83

Анонимен

преди 5 години

Въпросът е, защо при свръх производство цените се качват (тока например, друг пример са жилищата) ?При тока е защото откакто го има АЕЦа, политиците винаги са изнасяли повечето му ток, а на нас ни продават скъпия ток от ТЕЦове и фотоволтаици. При жилищата проблема е че има много хора с пари в България (банки, строителни инвеститори, брокери) които са изкупили една голяма част от наличния жилищен фонд и половината апартаменти нарочно ги държат заключени, за да предизвикат изкуствен недоимък.

82

математик

преди 5 години

Този ЕКСПЕРТ сериозно ли говори 600 % ръст на средната работна заплата за 17 год. скок на цените с 85 % И аз бих искал но не е така.

81

Анонимен

преди 5 години

Брокерче, имам повече имоти от възможнстите ми да ги поддържам. Нямам нужда да набивам едни готови пари за да печелиш ти.

80

Дедовия

преди 5 години

През 2000 г заплата беше 300 лв.,а през 2017 г 600лв...къде са тези 600 % увеличение на заплатата?!?

79

Гoшу

преди 5 години

До 89Разнасяла е, защото сега е момента да продава бързо и много имоти. Скоро през Овча Купел ще мине метрото, там сега засилено се строи и чакай после да си купиш имот на сегашните цени. Мине ли метрото, което не се е продало ще скочи с поне 300 евро нагоре квадрата. Ако сега го купиш за 700 еврака, ще стане 1000. Много тарикат хора го знаят това и се ориентират натам. Ама аз нали съм балък и нямам книжка, затова си избрах да съм в центъра, пак до метро, разбира се :)))

78

usa = на джудже

преди 5 години

СЛАВА НА РУСИЯ. НАША ЛЮБОВ И ВДЪХНОВЕНИЕ !!!

77

Анонимен

преди 5 години

Абе пишете си и се оплаквайте колко ви били малки доходите. А през това време други ще си купуват нови немски коли и имоти. То само с писане и оплаквания не става. Трябва и малко да се потруди човек. С главата, а не с мускулите.ПС: вие сигурни ли сте че нямате и баджанаци, че от това писане, подозирам, че не остава време не само за работа ами и за жените ви?

76

Анонимен

преди 5 години

Гошу ходи си продай къщата на село дето е до римската махала за 200 000 евро и тогава ми приказвай в световен план какво падало и какво не.

75

Анонимен

преди 5 години

А ако вземете да сметнете средната заплата от 1996 година, ще се окаже че за 22 години заплатата ни е намаляла повече от 16 пъти.

74

Гoшу

преди 5 години

До 81Тук сред коментиращите има една агитка, дето вече 10 години чакат цените на имотите да станат като при бай Тошово, защото по думите им "БАЛОНА СЕ НАДУВАЛ, НО СКОРО ЩЕ СЕ СПУКА". Пожелах им късмет с чакането и дълголетие като на Йода - поне да живеят 900 години, защото ще са им нужни :) Аз досега в световен план да паднат цени на имоти ни съм видял, ни чул. Навсякъде с времето си се увеличават цените. В Англия 2009, разгара на кризата само имотите не мръднаха, въпреки хилядите фалити

73

Анонимен

преди 5 години

Как заплатата ще е нараснала 600% от 2000г насам? Къде виждате средна заплата за България от 1300 лева? Дори само за София ако говорим не е толкова много.

72

Станислав Рангелов

преди 5 години

До демокрадпърво се научете да говорите правилно: няма такова нещо "него време", варненско-добрички диалект и си мислите, че е правилно и всеки ви разбира. Второ, говоря за София, където заплатите бяха точно такива. Дори 2004-а година взимах 500лв чисти в кол център и бяха прилични пари за тогава. Много дори не взимаха и толкова!

71

Зозо

преди 5 години

Гладни и бедни са само мързеливите, неграмонти ***, научени цял живот да крадат от "общото" и някой да им "дава". Само глада и лабутя ще ги оправят!!!

70

до 78

преди 5 години

Няма да видиш някой, работещ на пълен работен ден, който да взима 500лв.. Поради елементарната причина, че минималната заплата е 510 (бруто, разбира се). 510лв. месечно взимат камериерки с основно образование, чистачи на обществени тоалетни, държавни служители, които не искат да се развиват, а да си почиват по цял ден и всякакви подобни създания, от които икономиката има нужда. Няма как всеки да е с добра заплата. Това е- кой за каквото учи и както се развие. На всекиго бъдещето е в ръцете.

69

Анонимен

преди 5 години

преди 17г един апартаментите в търново сигурно са вървяли по 100-150 евро квадрата, сега са 450-700евро, т.е. имаме 400% увеличение

68

до 69

преди 5 години

Прекрасно мнение! Оплаквания слушам на всеки ъгъл. Оплаквания от хора, пиещи ракия всеки ден и разбиращи от всичко. Хора, които само лаят какви крадци били в парламента, а самите те се осигуряват на минимална заплата, а разликата прибират, т.е. мамят държавата си всеки ден. Държавата пречела на всичко. Друг път. Път има, желание за развитие и смелост няма. Както и адекватна ценностна система. Има десетки хиляди успели по честен път хора, ще има и повече. Но има и бездарни мързеливи мрънкачи...

67

работник

преди 5 години

Странна работа...не съм бизнесмен, а *** бачкатор...последните години гледам все по някой лев ми остава от заплата, че и да го спестя успявам. Вярно не са много, но все пак е нещо. Пускам телевизора и Ниновица започва да ме убеждава колко съм зле, как всичко е загубено и върви надолу....отварям портефейла, гледам в халдилника.....на кого да вярвам вече, кажете ми?!

66

Гoшу

преди 5 години

Не познавам никой да работи за 500 лева. Имах един познат алкохолик, стана охрана и той взимаше даже 600 лева. Ако се запозная с някой със заплата 500, ще направя така, че повече никога да не го видя. Та то трябва да си утайката на утайките да ти дават такава заплата и гарантирано ще си само с 8-ми клас завършен, че и по-малко. Сигурно и кeнeфи да чистиш, повече ще взимаш. Може би толкова взимат само форумните пуtинoидни ***, че те все реват колко са бедни и гладни :)

65

Анонимен

преди 5 години

До СчетиТе са сметнали заплатата на студент баничар, който в последствие е станал банкер с висока позиция.

64

Анонимен

преди 5 години

България е всичко друго, но не и пазарна икономика! Въпросът е, защо при свръх производство цените се качват (тока например, друг пример са жилищата) ?