34

Българин

преди 13 години

Сърбите си имат самочувствието защото в най новата история се държат много по мъжки от нас!!!Факт 1. Не клякат пред Хитлер!Факт 2. Не се кланят пред Сталин!Факт 3. Не се наведоха и пред ЯНКИТЕ !!!За жалост Българските Псевдо-Дипломати ,и при трите случая си смъкваха сами гащите и се надупваха кой от кой повече !!!А последните 21 години са най големият позор за бългаската нация !!!Управляващите през тия години целеустремено погубват българската нация под чужд диктат!!!

33

Бранко

преди 13 години

Сърбите да се сърдят на руснаците. Лилипутите в Кремъл казват, че кирилицата е създадена от някакви "южни славяни" по долното течение на р. Волга, пропускат киевска рус и е въпрос на време тези "южни славяни" да доплават до москва при някой си гасудар. Та така и сръбската история е създадена по руски образец, само от лъжи. Айде Чаоо.

32

Анонимен

преди 13 години

Не много лицеприятни за нашите съседи факти. Както и смехотията, че Сърбия не била водила завоевателни войни, а освободителни. Само че каква е била войната от 1885г? По-скоро България след Осволбождението си не е водила завоевателни войни, а освободителни и обединителни.

31

peter

преди 13 години

dragi mi petrovic.nemoi da budesh ovako mekan i mazan.poshto ni bugari ni smo blesavi pa znajemo koliko vi nama mrzite ovako bez veze bez da znate prava istorija.samo da znate da ste vi i makedonci nai veci *** na balkanu.jiosh kad ste se rodili vama je receno koliko su ,,strashni,, bugari i da treba da ih mrzite saamo zato sto su bugari.jebem vas i vasha drzava u dupe.svi srbe na vrbe.

30

СПЛД

преди 13 години

Остана и двете страни да си признаем, че сме братчеди на прабългарска основа :)

29

Анонимен

преди 13 години

ЕЕЕЕЕЙЙЙ, доживяхме!

28

Браво на в. "Бл

преди 13 години

Доживяхме и това! Да се надяваме, че все повече образовани и интелигентни сърби ще прогледнат. Истината, колкото и дълго да се крие и изопачава, излиза наяве. Браво на Радослав Петкович и на редакцията на сръбския в."Блиц"! Най-после! Трезвият поглед към историята на двата народа преодоля страха, владял дълги години в Сърбия

27

Анонимен

преди 13 години

до 25Въпрос на манталитет е :)

26

До Омекотител

преди 13 години

Исках да напиша нещо подобно, но ти си подбрал най-добре думите.Наисина, наистина е удоволствие да четеш мнението на интелигентен и добър човек!

25

един от Осло

преди 13 години

Живея в Норвегия и понякога завиждам на норвежци и шведи за близоста и уважението между двете нации.Две нации с много близка колтура и нрави , две нации с много близки езици , две нации с исторя на войни и битки.Две нации приличащи една на друга както българи и Сърби.Чудя се на нас какво ни липсва , че не сме съумяли да създадем такъ добър контакт помежду си. Може би е време да се събудим и да променим нещо!Живеем в модерни времена, без царства и господарства, без войни и превземане на територии

24

perdahko

преди 13 години

Kак да се гордееш с нещо ,което не познаваш?щом друг ти "отваря очите" си срам за рода си!дано си някое тъпо лапе иначе... -голяма излагация е това и з атебе и за родителите ти!Вместо да пишеш...тук почети!Препоръчвам ти "Български хроники" на Стефан Цанев,историята на един"неисторик"!2372

23

Анонимен

преди 13 години

"Не знаем нищо за българската история" - ами да бяхте чели, ама вие и вашата си не знаете

22

stevo

преди 13 години

Дано авторът не бъде застрелян от някой снайперист . Сигурно се пропукват някои бетонни глави , което ще е добре и за двете страни . Само ако може да ни кажат , как може страна като Сърбия , която води много войни , беше разрушена почти цялата , откъснати територии и разцепена на частички , без излаз на море , от всякъде заобиколена от не толкова "добри приятели" средната заплата да е 800лв.,а в България , която има всичко на обратно на Сърбия средната заплата е 400 лв. САМО НА ТОВА НИ НАУЧЕТЕ

21

АВАТАР

преди 13 години

Как да се гордея,като историята ни показва как са ни познавали другите народи като "глупави и примитивни диваци",сега ми става ясно че държавата ни не може да бъде повече от това което е за съжаление.Благодаря на сръбския автор че ми отвори очите,и дано да няма отрицателни последици.

20

Кочо

преди 13 години

Няма бягане от истината, фироми. Дори от вашата матица Сърбия ви го казват. Колкото по-скоро всички на Балканите надрастнат представите си, че са по по най от съседите си, толкова по-скоро има шанс тази част от Европа да стане по-нормално място за живеене.

19

до 8

преди 13 години

ТИ СИ ЕДНА И СЪЩА *** ЗНАЕМ ТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛКЕ ***.ТИ ИЗПИ ЛИ ТВОЕТО ХАПЧЕ ПРОСКУБАНА КАНДЖО???АКО БЯХ НА ШЕФАТИ ДО САГА ДА СЪМ ТЕ УВОЛНИЛ НЕ РАБОТИ ПИШЕ ВЪВ ФОРУМИ.А ПОСЛЕ И ПРЕТЕНЦИИ ИМА???

18

онбашията

преди 13 години

славитрифоновците на балканите си живеят в собствен свят, където най-велики са собствените им народи и водят яростни (и безплодни) словесни битки да убедят чуждите славитрифоновци в правотата си. обаче и сръбската и българската и македонската уикипедия пишат доста еднакво, явно славитрифоновците им идва сложно писането там. например кирил и методий - българи за нашите славитрифоновци, сърби за сръбските, но византийци и според двете уикипедии.

17

Анонимен

преди 13 години

еееее признаха си, най после !!!!

16

хмм

преди 13 години

Сега този човечец, автора на статията сигурно ще го разкъсат в Сърбия и Македония.

15

Анонимен

преди 13 години

Нека се поучим от Германия и Франция, които направиха общ учебник по история. Така децата им учат в училище истината за миналото си, такова каквото е било. А двете държави знаеме, че винаги са воювали помежду си, та чак до 1945г.