61

ей, хора

преди 7 години

вие знаете ли какво ще стане, аке се премахне МРЗ?! Българския "бизнесмен" е алчен! Я сравнете заплатите на персонала в Лидл и Кауфланд в Германия и Лондон, и тези на работещите в България за същите фирми!!! Ще разберете за какво иде реч

60

vlady

преди 7 години

БВП на България еквивалент покупателна способност е около 60% от този на Чехия и около 66% от този на Полша. Следователно минималната заплата трябва да е в диапазона 250-300 евро за да съответства на производителността

59

Анонимен

преди 7 години

Трябва да се замени минималната заплата с минимално заплащане на час свършена работа.Така е в много страни.

58

dog

преди 7 години

do petak ne dignat li bg zaplati kato belgiiskite...sha ima iznenadi...

57

ист

преди 7 години

Роботодател - да се премахне МРЗ. Ние ще им осигурим най малко 100 лева на месец, ако си скъсват *** от работа. Ние сме социалисти и мислим за хората.

56

xax

преди 7 години

Като видя такава статия и започвам да разбирам комунистите от 40-те години. То бива наглост, ама чак толкова. Но така е, С-класата през 3 години трябва да се сменя, а джипа дори по-честичко.

55

Скръндзи...

преди 7 години

Аз предлагам да се спрат всички видове заплати и плащания от страна на работодателите към работниците за да е доволен най-после бизнеса.Така богатите да станат още по-богати,а бедните да измрат дано,но после кой ще им докарва печалбите е питането

54

Анонимен

преди 7 години

Това са отявлени глупости.Да кажат кои са основните компоненти за повишаване производителността на труда. Ако на бай Иван му дадеш парче шкурка - ще изшкури колкото може. Ако му дадеш виброшлайф - двайсет пъти повече. Ако му дадеш лентов шлайф - 50 пъти повече. Ако го сложиш с лентовия шлайф на поточна линия - 60 пъти повече. И така нататък.Но BG бизнеса връчва шкурките и повтаря - много ви е ниска производителността на труда - не може да имате по-големи заплати...

53

Анонимен

преди 7 години

До ЛибхерАко работниците в Либхер Пловдив не ви удовлетворяват 4 пъти по ниски от немските заплати за същата работа и напуснат, какво ще направи Либхер:ще покани г-н Василев и т.н. "бизнесмени" да им работят за по-малко пари от МРЗ :)))

52

до 56

преди 7 години

3. Ще си намери други работници.По същата логика може да се поинтересуваш от актавис Дупница. В Малта взимат по 3000 евро, в България 700 лв. текучеството е огромно, вече са принудени да пускат рейсове от София, Кюстендил и Благоевград. От Дупница въпреки високата безработица никой не иска да работи там. Нито вдигат заплати, нито подобряват условията на труд. В Либхер би станало същото.

51

рррррррррр

преди 7 години

На стъкленото човече от аикб, стане ли дума за заплати и отпуски, все едно че му завират четвъртит колец изотзаде!

50

Анонимен

преди 7 години

Прокуратурата да се самосезира и да провери доходите на всичките индустриалци в България!

49

...

преди 7 години

еее...намери се една тема, върху която всички имат едно мнения :DНе вярвах, че ще доживея

48

реалист

преди 7 години

Човек като ги слуша само в нерви да се набира.

47

Анонимен

преди 7 години

Добре де, тук няма война, че да емигрират хората така усилено, защо не се замислят за ОСНОВНАТА причината??? Това си е просто финансова емиграция, с прости думи няма работничи тук, защото няма добро запращате и хората отиват там където мислят, че ще го получат? Както АИКБ печелят от това, че пазара определя цената на стоките и услугите така, ако обичат да се съборазят в частта му със заплатите и да дадат толкова, че да няма икономическа емиграция....а ако искат повече може и върнат нйкои друг...

46

Анонимен

преди 7 години

Тоя *** Василев някога влизал ли е в завод, че дрънка врели-некипели? Що не сметне съотношението на инвестициите в ново оборудване спрямо заплатите? Щото ще се окаже, че "бизнесмените" разчитат основно на робския труд, а не на технологиите.МРЗ не само, че не трябва да отпадне, а трябва да се вдигне поне до 2000лв. Тогава т.н. "бизнесмени" ще се сетят, че трябва да инвестират в нови машини и обучение на персонала, а емигриралите българи ще се завърнат.

45

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

Минималната заплата специално в индустрията трябва да стане незабавно 2000 кинта. Kойто може ги плаща, който не може да фалира от ЕC ще се намерят инвеститори да дойдат, а тия пишман бизнесмени само запълват нишата и експлоатират работника и не идват качествени инвеститори и БВП-то се е закучило.

44

Анонимен

преди 7 години

Повечето заводи и предприятия които работят бяха подарени от комунистите на техни познати. Те не са инвестирали и 1 лев в тях и не ги е грижа какво ще се случи с тях и персонала. Когато някой инвестира цялото си състояние и време в един бизнес, то тогава той цени и оборудването и персонала.

43

Анонимен

преди 7 години

Скоро един друг "умник " се изказа ,че било добре за пенсионерите ,че нямало да им увеличат пенсиите !)))))))))

42

Анонимен

преди 7 години

До 41А защо не затваря фабриките е Германия и Швейцария и давт средно 3000 евро там бе умник ,след като всичко е капитализъм?!