73

РККА

преди 5 години

30 години демокрация се оказа малко за да се разруши и ограби това което фашисти и комунисти построиха,странно бяхме с фашистка Германия и комунистическа Русия но не сме никога не сме били толкова жалки като нация,и толкова унижавани както днес от великата краварска демокрация

72

Анонимен

преди 5 години

"На въпрос на DW къде е решението, Коларова е категорична, че тези паметници Бре, бре акъл на килограм от Дойче Веле. Когато вие си преместите паметника на съветската армия от Берлин в някой музей, тогава и ние ще го направим?Или още по-добре- да ви отнемем сградата на немското посолство и да ви отдадем паметника за посолство, а дипломатите ви да работят в катакомбите под него, за да не забравят, че благодарение на съюза ни с Германия, СССР дойде тук.

71

Анонимен

преди 5 години

Да бе, броиш стотинки и не чакаш някой западняк да си кара колата 15 години, има много такива коли и веднага си я купуваш сега нова 15 годишна кола трета ръка.

70

До 77

преди 5 години

Да бе, чакаш 15 г. за Москвич или Жигула.Ми що не емигрираш в Новосибиркс да си направиш една хубава руска комуна?

69

Анонимен

преди 5 години

"Хората гледат напред и си градят живота,каква полза да си пожертвам сегашния живот вторачен всеки ден в миналото"Защото ако не познаваш миналото си обречен да го повториш! Нещо не се повтаря. Много по-зле е от миналото, сега е просто трагедия в сравнение с миналото преди 89та година, а тогава хората се оплакваха, ако знаеха какво ги чака...

68

Анонимен

преди 5 години

Демокрaтите си мислят, че като срутят паметниците ще изтрият миналото. Няма как да стане. НРБ беше по-успешна държава от Демократична България. Яд ви е, но това е истината. 9 милиона население, армия, образование, земеделие, тежка промишленост, нямаше безработица и мутри, нямаше престъпност, дори пратихме двама човека в космоса.

67

Иван Г

преди 5 години

Мавзолеи и гробници на комунисти (Георги Димиторв, създателя на македонизма) в центъра на София по Съветски модел - тъпотия на тъпотиите.

66

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВидяхме каква излагация бе с мавзолея сега подхванаха и паметниците.Вместо да рушим, може да печелим пари от туристически турове на чужди туристи показвайки им монументи от комунистическото ни минало.Защо просто не се опиата да развиете индустрия и българска икономика както преди 1989та вместо да се навеждате на туристи да ви хранят а вие да им танцувате?

65

Анонимен

преди 5 години

"Хората гледат напред и си градят живота,каква полза да си пожертвам сегашния живот вторачен всеки ден в миналото"Защото ако не познаваш миналото си обречен да го повториш! Като не искаш руската армия пак да е тука, тогава следващия път когато лидерът на нацията реши да влезе във военен съюз с някоя камикадзе държава като Германия, погледни тоя паметник и си вади изводите дали ще го оставиш да го направи!

64

Анонимен

преди 5 години

"673 - толкова срещи с публиката е провела една берлинчанка, за да им представи колекция от книги, забранени по времето на комунизма. "Не знам какви срещи е провела тази берлинчанка дойче-веле-анка, и какви книги забранени при комунизма е представяла, но комунизъм никъде никога не е имало. Вече 30 години минаха от смяната на социализма (който условно беше само социализъм, беше си държаване капитализъм, работниците нямаха глас) но все за комунизъм говорят, все "комунизмът" им виновен за провала

63

Анонимен

преди 5 години

Видяхме каква излагация бе с мавзолея сега подхванаха и паметниците.Вместо да рушим, може да печелим пари от туристически турове на чужди туристи показвайки им монументи от комунистическото ни минало.Нямаме равни да даваме пари за да разрушим нещо,вместо да печелим от това нещо.

62

Уууу!

преди 5 години

Паметниците нека да ги има,но,голямо НО,политиката им да я няма!Руснака си е руснак!Българина си е БЪЛГАРИН!Между другото те са станали държава чрез религията благодарение на България,и си го знаят!Натискат ни големите сили,защото сме илни ние Българите!Страх ги е от нас!Ние сме по-силни от немците,ама е рано да ви го казвам..Още не сте осъзнали защо след войните ни орязват територии и ни обграждат с Бълари около нас!!!!Защо ли?! А?!

61

До 58

преди 5 години

За Съветската армия говорим, не за руската. ***, ама пише.

60

Факт

преди 5 години

Полагат се неистови усилия да се изличи всичко добро,направено тогава,а да се запомни само лошото.Защо ли?Ами може да им се прииска на хората да се завърнат някои неща-като сигурността например.Че то навремето в малките населени места дори не се заключваха къщите!Не че нямаше престъпност,но спрямо сегашната вакханалия беше нищо.Убийствата бяха най-вече след пиянски скандали,а не като сега за щяло и нещяло.

59

Анонимен

преди 5 години

До тонкатаМного си "умен"! Типично дете на демокрацията! Пикaе по обществени места като кучетата.

58

РККА

преди 5 години

До Фараж ДО защо трябва да има паметник на съветската армия...Защото пиле ако не беше тази армия влязла от изток през Дунав щяха да влязат янките и томитата през гръцко ха познай къде щеше да е граничния пункт с гърчулята ...на изхода на Пловдив,а този с прозападния югославянин Тито до Брезник

57

БРАВО

преди 5 години

Bravo na DW - trqbwa da se osyznaete .Napred Germani .

56

Анонимен

преди 5 години

Хората гледат напред и си градят живота,каква полза да си пожертвам сегашния живот вторачен всеки ден в миналото

55

Анонимен

преди 5 години

*** Бyлгaристан

54

Боже,Боже

преди 5 години

Овче стадо сме и тъй ще си умрем,ама да не мислите,че света е по-добре........нищо подобно......борба за власт навсякъде,нищо друго......човешкото стадо самичко си пише КРАЯ!