прострелял няколко стари кучета.не се даде гласност на случая тъй като единият бе син на някакъв големец.

41

600 geya

преди 11 години

Normalna cifra

40

ветеран

преди 11 години

Е,ние като ходихме в "родната казарма",ей до къде стигнахме!...Да бачкаме на разни тарикати за 15 кинта на ден! Трябваше още преди 20 години да заебем всичко и да се махнем от това блато тук....Кой се усети-усети,който се хвана на въдицата-да тегли каиша сега!...

39

Анонимен

преди 11 години

Цялата работа с казармата е зависи къде попаднеш. Имах познат който вадеше повече пари от техните за онова време докато бе там, но пък при нас новобранците минаваха през коридора и всички ги биеха с калъфките от възглавници пълни с обувки, ама не бягат бързо, че ако те спънат и паднеш, бая бой ще видиш.

38

Жо до № 49 имигрант

преди 11 години

КОЙ СИ ТИ, че раздаваш присъди за мненията на хората? Тук всеки има право да каже своето мнение по въпроса и не се нуждае от твоето, като последна инстанция.Промиване на мозъците имаше по времето на комунизма, днес хората са свободни да кажат каквото мислят.

37

Исмаил

преди 11 години

Имаше един шоп ни гонеше заради това ,че сме резани(видя ни в банята.).Ала после като се накичихме с нашивки му направихме барабан(сандвич от рядко ако се редува с лист вестник.този сандвич се поставя на заспалия войник на гърдите.пали се.И войника като се събуди почва да барабани да гаси вестника) като за начало.После правеше съпунка на таолетната всяка сутрин.Но се плакваше много на майка сиМамо пък тук хич не ме обичат.Ех какви мъже раждала майка юнашка.

36

Анонимен

преди 11 години

Бях ракетчик. На стрелби на полигон в Казахстан нашата батарея направи рекорд но полигона и рекорд на Варшавският договор. Става въпрос за големи ракети. БГ е малка и няма място да стреляш - в комшиите ще падне. Затова в Казахстан стреляхме. Страната беше "набъкана" с много ракети. За час можехме за потопим Мала Азия в морето. Всичко беше подготвено за бърза доставка на ядрени бойни глави от Русия. После демократите ги нарязаха. На някого не му харесваше да сме силни и да треперят от от нас.

35

служил 1967 г.

преди 11 години

Бях в суперелитна войскова част! Подготовката ни беше по-добра от тази на американските тюлени. Така бяхме надъхани, че на 6-тия час от стълкновение с турците трябваше да сме на Босфора, а руснаците да са прегазили Анкара... Сега няма и помен от такава служба! България е разграден двор!

34

имигрант

преди 11 години

До: номер 47И на тебе са ти промили мозъка!Точно в една професионална ужким армия като тази на САЩ има много случаи на дрисльовци, както казваш ти, които отритнати отвсякъде се чудят къде да се реализират, и понеже са пълни неудачници (loosers), се записват в армията, където естествено ги приемат.Минават на лекарска комисия разбира се, да установят дали са годни физически. После хванат пушката и изпозастрелят сума ти народ докато някой се усети че им хлопа дъската!

33

имигрант

преди 11 години

До: номер 42На теб са ти промили мозъка!Какво му е било хубавото бе? Имай предвид, че в различните поделения беше различно.Аз съм чувал за Пловдив, че там е доста по-културно от Сливен да речем, където съм бил аз.Остави ги клечките и ножчетата. В нашата рота пиянството беше ежедневие, и ти говоря за 1982 година! А ротния, който между другото приличаше на хер Флик ни караше да се строяваме на плаца с нощните шкафчета под ръка! Побоища всеки ден, жертви нямаше все пак.

32

Жо

преди 11 години

НЕ МОЖЕ казармата да се представя само в черни краски. Наистина, има ужасни извращения и лоши традиции. Това го има по всички казарми по света. Има го, както в Русия, така също и в САЩ, и в Турция и където поискате.От друга страна, казармата наистина прави от тинейджърите мъже, а не дрисльовци. Създава и развива в момчетата волята, чувството за отговорност и самоорганизираност. Повечето от мъжете, които не са ходили в казарма се познават именно по това, че не могат да си организарат деня.

31

до стара пушка

преди 11 години

не искам да те разочаровам, ама в момента България няма нито войска, нито техника, а само чиновници и 15-20хил. военнослужещи. Преди '89 българската армия трябваше само да ги забави докато дойдат руснаците, а сега кой ще дойде ???

30

имигрант

преди 11 години

Понеже виждам най-различни истории да се разказват тук, нека ако има поне един, който е служил в някаква казарма, където и да е, или има приятел, познат или роднина който е служил и разказвал, и да е било хубаво и прекрасно, по устав и да не е имало нито едно извращение, да разкаже случая тук. Аз не вярвам да има.Като бях в казармата единствено в новобранските роти беше цвете, макар че там го раздаваха суперуставно: Ефрейторите ни гледаха като нацисти, но не ни закачаха.

29

Анонимен

преди 11 години

Тук май повечето пишещи не са ходили в казармата. Идиотщини може и да имаше, но бяха много по-ограничени от показаните в клипа. Това, дето го е писал 11 са простотии. И с кибритена клечка се мереше и с четка за зъби се миеше и трева се "косеше" с джобно ножче, но това не беше важното. Важното бе, че страната имаше армия на която можеше да се осланя. Сега няма такава. Ако щете възпитаваше и в патриотизъм. Само че аз не съм бил трудовак. За тях не знам.

28

стара пушка до 13

преди 11 години

Ейр, резак, турската армия ако мине нашата граница ще срещне 200 хил. стари пушки като мен, които с върховен кеф ще избият по 50 фесове всеки...А не ми се мисли кой ще ги удари в гръб - дали гърците, арменците, сирийците, израелците или кюрдите? Какво ли ще остане от Турция? И от османския бейлик ще прокудим пуйката!

27

имигрант

преди 11 години

Пак искам да повторя: Казармата е тъпотия навсякъде. Дори в професионалната армия на САЩ, в така наречената National Guard, които служат като почетна стража на гробището Арлингтън например, си правят редовно дивашки извращения.Аз бях новобранец точно когато умря оня *** Брежнев. В новобранската рота всичко беше прекрасно! После дойде страшното, като ни пратиха при старите войници.И искам да кажа, че имахме двама ефрейтори турци - само те и още един двама стари войници не са ме тормозили!

26

Анонимен

преди 11 години

Имам приятел, който е половин кипърец, от гръцката част. Той беше в казармата там доскоро. Каза, че боят е нещото, с което те посрещат, за да те направят боец. В началото много страдаше от това, а после и той започна да обяснява как боят го изграждал и някакви подобни глупости. Беше се превърнал във фанатичен националист. Сега вече се възстановява, но от него съм чувал такива жестоки изцепки, че понякога съм се плашил от него.

25

.

преди 11 години

Защо според вас управляващите посегнаха на армията ? Защото ако проследите европейската (и не само) история на 20-ти век ще видите , че беззаконието и въртящите се едни и същи мошеници с различни прически могат да бъдат спрени само от военен преврат , своеволията на полицията (частната преторианска гвардия на комунистическите престъпници , която ги пази от "народната любов") могат да бъдат спрени само чрез армия. Когато нямаме армия сме беззащитни за външни или вътрешни врагове.

24

Анонимен

преди 11 години

Къде е оня Ястреб, Юрдек или какъв там беше, да ни обясни какъв велик народ са турците и колко още има да ги гоним ...