34

анонимен

преди 4 години

До 35Това е много добре, наитинае трудно да се оказва натиск върху такъв бизнес, защото рекетьорските им похвати не могат да им помогнат по никакъв начин.

33

стар програмист

преди 4 години

Абе пичове, плащат ми 4500 чисти. Това добре ли е, или да бегам?

32

Анонимен

преди 4 години

Наистина IT сектора се развива доста добре последните години у нас,един от малкото сектори въобще в който се случва нещо. Само, че 10 000 лева заплата ще видите на куково лято. Заплатата в тоя сектор е 2500-3500 лева. Кой взима 10 000 лева бе за месец балък. Да шефа може но не и обикновения човек. Много обича да преувеличава българина. *** ти нали си висококвалифициран, а другите са ***.

31

дезинформация

преди 4 години

Та значи една фабрика за илюзия казва се НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ тези дни я затвориха!!!Кога ще затворят следващите фабрики за илюзии а те са,като тази където представят сега:Как икономиката на производителите на банички масово търсела кадри...ама нямало кой да работи,как в софия заплата под 1000 лева нямало,как хората масово теглили ипотечни кредити все едно купуват кренвирши,как безработицата била много ниска и бг емигрантите масово се връщали..тези илюзии като секнат и ще има уелкоме то те африкан

30

Мнение

преди 4 години

Това, което казва г-жа Тумбева от НБУ за ИТ специалистите, звучи в известна степен оптимистично. Годишно в БГ завършват около 1500-1700 студенти от тази специалност, така че до 10-ина години БГ ще се пресити на кадри. В ЕС потребността на ИТ специалисти е около 25 хил. души, така че и там в близко бъдеще ще се получи насищане. Времето за включване на пределна предавка за страната беше 2001-02г. То беше пропуснато от ТУ и ФМФ към СУ, така че отново закъсняхме и не зная защо това не беше признато

29

Анонимен

преди 4 години

До 33Знаем!

28

Анонимен

преди 4 години

До 28Ама те се пробваха, драги! Още 1996-а се повеляваха с бухалките ИЗ офисите и гледаха като напикани. Какво ше направи? Ще счупи компютъра? Че той е най-евтинито нещо в целия компютърен бизнес!!! Ако те подложат под натиск, след 30 минути си уредил офис, билетите и жилището на всички работници, коти са готови да се преместят в Австрия, оше другата седмица, примерно ...

27

Анонимен

преди 4 години

Само войни и гадости братче, съсипахте я тази държава!

26

Програмистка в ИТ

преди 4 години

днес бельоти ми вибрира, с Блутут е и всеки път като ми пратят парички вибрирам пред уеб-камерата и охкам и пъшкам, американските клиенти са доволни!!

25

Анонимен

преди 4 години

Те IT тата цял ден си стискат ташаците на столовете и след някоя година спардушените им пишшки не стават за нищо

24

Анонимен

преди 4 години

До 24Еее, засегна му егото сега. А Дания има по 8 пъти по висок износ, при положение че е на 1/3 от територията ни и е зачукам жаят на север, де е смотан климата ... Извод - имаме мноооооого да наваксваме! Трябват ни специалисти и условия!

23

анонимен

преди 4 години

Хубаво, че политиците ни са прости и не разбират от такива неща като IT технологии, защото досега да бяха завзели всичко. Хубаво, че там нещата с рекет и пари под масата не стават, нямаш ли акъл в главата, нищо не става. Не е като да се краднат 20 милиона от една тръба до Перник.

22

НБУ разбирачи :)

преди 4 години

В България има голям ръст на кол центрове със заплати 2 000 - 2 500. Затова ни хвалеха, че в Бантустана имало висок процент жени заети в IT сектора... никой не споменава, че са *** съпорт в центровете.Програмистите са друга схема. Никой не стои повече от 3-4 години в Бантустана. Да не е луд? На Запад се живее свободно и спокойно (в кварталите, където са IT-тата), всичко е качествено, а заплатите в IT сектора са отлични. Няма чалга, БГ тъпотия и селндури.

21

Анонимен

преди 4 години

Нека нека има Айтита....след още няколко годинки 80% от хората няма да могат да си сменят крушката вкъщи :D :DНали и ти трябва да правиш нещо ... ще ти платиме по левче на крушка

20

VBA MASTER

преди 4 години

Дебелобузестите и мускулести полово негодни сервитьори, зидаро-мазачи, дистрибутори, продавачи, стъкломиячи, шофьори, дограмаджии, шлосери, бармани и прочее неквашифоцирани плиткоумници ше ги удари инсулта в резултат на консумация на менте алкохол, гарниран с кремвирши и сирЬене с хидрогенирани раститвлни мазнини!Инсултът ще прочисти лошия материал от лицето на земята!

19

Анонимен

преди 4 години

Нормални - шооооо да виии бачкам аз за 2500 лева, да не карате да се обличам като корпоративен дрон и овъртйама да не ни го признавате, вместо да ги вадя за две седмици тея пари, с работа по пижама и то до 2 следобяд, спестявайки си суматиии и път и време?

18

ИТ бизнесмен

преди 4 години

имам 10-тина момичета в ИТ бизнеса: по-цял ден се събличат пред уеб-камери и чичковци от САЩ им плащат за това. Добри, програмистки са, падат парички.

17

Боколенд Цъфти

преди 4 години

Глупости и то тотални. Младите се учат на занаят в България и бягат в Западна Европа и Щатите, или работят дистанционно за западни фирми. В БГ фирми остават главно по-некадърните и това ще разсипе и малкото бизнес, който е останал. Лично аз намерих работа на 2 млади момчета в Германия миналата година. Видяхме се след 3-4 месеца и се скъсаха да ми благодарят. Немците плащат 4-5 пъти повече, а условията са невероятни. Условията за живот са НЕСРАВНИМИ с тези в БГ-то. Жизнь и life.

16

Astarot

преди 4 години

@17Истинският програмист пие редовно. Ре-контра! :D

15

Анонимен

преди 4 години

Като се изнесат всички хора в чужбина ще останат у нас само IT специалисти и м..... алите хаха