70

uchenik v 9 klas

преди 16 години

аз мисла че исканията на ичителите са напълно неуместни и желай по скоро да свърши стачката

69

Koko

преди 16 години

Ти си гнусно ченгенце и ***, от тия, наетите да всяват разделение между народа. Ще се насини твоят *** и то не защото някой ще те бие, ами защото ще си го насиниш сам, докато си сменяш цветовете, за да се представяш на каквото ти поръчат. Само се чудя как се понасяш с тази жлъч и вмирисаното си сърце!?На всички е ясно - страната трета седмица се тресе от стачка, родителите ходят на работа с децата си ивъпреки всичко не викат срещу учителите, защото ги подкрепят. А те видите ли, ЩЕЛИ ДА ПРОТАКАТ като "пуснат" експерти на учителите!? Експертите тогава за какво са!? Те нещо като килъри ли ще го играят!?

68

Емо

преди 16 години

Е сега ако няма уволнени....пълна анархия е станало вече в тази държава.Вън *** нещастни!

67

преди 16 години

Мисля ,че учителите прекаляват.. Много е лесно да кажеш "Дай" ама като няма, откъде??? Детето ви казва - Мамо дай пари за Кола? и Вие примерно казвате - Нямам.. а то - Еми щом няма и теб да те няма!!! Това е... ако д-вата имаше пари, щеше ли да ви даде- най-вероятно -както стана с автобусния транспорт.. Разберете в тази държава ако сам не си помогнеш ,никой няма да ти помогне... Ако искате пари -запрятайте ръкави и отивайте да работите.. Има много свободни работни места със заплати около 1000лв. Ако обаче не ви се работи .. или ви се спи в класната стая за по 2-3 часа и почивате по 100 дни в годината.. това няма да стане.. ако ви вдигнат заплатите с 100% няма да им се радвате много защото инфлацията ще ги изяде и пак нищо няма да можете да си купите.. а на другите ще скочат драстично заплатите от 1000 на 2000 и вие пак ще сте на дъното... Проверете в цял свят най-ниско са заплатени учителите...

66

Родител

преди 16 години

Аз подкрепям учителите, но също така смятам, че учители които не си вършат работата и ходят в училище просто за да си изпеят урока и да си отидат без да ги е грижа за учениците трябва да си отидат. Има много качествени преподаватели, но има и такива които не стават за това. И министрите вместо да заговорничат да видят в какво състояние са ни училищата!

65

преди 16 години

питат ли те ти като се оноваш с слон...Я си стой в гов...о, че червения ти *** ще настине..Писна ни от заплахи и олигофрениСтачка до поведа!А на изборите си знаем....

64

grajdanka

преди 16 години

И в кое точно пролича "селското в мен" в предходния ми комента? Много държа да ми отговориш и то аргументирано, понеже наистина ми омръзнаха глупавите заяждания по форумите на тема "селяния".

63

RODITEL

преди 16 години

НЕКА СТАНИШЕВ ПЪРВО ДА ОТИДЕ В КАЗАРМАТА , ДА СЛУЖИ 2 ГОДИНИ , КАКТО НИЕ СМЕ СЛУЖИЛИ, ДА ОТГЛЕДА 2 ДЕЦА , КАТО НАС И ТОГАВА ДА СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД ХОРАТА ДА ОБЯСНЯВЯ НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА. ТОЙ КАТО СИН НА БИВШ КОМУНИСТ , ИЗПОЛЗВАЛ ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ НА НОМЕНКЛАТУРАТА ,НЯМА ПРАВО ДА ЗАЕМА ДЪРЖАВЕН ПОСТ . ОСТАВКА!!!!!!!

62

УЧИТЕЛИ С БОЕН ДУХ

преди 16 години

През последните 10 дни от стачката уважаемите управляващи, чрез своите действия и думи, ни помогнаха да достигнем до следните изводи: Българският учител (а защо не и всеки редови гражданин на България) ще е виновен за:1. Поредната задаваща се инфлация;2. Поредната смяна в данъчната ни система;3. Ниските заплати в другите сфери;4. Политиката на световната банка и МВФ....., а защо не и за глобалното затопляне, световния глад, формите на тероризъм по света, изчезващите растителни и животински видове и ......... каквото ви дойде наум.

61

преди 16 години

Момчето и компания си отиват! Стачката продължава.От утре се включва и персоналът от детската градина в Студентски град...

60

Николай

преди 16 години

Крайно време е да се развали седянката и даскалите да си заемат местата,убеден съм че само едно обръщение трябва към родителите и ние ще помогнем да си заемат местата,а които не пожелае ще намерим кои да го замести.Чувам че даскали се канели да опорочат изборите и създават напрежение около избирателните секции.Чак тогава ще има посинели ***,ще усетят любовта на полицията върху главите си.Около нас видях учителки нощем *** правят за да имат пари за хляб,не че е лошо но навлизат в друга професия да не стане и там напрежение че се подбиват цените.Ловете се на работа,пари нема .....другото го давате и безплатно :)

59

Даскалеса Радостинов

преди 16 години

Едва ли си гражданка като гледам селското ти мниение.Правителството за нищо не е готово,освен да си ходи.

58

преди 16 години

Този разговор унижава единствено учителите.никои не ги бръсне за 5 стотинки.и 5 месеца да стачкуват наи много да си издеистват 50% съкращения

57

mihailov

преди 16 години

Аз съм родител и разбирам, че за образованието на нашите деца се отделят крайно недостатъчно средства. Според Конституцията Средното образование е безплатно - очевидно е, че имаме нарушаване на Конституцията . Учебниците и материялите и транспорта у нас са за сметка на родителите. В европейските държави всичко е безплатно. Затова трябва да се подкрепят учителите за ефективна реформа и за 6-7% от Бюджета

56

grajdanka

преди 16 години

Първо си виж стила на изразяване и после съди другите. :-)Второ: Еничари?!? Анадола?!?Нещо май си се объркал в коя държава живееш...Цялата стачка е смешна и опорочена и в момента наистина заприличва на седенка...Правителството беше готово да даде увеличение на учителите, но само на тях (без да увеличава заплатите на спомагателния персонал). За справка: на всеки 100 учители се падат 45 души спомагащ персонал (каквото и да значи това). На мен точно не ми е ясно какво точно вършат те и защо трябва да са толкова много, но очевидно са важни, защото учителите не пожелаха да се откажаат от стачката без и на въпросния персонал да му бъдат увеличени заплатите. (любопитно защо това не излиза по медиите, но това е вече друга тема).

55

Ivan

преди 16 години

Аз предлагам да съкратим 75% от депотатите ни. Така ще има по-малко обрачи от фирми и ще останат повече пари хората. Стига са прахосвали нашите пари. Те са си наши и ние си ги искаме. Искаме да живеем достойно.

54

НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛ

преди 16 години

Добро утро на учителите и на всички българи подкрепящи стачката!Наглостта на управниците ни е голяма...Политиците ни се интересуват само от собствените си бизнес сделки и нехаят за проблемите пред българското общество, а те са многобройни:1.Съзнателно не се привличат западни инвеститори 2.През последните 18год. няма построени нови училища, болници, заводи.....строят се бинго зали, казина....3.Липсва ясна дългосрочна стратегия за реформи..а, нещата се решават на парче.4.Съвсем съзнателно се поддържа едно противопоставяне на отделни категории трудещи се5.Няма реално действащи програми за решаване на проблема с интегрирането на ромите. Проблем от първостепенно значение за България ,и който е тясно свързан с образованието....и т.н. Държавата е абдикирала от основни свои функции съвсем съзнателно...Приватизации под масата, липсва реална съдебна власт, корупция във висшите ешалони на властта , източване на капитали....В резултат на това се оформи една каста от близо 6000 фамилии, произлезли от редиците на БКП и службите за сигурност, в които е съсредоточена икономическата и финансовата власт.Нито едно правителство досега, не постави въпроса за произхода на техните капитали....И накрая, съвсем нормално е при задълбочаващото се разслоение при липсата на средна класа да има социални трусове...Налага се необходимостта да се поиска оставката на това правителство, което не действа на практика и да се насрочат нови парламентарни избори!

53

преди 16 години

Definirajte kachestweno obuchenie i kyde tochno e problemyt s chastnite uroci. Znaete lafa "kolkoto mi plashtat, za tolkowa rabotya" - ako smyatate, che ne si wyrshat rabotata, eto obyasnenie.

52

преди 16 години

Ако тия двамцата министри не си дадат оставката, това ще е върха на наглоста и безумието в тази страна. Но от целия скандал губищи ще са само правителството, след този репортаж на бтв, вече е повече от ясно, общесството чия страна ще заеме. Иска, не иска - кабинета не може до безкрай да не се съобразява със ситуацията.

51

УЧИТЕЛИ С БОЕН ДУХ

преди 16 години

Жалка си, миличка, че не откриваш сензацията! Затова ще ни тъпчат орехите, вълците и стани-шефовете, докато слепите все още нашенци не намират седемте разлики!