130

Анонимен

преди 13 години

Касата отпуска според стандарта в България. Не може с 500 лева заплата да плащаме застрахователен план за 500 долара като в САЩ, нали? Трябва да има по-малко и по-качествени болници. Но никой не се съгласи, защото 10 бабички се вдигнаха на протест, че ще им закрият селските болници, които подържат персонал равен на броя на живущите в селата, в които се помещават.

129

Анонимен

преди 13 години

Аз предлагам да сформираме ТРИБУНАЛ и да съдим СССР защо са пратили Лайка в космоса. Горкото животинче!Вместо да се избиват стотици хиляди кучета, котки, мишки, зайци, жаби и други, започваме пробив в медицината(и всички други аспекти) чрез директни експерименти върху хора. Започваме от природозащитниците :)

128

Атанасов

преди 13 години

Да видим ако на твойто дете му се случи нещо и някой книжен плъх, който не знае какво е на живо застраши живота на детето ти какво ще кажеш и дали няма да си готов и 100 заека да убиеш за живота на твоето дете.Такива плоски коментари са привични на плоски хора, които просто искат да се изкажат.

127

Лекар от САЩ последн

преди 13 години

Като сте такива природолюбители, съберете пари за съвременни, модерни средства за онагледяване, учебни материали, СД, компютри, атласи в 3Д, дарете ги на Пловдивския университет и спасете зайците. Само с дрън - мрън не става. Освен това подозирам, че въпросните студенти, подали сигнала, не са могли да си заверят семестъра при патофизиолозите и са "контраатакували". Навремето и на нас са ни хрумвали такива номера. И в крайна сметка нищо. Благодаря за вниманието.

126

om3ga

преди 13 години

нехуманно отношение над животните?! моля ви!!!

125

Лекар от САЩ 3

преди 13 години

Опити върху котки, кучета, зайци и плъхове са се правили, продължават да се правят, вероятно и ще се правят в бъдеще. Науката засега не може без тия неща, за съжаление. В трети курс по медицина имахме упражнение Асфиксия на котка (в медицинска академия София средата на 90 тте). Беше пълна глупост. Така че трябва да се разграничават нещата. За студенти може и без опити върху животни. За учени, хирурзи, имунолози, генетици и всякакви - няма как без. Като сте такива природолюбители, направете кампа

124

Loverman

преди 13 години

До 135:ква идея се насажда, тиа студенти да не са малки деца ?! и напротив практика е да се използват животни за обучение и спирам лягам си:) писна ми от пацифисти - никъф пацифизъм няма в реалността - "no pain, no gain" има една приказка и е вярна ;)

123

Лекар от САЩ до 136

преди 13 години

За тия мизерни пари, които касата им отпуска, един американски лекар само би ви се изсмял и не би ви погледнал, камо ли да ви лекува. А вие разчитате изцяло на тях и чакате да вършат за вас чудеса, само защото сте им оставили едни паршиви 15 евро. Срамота! На който не му харесва лечението в България и говори за лекарските грешки: да вземе да осъди някой лекар в България и/ или да се лекува в САЩ да видим...

122

Лекар от САЩ до 136

преди 13 години

Приравних си българската, лекарска диплома с американската наскоро. Мога да ти кажа, че при всичките си безумия, българското, медицинско образование ИЗОБЩО НЕ Е ПО-ДОЛУ от американското. Не го казвам от носталгия или някакъв патриотизъм. Цяло чудо е, че с парите, които му се отпускат прави такива качествени студенти. Лекарските грешки са процент, еднакъв навсякъде. Ако щете вярвайте. И престанете да плюете по българските лекари. За тия мизерни пари, които касата им отпуска да ви лекуват....

121

гого

преди 13 години

Само който е виждал подобно нещо има право на мнение. И нека това, което се случва на животното да се случи на детето му.После нека пише, дава "компетентно" мнение и се прави на велик.

120

Анонимен

преди 13 години

""Вегетарианец" за теб обидна квалификация ли е? обозначава ли втора класа човек?"Да! Върни се назад в еволюционният процес. Засечи какво се е случило с месоядните и какво се е случило с вегетарианците. Правилно, месоядните станали по-силни, по-бързи и по-умни. Отишли и избили вегетарианците. И да, смешно е да си вегетарианец. Не съм се качил на върха на хранителната верига за да хрупам зеле. Пууу...

119

Анонимен

преди 13 години

Коментара ти е неграмотен. Бъдещите лекари имат години специализация в болници, където наблюдават и участват в лечението на хора. Там не е по учебник и честно казано не виждам защо всичко това със зайците е необходимо освен някой стар(извратен) професор да си спомня младите си години, когато са ги учели на медицина... преди 50 години. Оттогава медицината се е променила ужасно много, точно както трябва да се промени и преподаването й. :)

118

Справки_13

преди 13 години

Във века на напредли технологии, някак странно звучи, че се отглеждат зайчета със цел изучаване праг на болка! Кога ще живеем във века който е? Кога точно ще дръпнем напред?Не искам да ме лекуват с лекарства изпробвани върху животни! Искам, всички преподаватели и деканата на съд!

117

поздрави от САЩ

преди 13 години

Силно се съмнявам, че в западните медицински университети, където получените образование и квалификация са безспорно в ПЪТИ по-добри от българските (неслучайно слушаме и четем за нелепи лекарски грешки, довели до парализа или смърт на пациентите, всеки ден по новините) използват същата хммммм "съвременна" "методика" за "предаване" на материала.Но, естествено, на бай *** не му пука. Бай *** би бил доволен дори ако го лекуват ветеринари. Щото бай *** е животно и винаги ще бъде такова.

116

Анонимен

преди 13 години

Аз не говорех за баланс и за еко системи, а за психиката на хората, които изтезават животни за да "измерят нивото на болка и шок", които после трябва да лекуват хора. Не мислиш ли, че се насажда идеята, че хората са точно като опитните зайци, можеш да го намлатиш с *** за пържоли и после ако нещо се обърка - ами ще се прави дисекция, кво... Някак не върви, нали? И щом има студенти, които протестират против това, значи въпросното "обучение" очевидно не е практика по повечето медицински университети по света. Естествено повечето от учащите ще станат лекари и в крайна сметка ще гледат кръв, вътрешности и всякакви неща, които за нас останалите за плашещи или гнусни. Но въпроса според мен е самото нещо, което се случва. Едно е да се прави аутопсия на починал човек друго е да убиеш животно за да му правиш дисекция и да му измериш някакви си показатели. Дори не е същото да убиш някакво животно за храна, защото тогава го правиш с оправдана цел. Не мислиш ли, че не е нормално да се създава навика, че насилието над живо същество е наука и медицина. Както казах днес не ти пука за зайчета утре няма да ти пука за хора.

115

Анонимен

преди 13 години

щом искате докторите да се учат само по учемник - не ревете после как ви лекуват

114

Анонимен

преди 13 години

ейй стига сте ревали "природо"-защитницитекоито защитавате само своя интерес!

113

Анонимен

преди 13 години

може ли да ми обясните как от студент ще стане хирург, без да е правил аутопсия?или как ветеринар се е научил да прави операции...то зайчетата затова се наричат "опитни"...

112

:)

преди 13 години

нали знаете студентския лав - като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на доктор.И как да не ме е *** и пульо стават лекари без абсолютно никакъв опит. Ако чрез тези неща които провеждат в университета им спасят човешки живот - не 2 заека ами и 500 заслужават да се изтезават.

111

Анонимен

преди 13 години

Сега в часовете се правят опити със зайци, жаби и мишки, ако ги няма, трудно ще можем да изучим учебния материал Уау, тия *** ли са? Много ми е любопитно какво точно научават за физиологята, като изтезават животни, или само си играят на чичо доктор?