284

Анонимен

преди 1 година

Всичко вече IT от багера , автомобила , дори фермата.. Навсякъде има софтуер , сензори , електроника.. Без IT ще караш Краз като преди 50г.

283

учуден

преди 1 година

До: номер 291 (бачкатор) Бачкаторе, аз съм влизал навсякъде, във всички съвременни места за които намекваш. И там какво? Фермерите Ай Ти специалисти ли са? ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААА!!!

282

Анонимен

преди 1 година

Ако нямаш връзки в България, си загубен. Такива като Терзиев са "успяли", защото баща му е бил шеф в ДС и му подсигурил всичко за успеха. Който няма връзки, емигрира, защото в България няма шанс за развитие.

281

Анонимен

преди 1 година

А какво предлагат срещу тези 4000? Явно са анкетирали някакви 18 годишни неориентирани, защото на 28-30 животът вече ги е върнал в реалността с големите шамари :D

280

бачкатор

преди 1 година

"IT сектора качествена храна може ли да ти произведе? А медицински услуги?" - Приятелю, ти влизал ли си в съвременна болница? Виждал ли си съвременни ферми?

279

Анонимен

преди 1 година

Данъо бакалавъра по международни отношения от УНСС който "завършил" EMBA програма на Американския университет в България той ли знае нагласите ???Поредния умнокрасивитет! Има чуството че има епидемия от такива същества . Няма по голяма глупост да кажеш че младите очаквали по 4000 лева заплати . Кой ненормалник си представя такива суми ? Може би някой който не живее тука . Реално е да кажеш че младите отказват 500-700 лв но да искаш 4000 лева че и НАД 4000???? Къде ги намират такива маняци?

278

Истината

преди 1 година

Ама какви са тези измислени статии?В провинцията за 2хил.ще се избият млади и стари.Дали ми една шепа софийски лигльовци за пример

277

нормално

преди 1 година

за 4 бона никой няма да стане от леглото сутрин,дори и за 40 няма да го направи,една обикноване чистачка взема над 50 бона,но това е положението на богоизбраните българи,всичко и то по много пада от небето,защо иначе на тези малди от люлката им се втълпява,че само те заслужават да живеят,патриотизъм и самозабравяне на ента степен,жалко,едва ли някой ден ще има отрезвяване,а дано ама надали

276

Глупости

преди 1 година

Какви са тези глупости.Може би като се изключи 1/3 от София/респ. Варна, Пловдив/ масовия народ бачка за 1500 и са доволни като си намерят работа.Напр.в провинцията лекар взема около 2000-2500.Не ми давайте за пример 5%от населението.

275

учуден

преди 1 година

До: номер 278 Нещо на тебе не мога да ти разбера логиката, и ти пишеш объркано, така че моля да се изразиш по-ясно ако може?Къде пиша за обяви в интернет?Впрочем, и да има фалшиви обяви, в Джобса например има много реални обяви.Това от личен опит съм установил.От друга страна, примерите които давам са истински, не от обяви, а от хора които бачкат яко! Ама никой младеж няма да иска да се рови в тоалетните нали? Всеки иска на чистичко да взима 4 бона! Е няма такъв филм!

274

До 259

преди 1 година

Ау, имал био ферми, ами като сте толкова напред, защо на българския щанд пък толкова няма български продукти, плодове и зеленчуци? Или си изнасяте неразвалящата се био стока на 1000-2000км. от тук? Като си IT, защо нямаш приложение и да си купувам твоята стока? Нали си много напред в нещата и бизнесите?

273

Анонимен

преди 1 година

Да почна и аз тогава. Аз за по-малко от 10 хил не почвам работа.

272

До Анонимен 261

преди 1 година

Дрън-дрън.Ела в моята служба, където 2/3 от колегите са жени, да те питам лесно ли е да си млада и хубава? В капка вода са готови да те удавят, няма значение колко се стараеш да работиш и колко висока квалификация имаш.Стане ли въпрос за заплати или за разпределяне на по-тежки задачи, ще извадят душата на шефовете с крясъци колко са претоварени, защото вече имали деца и ангажименти. И шефът отстъпва, защото има още много социализъм в главите на хората от неговото поколение. Не всяка млада е к.

271

Анонимен

преди 1 година

До 255 Да, както каза колегата има много с хоби, които произвеждат храна и то не само за себе си. И що се отнася до медицината. Ето аз сега ще запиша висше на дуети години точно в здравеопазването, защото там има голям глад за разбиращи ИТ кадри и смятам да си намеря работа, която да помогне на здравеопазването НИ. Дали ще е по проект или в структурите, времето ще покаже какво и как. Аз искам да помогна на голямо количество хора. В ИТ сферата има много такива хора, които мислят мащабно.

270

учуден

преди 1 година

До: номер 268 Виж какво, това не са ти компютърни игри, а реални хора, реални пари и реални фирми.Парите не се рисуват в печатницата, противно на мнението на някои американофоби.От пенсионерите които познавам има такива които печелят много над 4 бона месечно.Но не искат вече да работят! Защо им е? Имат си пари, деца и внуци, къщи и вили, но са принудени! Защото няма млади! Никой няма да ти извади 40 бона. Това го няма и в Калифорния, в Силициевата Долина!

269

Анонимен

преди 1 година

До учуден В интернет има секви менте обяви. После се оказват фантоми и само събират данните на хората. Ако са овчари и водопровотчици на 10 бона изболие за работа ами никой няма да остане в администрацията или ИТ на 5 бона. Само по тая логика ше разбареш че нещо бъркаш.

268

Селски тарикатчета!!

преди 1 година

Предците ви са се раждали на нивата, бащите ви скачаха за банани и тоалетна хартия, вие за какви се взехте, бе?!

267

работодател

преди 1 година

Ако сте писали за мечтите на анкетираните наистина няма лошо. Да могат, да работят- да получават парите. Само с мераци много от тях не стават и за минимална заплата.

266

Един с Една

преди 1 година

Пай Айти сектора почнахте с комплексарщините, чак и храна произвеждал тоя сектор сега сефте разбирам :) Био ферми имало ...хахахаха СУуууупер, ше нахранят 50 човека в най добрия случай :) Спрете с комплексарщината !!!

265

Анонимен

преди 1 година

До учуден Млад поработи 1-2 месеца за 4100 лева и и го уволнат и накрая нищо пак остава безработен до 70 х. или напуска страната завинаги.