16

xax

преди 13 години

Германците не си знаят силата и затова не правят армия - даже си я съкращават. Не че за 5 години не могат да станат сила сравнима с Русия (ако НЕ броим ядреното оръжие).

15

НАТО

преди 13 години

В Афганистан не може да има "пълна победа", щото проблемът не е военен, а криминален.

14

Юберменш

преди 13 години

Бундесверът - най-голямата натовска армия в Европа - е три пъти по-малък от иранската армия и не разполага с никакви транспортни средства, поне не и такива от голям мащаб. Имат модерна техника, но в смехотворни бройки. Нямат ракети, нямат бомбардировачи, почти никаква артилерия - нищо, с което може да се организира нападение. Това важи за всички НАТОвски армии (без долуспоменатите). Да не говорим, че освен за САЩ, Израел и няколко техни марионетки полза от такава война за никого няма да има.

13

Анонимен

преди 13 години

Бундесфера е трепач! Ще ги унищожи така, както постигнаха пълна победа в Афганистан със съюзниците:)))))))))))))

12

НАТО

преди 13 години

Бундесверът също може да смаже Иран за часове, както и Франция, която се завръща в семейството.

11

Анонимен

преди 13 години

Разбира се, че НАТО е отбранителна организация:))) Това си пролича добре, когато Сърбия нападна всички държави-членки на НАТО и искаше да узурпира Европа:))))))))))

10

вбн

преди 13 години

ами Германия, Франция не могат ли

9

OilInvider

преди 13 години

Трябва час по-скоро да ги нападнат защото ония само хабят нефта...

8

anonimen

преди 13 години

USA se mislqt za Rimskata imperiq s tqxnata maksima Razdelqi i vladei,no kakto togava taka i sega vse nqkoi narod 6te se opal4i na tova vseki ne izka da go komandvat.

7

до ало ало

преди 13 години

защото трябва да се избиваме, как защо

6

Юберменш

преди 13 години

Това за ресурсите на НАТО не е много вярно. Единствените силни държави в НАТО са Турция (която никога не би нападнала Иран въпреки членството си), САЩ и Великобритания. Това са държавите, които разполагат с т.нар. "power projection capability", т.е. способни са на собствена глава да започват инвазии и нападения по цял свят. НАТО е отбранителна организация, тя не е специализирана в нападения, и за това по-голямата част от членките ѝ всъщност нямат никакви възможности да нападнат Иран.

5

Леле

преди 13 години

Май Нобеловия лауреат Обама ще търси как да съживи икономиката си:) Абе защо няма въведена още демокрация в Ирак? Нали супер военната машина САЩ щеше да унищожи всичко недемократично, пък атентати колкото искаш, че и доблестните американски войници трепят от страх невинни и невъоражени! Другите не ги пипат, защото нема да оживеят,дори с уредите за нощно виждане и супер техниката от сателитите! *** военнолюбиви!

4

НАТО

преди 13 години

"Иран разполага с минимум 1613 танка, 640 БТР-а..."Ако видим и САЩ с какво разполага, става ясно, че причината да няма война е съвсем друга.

3

Салахадин

преди 13 години

Кат вляза в някоя пернишка кръчма вечер, и за по каса бира на калпак ще ви изрина целия Иран, барабар с аятоляхите на куп!!:)

2

Истината е, че..

преди 13 години

Иран ще издържи максимум седмица, ако НАТО го подхване.

1

ало ало

преди 13 години

Алоо, авторааа. Съвременните войни се водят на борсата, чрез медиите и чрез интернет. Достатъчно е целия свят да бъде насъскан срещу Иран и тогава какво? Ресурсите на НАТО са десетки пъти по-големи и като количество и като качество. Само че защо Иран трябва да бъде нападан, след като Иран не е нападнал никой?