25

Анонимен

преди 1 година

Младите от сега трябва да знаят че за тях пенсии няма да има! Ще се върнем на старата система. Какво сам си спестиш това ще харчиш на стари години. Заделя от заплатата, купуваш си злато, акции и облигации това е. Друг начин няма. Всеки социализъм рано или късно свършва защото свършват парите, свършват и вярващите балъци дето ще работят като луди за своя сметка да пълнят каца без дъно и да спонсорират фалиралата система.

24

Анонимен

преди 1 година

До едикой си Що? В русия как е?

23

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 16Ми освен да се хванеш в некакво строителство, жените са превзели всички сфери :))) Какво да работиш в БГ, освен в охранителните дейности или на некой строеж, въпреки че и в охраната се навъдиха доста жени :))) Отиваш некъде да работиш, виждаш само жени, направо да те заболи главата, то не че мъже останаха в тази държава :)))

22

Доктор Сър Пичук

преди 1 година

Изключително несправедливо е ранното пенсиониране на жените днес. От една страна се въвеждат полови квоти за жени директори, а от друга трябва да се чака от 15 години за изравняване на възрастта за пенсиониране. Жените трябва да се пенсионират днес на 65 наравно с мъжете, а не да източват пенсионната система!

21

ЕДИ КОЙСИ

преди 1 година

БЪЛГАРИНА САМ СИ Е ВИНОВЕН . ИЗБИРА ЕДНИ ДА СЕ КЪПЯТ ВЪВ РАСКОШ А ТОЙ ЗАВАЛИЯТА ДА БЪРКА В КОШ

20

Анонимен

преди 1 година

Е те сегашните не могат да се пенсионират, точно щото изплащат пенсиите на ония от соца.

19

Анонимен

преди 1 година

След като Боку направи заводи за автомобили и вече имаме автомобилен клъстер, даже и завод за самолети направи, и след като Киро Парапетя ни направи завод за електромобили и докара поне стотина хиляди чуждестранни инвеститори и оня от еконта ни направи свръхбързи железопътни линии по които се движат влакове маглев и сега вече поведохме света напред.

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17. Защото не им изнася. В момента огромната част от хората заети в производството са от 50 години нагоре. Младите тичат по бригади и малки частни фирмички които я съществуват я не я плащат данъци я не и не ги интересува голямото производство откъдето идват парите за държавата.

17

ЕДИ КОЙСИ

преди 1 година

БЪЛГАРИНА САМ СИ Е ВИНОВЕН, ВСЕ ХОДИ ДА ГЛАСУВА И ВСЕ ЧАТАЛА МУ Е СЛОЖЕН НА ВРАТА

16

of13

преди 1 година

До Анонименф на 55 но само които останеха живи то не бяфа чернобирл , оловноцинков завод златна панега пхрах , ххимкомБинат враца , русеински въздух и пр.прелести на соца

15

Доктор Сър Пичук

преди 1 година

2/3 от парите за пенсии се използват за издръжка на възрастни жени понеже жените живеят с с 8-10 години повече от мъжете. Възрастта за пенсия трябва да зависи не само от трудовия стаж но и от средната продължителност на живота. Една жена днес взема пенсия средно 22 години, а един мъж средно 7 години в България. Трябва да се сложи край на това.

14

Анонимен

преди 1 година

До Ако не сте разбрали - Ем ... Няма да стане!

13

Анонимен

преди 1 година

След като държавата троши милиарди да спонсорира т. нар бизнес за скъп ток, за Ковид, за още не знам си какво, после отделя милиарди за украинци, то тия пари ще ги избият от най бедните- пенсионерите. Като постоянно им повишават възрастта за пенсия, така че да неждоживеят да я вземат. Цинично и анти хуманно.

12

Анонимен

преди 1 година

Нали имаше едно прословуто правило за 100-те точки,или сборът от трудовият стаж и възрастта да е равен на сто,след което всеки един може да се пенсионира?Защо трябваше да се променя това правило?

11

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 14. Няма работа за мъжете понеже сме напреданли и цивилизовани и нямаме тежка промишленост. То въобще нямаме промишленост. Гаражните изпълнения на набедени бензинсмени, работещи на ишлеме ца чужди компании не могат да се приемат за промишленост.

10

Чук и Гек

преди 1 година

Това е отлично! Чук вече е пенсионер и колкото по малко пенсионери има, толкова шанса пенсията на Гек да е по голяма е още по реален! Иначе, горките хора! Работят до 65 години, я получат пенсия, я не и някой вирус облекчи НОИ! А електората няма стаж, зает е в сивия сектор, но се препитава отлично от социалните системи на цяла Европа, с телкове, детски, програми за хайлази и избиратели!

9

Анонимен

преди 1 година

Пак като не са го направили 80 години прага.....:))) Жените повече работят от мъжете в сегашно време, просто нема работа за мъжете, но с това изравняване на годините ще страдат :)))

8

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6. Цоциализъмъ е политико-икономическа система за всички, а капитълизъмъ е за егоистите. Разбира се както се разбира капитализъмъ по нашите ширини, а не изобщо. Затова се радват. Въпреки, че писателите едва ли са от радващите се, но се изявяват като такива чрез писане.

7

Ако не сте разбрали

преди 1 година

Целите които се задават от международния валутен фонд и световната банка са за постепенно изравняване на пенсионната възраст със средната продължителност на живота във всяка страна. Това се налага поради демографските изменения и факта че всички развити държави вече имат застаряващо население. Все по малък брой работещи се налага да издържат все по голям брой пенсионери. Пирамидата се обърна и няма връщане назад. Не могат да спрат пенсиите официално. Но ще ги направят недостъпни за 50% от хората

6

Анонимен

преди 1 година

Робите трябва да работят докато са живи, трябва да си знаете мястото