48

до 45

преди 12 години

" но мен не ме впечатлява това у един посредник между Бог и човек, тук общата култура не е задължително условие, нито е обект на преклонение, защото Бог не е интелектуален продукт."Да де, ама мен точно простащината и инфантилността в свещениците ни ме отвращава. Не държа един свещеник да е енциклопедист, но държа да е ЧОВЕК. Не приемам Николай и поведението му като нещо, което трябва да ми служи за пример , още повече да го смятам за посредник между мен и Бог.

47

анонимен

преди 12 години

така е дядо Николай..като започнеш от откачалката Христофор Събев (фората) и всички останали до сега ..то не бяха скандали и боричкания..но се оказа че е невъзможно да свалиш някого ако той сам не го реши..и още напъни ще видим..но напразни

46

Анонимен

преди 12 години

42 то тия католици там няма кой да ги спре, те слагат в джоба си и мафията, като се прибави, че могат и знаят прекалено много тайни нещата не са много добре ако се опитат да го направят, ако е вярно Максим е постъпил добре, ама защо се е видял с ББ

45

Анонимен

преди 12 години

този владика не разбра ли, че законите са за всички и ще работят с договори. ония ден се вайка,че били институция отделна от държавата, като е така да се махат и да ходят в турция да си правят църква. по алчна *** от нашата църква няма.

44

до 45

преди 12 години

и какви са средствата за спасението на душите на хората? Мощно Ауди за да ги отведе далеч от Сатана? Ха-ха-ха!

43

Ортодокс до 37

преди 12 години

Честито и на теб!Католик не си, предполагам, но си впечатлен от "начетеността и толерантността" на техните свещеници, така ли? Може да има и такива представители на тази деноминация, но мен не ме впечатлява това у един посредник между Бог и човек, тук общата култура не е задължително условие, нито е обект на преклонение, защото Бог не е интелектуален продукт. Нашата църква, каквито и неуки свещеници да има сред нейния клир, си остава Христова църква с една мисия-спасението на душите на хората..

42

se

преди 12 години

*** си е *** дори и в расо.Тоя дето кара автомобил за стотици хиляди а в същото време хората дето му целуват ръка се чудят как да живеят е стожер на морала.Църквата е фалш и жалко за хорицата които таят надежда в нея било то за добро или за лошо.СРАМ църковни служители.Поквара,егоизъм и кражба е вашето дело.Ако сте толкова вярващи в господа нямаше да допуснете пред храмовете да просят хора и да мръзнат просяци по улиците.Моралната църква помага вие сте самоблюбени меки китки.

41

Анонимен

преди 12 години

Поне да не казват, че са божии пратеници, то трезвомислещите хора, ще намерят пътя към Бог в сърцето си. Бях в един манастир на посещение, носех и една икона за осветяване, отеца я освети, помолих за светена вода-дадоха ми и не поискаха и стотинка за това, естествено отидох и оставих дарение, манастира беше в недобро състояние и в момента го ремонтираха, а е едно красиво и спокойно място и след посещение там се почувствах добре.

40

Анонимен

преди 12 години

Най-сетне един човек в БПЦ, който е в час. Не, че съм има адвокат но тук настина има мащабна кампания срещу православната църква. Самата БПЦ е автономна по своят същност и точно това някой се опитва да промени.Темата е много обширна и интересна. С две две думи са разчиства терена за "Източният папа":polopot.blog.bg/politika/2010/06/29/vselenskiiat-patriarh-v-planovete-na-vatikana-komentar.569592

39

дгдгф

преди 12 години

Сигурно има наистина заговор! Мисля ,че тук са намесени НЛО!!!

38

Не е вверно!

преди 12 години

Ортодокс, аз ходя редовно на църква. Протестант съм. преди не знаех. Сега съм вече убеден. Винаги съм бил ВЯРВАЩ човек. и знам добре - поп не е нужен! А тайнствата на църквата са любовта и вярата в Бог! Всички останали @тайнства@ сте ги копирали от езичниците. Абе щом и по телевизията наричат Рождество Христово Коледа....

37

Анонимен

преди 12 години

До 34В кой храм да вляза и защо? Та нали точно хора като Николай превръщат вярата на хората в пародия ?!?!?! Да, българите като цяло сме атеисти. Нормално е след като имаме такава импотентна църква. Ти общувал ли си с католически пастор? Пожелавам ти го. Това са едни много начетени и доста ТОЛЕРАНТНИ към вярата на другите хора. :) Честито Рождество Христово!

36

пловдивчанин

преди 12 години

В София има ли дивеч ?

35

д

преди 12 години

Дълбоки уважения към българската църква и към обикновенните проповедници по църквите,но тези хора като този дето е сниман нямат никакво уважение към господ и църквата единственото което ги вълнува са материалните блага,постоянните запои и леките жени или мъже за някои за жалост!!Превърнали са се в истински мутри и имат наглоста да говорят,че има заговор срещу тях!!!

34

Ортодокс

преди 12 години

И като попържахте Църквата и омразните попове-бирници, по-добре ли сте вече? Единомислещи сте повечето, гледам, по еднакъв начин сте отдалечени от тайнствата на Христовата църква, поне 95% от вас не са стъпвали в храм в ден, различен от Възкресение или Рождество, или най-много на сватба или кръщене на роднини, но въпреки това изказвате компетентно мнение по въпроса за вера и обреди...Модният атеизъм е, който ще провали България и вече я проваля, но това е свръхсилите на повечето да го разберат.

33

Анонимен

преди 12 години

Я! Пловдивският мюфтия виждал врагове? :) Да намали пиенето и ще се оправи.

32

Анонимен

преди 12 години

djado nikolai4o, kato te gledam i zatova ne stava6. kakvo napravi za bednite i izostavenite taja godina?

31

vaipar31

преди 12 години

Самозабравили се дембели,които живеят на гърбъ на хората.Добре облечени бизнесмени.Тия са толкова близо до Бог,колкото човек е безсмъртен.Смешници.

30

Анонимен

преди 12 години

bravo na 11. a popovete v "bialite strani" kak si pla6tat danyzi i vsi4ko?

29

гацо

преди 12 години

тоя със стъклените очи какъв заговор вижда срещу църквата.тя ,църквата какво направи за хората в процеса на прехода.то не бяха разколи, лимузини и кой знае още какво.