73

преди 15 години

Това опит да се избием едни други ли е? Какво ще ви остане за управляване, ако приемете тази недоумица???

72

мимето

преди 15 години

Целта е явно да фалира Топлофикация.Какво идва на входа на абонатната станция-"топла вода"-40 градуса и при плюс 15 градуса например февруари-надуто парно ,за да избиеме кражбите и загубите.

71

Kate

преди 15 години

Аз съм от тая зима на климатици и нашия вход в който от 21 апартамента в 16 има наематели няма да приеме този начин на плащане. Факт е че много се краде. Няма начин да плащат огромни наеми ,да си плащат редовно сметките и парното съответно. И докато тока ще ти го спрат веднага ,то топлото лесно се краде. Само че едно ме притеснява. Ако наистина доста хора минат на ток дали няма да направят режим на тока. Тогава хем студено , хем тъмно. И колкото и да сме *** народ , докъде ще изтърпим тая подигравка със законите?

70

Абонат

преди 15 години

"Депутатите ще решават дали да се закрият индивидуалните партиди на абонатите и да се освободят топлофикационните дружества от задължението да съставят сметки на всеки абонат."По тази логика може да се премахнат и индивидуалните сметки за студена вода, ток, телефон, дори интернет и кабелна телевизия ако щете. Как звучи само- "да се освободят тополфикационните дружества от задължението..." Който иска да се освободи от задължение да ходи в пенсия. Тези дружества така и не се научиха, че докато лъжат хората няма да си съберат парите. Това е поведение на крайно глупави и нахални същества.

69

LUD

преди 15 години

Ако този ненормален, потъпкващ личното право закон стане реалност, ще организирам "Лов на вещици". Имам оръжие и знам как да го използвам. Ако и да лежа после. Поне ще оттърва наследниците си от тези "държавници". Който е с мене е с мене ако не сам тръгвам и колкото мога толкова ще изтрепа да *** майчиците им да ***.С искрени пожелания за смърт на всички български политици: 7 000 000 недоволни граждани!!!

68

преди 15 години

За този закон са лобирали вносителите на климатици.И нали знаете: "за мъртвите или хубаво или нищо" така, че да не съм чул повече лоша дума за топлофикация! :)))

67

преди 15 години

Тия луди ли са бе?! Това значи да сме в непрекъсната война със съседите!

66

Павел Попандов

преди 15 години

мисля си, че това няма как да стане. ще е в разрез с европейското законодателство (че и с българското). г-жа кунева да се намеси!

65

абонат

преди 15 години

Поредната простотия е на дневен план. С новите промени,ще докарат хората да се изпокарат и да стане нетърпимо,а те ще си събират сумите,и ни лук яли ,ни лук мирисали.Само дето *** и несретници могат да измислят такива неща.Защо питам аз преди 7 -8 години купувахме топломери,плащаме за отчитане,кой ще ни ги върне тези разходи?Или най накрая на хората ще им писне ,и ще вземат в свои ръце нещата.Аман от простаци и несретници в тази държава!

64

techie

преди 15 години

Идеята е една - поне 50%-60% от блоковете да се откажат от парно и топла вода. Естествено, че няма начин съседите да се разберат и да се плаща общо. Но положението някой да си плаща, а съседа да краде топло и да не си плаща топлата вода също не върви. Защото после откраднатото пак го плащаме ние.Стига комунизъм - не искам да спонсорирам крадците, били те и социално слаби. Моя блок ще минем на ток, а бойлер вече така или иначе си имам.Иначе, всички плюят топлинното счетоводство и неясните сметки, но досега един не съм видял да предложи начин на справедливо отчитане на парното. Нито един!!!

63

преди 15 години

Не, никой просто няма да плаща, дори и тези с децата. Ще си намерят и те алтернативни начини хората.Освен ако не е от недомслие или глупост, това решение цели светкавичен фалит на Топлофикация. Само не разбирам защо - за да си измият ръцете с нас ли? Нещо от рода - вие не плащате и затва така. Или нещо ще се доразграби след фалита или що?

62

стрина Пена от 3тия

преди 15 години

аз мисля да плащам най-много по 50 стотинки на месец. И ако някой от съседите не е съгласен ще си мерим мускулите. Който е най-кльощав ще плаща най-много. Ако искат догодина може да си излъчимпо един полицай и по един доктор в блока и така ще оставим намира МВР, здравната каса, болниците и джипитата. А около изборите може и по една партия да си спретнем в блока и да си гласуваме наистина на местно ниво. Така и политиците ще си починат от нас. А може и данъците да ни ги пращат на всички в блока в обща бележка ние ще се оправим помежду си.....

61

преди 15 години

A obhti semeistva ???

60

преди 15 години

Ей, разсмя ме тази статия рано рано!!!То, че нищо такова няма да стане е ясно, но ако все пак се случи, то е прав дето каза един по-долу, че това ще е краят на топлофикация. И без това огромна част от хората се колебаят дали да скъсат с тази мафиотска организация, но сега пререспективата да се разправят сами и с малоуни съседи - е това ще прелее чашата.Единственият блед шанс за топлофикация е хоризонталната инсталация. Пък ако трябва и всичко да се преправи. Всичко останало е безнадеждна работа.Е, естествено, ако продължат да вдигат цените абсолютно всичко се обезмисля.

59

преди 15 години

Ако приемат този закон директно спирам да плащам! Това е безумие! Че ние от половината съседи не може да си събереме парите за асансьора, камо ли нещо повече!

58

kмета

преди 15 години

Ще разпределяме сметките си във входа/независимо кои какво е употребил /така.Разпределението на парите ще става от домоуправителката по симпатичност и доходи: - пенсионерите във входа /колкокото и да са надували радиаторите в тристайния апартамент/ -20 лв./месец - ***-нищо не плащат - социално слабите-20 лв/месец - семействата с работещи родители и с деца- 350 лв и отгоре

57

stakiman

преди 15 години

Може ли са са толкова глyпави!? Така вместо абонатите да се карат с тях, те ще се карат поотделно ... Бaти глупаците нема такива втори ...

56

no name

преди 15 години

Хора, това са типични прийоми на комунисти. Те винаги така са постъпвали, по принципа "Разделяй и владей". Ето така стана и с учителската стачка - разделят и насъскват хората един срещу друг, озлобяват ги сами да се нападат и разкъсват, а те седят отстрани и берат плодовете на йезуитщината си. И сега така ще стане - ВИДЯХА, ЧЕ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС ПО ЗАКОНЕН ПЪТ, НАСИЛСТВЕНО ДА СЪБИРАТ ЛЪЖЛИВИТЕ СИ И НАДПИСАНИ СМЕТКИ И РЕШИХА ДА СКАРАТ СЪСЕДИТЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН ТЕ ЕДИН ДРУГ ДА СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ. Защото ако един има малко дете и пари и не му пука колко плаща, а един пенсионер изнемогва, тогава паралията ще отиде при пенсията и ще му вдигне скандал, нищо чудно и да го набие. Ще се стигне и до смъртни случаи, помнете ми думата. И за това пак ще са виновни любимите ни комунисти, дето ще насъскват по този долен начин хората един срещу друг. Ако това стане в чужбина, всички спонтанно ще се изсипят на улицата и ще пометат тия извратеняци...

55

dani

преди 15 години

Ако тия *** приемат този безумен закон, предлагам да покажем, че все пак в България има гражданско общество! Всички пред парлаента , докато не свалим това правителство! Не бих се учудила ако поискат и общи сметки за ток и студена вода! Хора, съвсем ще избягат децата ни, а ние нищо не правим!

54

леля ви пена

преди 15 години

Е, НАПРАВО МЕ РАЗВЕСЕЛИХТЕ ТАЗИ СУТРИН !!! ПО-ТЪПО НЕЩО НЕ БЯХ ЧУВАЛА И ТО ДЕПУТАТИ ДА ГО ГЛАСУВАТ !! АМА ТОЛКОВА ЛИ ИЗПЕРКАХА ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ , ИЛИ ЖИВЕЯТ НА ЛУНАТА ??? НЕ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ГЛЕДАМЕ ПО СЪСЕДСКИ, ЕДВАМ СЪБИРАМЕ ПАРИ ЗА ЧИСТАЧКА И РЕМОНТ НА ПОКРИВА КОЙТО ПРОТЕЧЕ ДО 2-рия ЕТАЖ ????? И ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ НИ ПРАВЯТ КОМУНИ ЗА ПАРНОТО, КАТО ВСЕКИ СИ Е ОТДЕЛНО СЕМЕЙСТВО С РАЗХОДИ И ВРАТА НА ЖИЛИЩЕТО !!! ПО СВЕТА НЯМА СИГУРНО ПО-ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ !!! ПРИ КОМУНИЗЪМА НАМАШЕ ТАКОВА НЕЩО - ТАМ ВСЕКИ СИ ОТГОВАРЯШЕ КАТО ЛИЧНОСТ ПРЕД ЗАКОНА - НЕ ПОМНЯ ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ !!!!