24

До 17 до14

преди 4 години

Хубаво си го написал, но не заблуждавай хората. От къде ги измисли тези 7 000 лв, че уж си ги бил сигурявал , като максималния осигурителен праг е до 3000 лв. И 10 000 да им даваш, осигуряваш ги на 3-те хиляди.Че има ***.или да ти се връзват, но не подценявай образованите, дето на секундата ще ти хванат лъжите.

23

до 20

преди 4 години

Точно безплатен обяд искат! Казваш му- направи си застраховка бе, внасяй тука в тоя фонд за безработица. Няма да внасям, аз съм много умен и хитър и на тая държава нищо не давам. Еми, ето го резултатът- реват за безплатен обяд. Ами няма. Толкова.

22

АНТИ

преди 4 години

Българина тук, не става за капиталист.Затова червения ни капитализъм, е див и уродлив !А вие си говорете ...бля ... бля ...

21

Анонимен

преди 4 години

Какво изобщо има да се дискутира по този въпрос? Щом нищо не са внасяли, нямат право да очакват нещо. Самонаемът се-самоиздържат се!

20

до 18

преди 4 години

Кой няма да дава пари на свободни инженери и ел. техници, бе?! Всеки според внесеното. Кое не разбра?! Не са внасяли, няма да получат. И баща ми е на свободна професия, и той не работи сега. Получава полагащото му се като безработен. Ама е внасял каквото и където трябва, а не се е тарикатил.

19

избирател

преди 4 години

До 12-тиО знаят,знаят уверявам те!!!Имаме си поговорка и за това...."И ножа в тях и хляба също."Така че стой,та гледай!

18

Solar Power

преди 4 години

До 16: Никой не иска безплатен обяд ! Защо са затворени НАСИЛА ? Ако е така то държавата им дължи минимална работна заплата или просто не премахне това насилие.

17

България мрази ГЕРБ

преди 4 години

Сега разбрахте ли защо хората избягват да плащат данъци ?Аз съм на 50 години и не помня тази държава някога да ми е помогнала за нещо.Напротив - пречила ми е много пъти.

16

Веско

преди 4 години

Ами така си е, казва се обезщетение за безработица, и трябва първо да се правят вноски. Като застраховката. Има обаче един нюанс, на доста от тези хора бизнеса просто беше спрян със заповед. Вероятно е правилно но все пак трябва да се намери начин за физическото оцеляване. И да не са пари на ръка, а хранителни продукти и облекчаване на комунални сметки. Не разбрах защо на някакви "свободни артисти" щи им раздават пари, а на свободни инженери или електротехници - не!?

15

до 14

преди 4 години

Там е работата, че заради заплатите в плик, честните няма да получат полагащото им се, например. Моите служители ги осигурявам много над прага. Излишно е да ти казвам, че при евентуално съкращение, което няма да се случи най-вероятно изобщо, те биха взимали стотинки от бюрото по труда- 60% от прага от 3000лв.. Ами тези пари не стигат за нищо, при условие, че години честно и почтено си се осигурявал на 7000лв., например и си внесъл огромни удръжки. И какво получаваш в замяна? Нищо. Ама нищо.

14

Да го духaте !

преди 4 години

Трябва да си кръгъл ***, за да си мислиш, че кризата няма да те засегне.Сега се смеете на другите, после ще се смеем на вас.

13

Анонимен

преди 4 години

Който е плащал, че получи полагащото му се, а който не е - да се оправя!Просто е!

12

Анонимен

преди 4 години

да го духат, стига лежали на чужд гръб, ако не им изнася да се махат от тука

11

Анонимен

преди 4 години

Свободна професияЕдинственото, което избирах да бъда освободен от осигуровки е за общо заболяване/болничен/ и майчинство. За пенсия и безработица - ДОО и УПФ вноските в бюджета са по високи от тези на работниците. При земеделските не зням как е, но при ЕТ е същото. Зам.-министърката да си провери информацията, аз знам, че съм осигурен дори за майчинство. Като казвам свободна професия - адвокат съм, от моя страна инфото е проверено. И има празнота в НОИ не знаят какво да правят.

10

Край

преди 4 години

Самоусигуряващите се не са самоНАЕТИ щото не можеш сам да се наемеш - виж сам да се осигуряваш е възможно. Самоусигуряващия се няма началник и трябва сам да си осигурява работа. Волна птичка божия която господ храни. Това е най-хубавия статут - от никой не зависи и никой не зависи от него.Не ги мислете - точно те ще се оправят.

9

до 7

преди 4 години

Именно. Точно дребните тарикати плачат в момента. Цял живот се осигуряват на минимална. Не им пука- метнали лошата държава, нямало нищо да й дадат. Скапано било тука. И това ще го чуеш от всеки, работещ нискоквалифициран труд. Еми, не ми пука за тях, ама грам в момента. Да са мислили. Аз също имам няколко бизнеса, но винаги, ама винаги мисля за криза и гледам да имам ликвидност поне за година, ако се случи най-лошото. Ама масово ***-бизнесменът гледа евтиното, тарикатлъка.

8

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Чакайте от Бойко помощ !

7

Бока Тиквата

преди 4 години

Да влизат в хладилните камиони тогава.

6

Професор Тюхчеф

преди 4 години

Че какво , нали на българина това му е мечтата, да не внася осигуровки, защото той не се разболява, не остава без работа и няма да доживее до пенсия.

5

нрф

преди 4 години

Това го казва тая, умрелата, с "Ай Ти Кард".... нали е същата?