28

Анонимен

преди 7 години

До Македонски Да ти поясня ... Виж и намери как е името на Казахстан когато е създаван от болшевиките .Тогава имаме, КАЗАКСКА С С Р ,,...ПРОУМЯВАШ ЛИ ! КАЗАКСКА .....Шпрех ..Правиш се на отворко ама си задръстен . Казак - казах ..въпрос на произношение .За чехите сме Бухари ,за гърците Вулгари ....

27

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 31"Смяната азбуката вкарва един натрод в цивилизационна яма , от която няма излизане.."Сега разбрах защо Казахстан, Монголия, Киргистан и други са вкарани в цивиризационната яма, щото СССР ги е задължил да пишат на кирилица. Истината е че болшевизма и комунизма ги вкара в цивилизационната яма а също и България, а не смяната на азбуката.

26

Анонимен

преди 7 години

Нека се самоанексират към ЕС, че дълговете на западняците тряба да се връщат, а за да се върнат някой тряба да работи. да не искате немците или британците да работят по автомивките те си имат колонии с васали и крепостни селяни за тая работа с бодра крачка и напред към светлото европеско бъдеще ходооо мааарш. А старата немска крава ще им даде пари за адвалт, че да не им фалират държавите тотално след като народа им избяга към ЕС.

25

Анонимен

преди 7 години

Голям майтап! Света се побърка! Пушкин е мавър, но ще се чете на кирилица! Боже мили, какви ги правят твоите хора на земята?

24

Анонимен

преди 7 години

Кирилицата е с особен енергиен заряд, който е като защитен пояс над пишещите с нея. Напускаш кирилицата, напускаш защитена територия. Огледайте се.

23

мдаааа

преди 7 години

До Анонимен 25 а аз си мислех ,ч е вече 27/28 години сме "американци" , пък показателите ни са , все едно през България са минали - чума , суша , вулкан , земетресение , цунами и икономическа катастрофа едновременно

22

Поясняване

преди 7 години

Въпросът изобщо не е първостепенно за разграничаване от Русия. Разграничаването от Русия е петостепенно следствие. Въпросът е за обединяването на "тюрките" под скиптъра на Турция. Обявиха туркоманите, че и персите са турци.Това е лошо за Русия, но е лошо и за България. От една страна полумесецът на Велика Албания, от друга Турция, отгоре Босна, от изток - тюрки чак до Китай.Русофобските писания тук нямат смисъл, когато България е заложена на карта, както каза Борисов.

21

Анонимен

преди 7 години

Смяната азбуката вкарва един натрод в цивилизационна яма , от която няма излизане..

20

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен25 А сега демократите са ни качили на бурето .... Дай ми онази мизерия . в която нямаше ровещи по кофите и ключовете стояха под изтривалката, а по селата не се и заключваше .

19

Анонимен

преди 7 години

Трябва да филтри между народите , културите и цивилизациите .. Евреите , Грузинците , и Гърците си ползват техни си азбуки .. и не им пука..И да се откажат Казахстанците пак ще останат 250-300милиона на кирилицата.. Пак сме по добре от евреи , гърци и грузинци..

18

Анонимен

преди 7 години

УКРОПИТЕ ВЕЧЕ СЕ ЕВРОПЕЙЗИРИХА СЕГА И КАЗАЦИТЕ ЩЕ ИСКАТ АРЕ БЕГАЙТЕ ДА ПАСЕТЕ ОВЦЕТЕ У ФАЛИРАЛА ГЪРЦИЯ ДА ВИ ТАКОВАМ НА ЕВРОЛИБАРСКИТЕ ЦЕННОСТИ

17

Анонимен

преди 7 години

Русофилите много добре знаят че кирилицата всъщност е пъпната връв която свързва България с Русия и за съжаление е увита няколко пъти върху българския врат, а любимото занимание на руснака е да дърпа пъпната връв когато българите се опитат да направят и една малка крачка напряко на русия. Затова и русофилството се държи неистово за кирилицата, защото иначе остават без майка кърмилница. България е обречена на вечна мизерия заради Русия.

16

Анонимен

преди 7 години

До до 11Явно бъркаш глаголицата и кирилицата. Кирилицата на която пишат руснаците е БЪЛГАРСКА азбука. Първата руска библия е на български език. Т.нар. църковно-славянски език е български език. Не си знаеш историята родоотстъпнико !

15

Анонимен

преди 7 години

Аааа, чак сега разбирам защо Кристиан Костов от Евровизия така перфектно говори английски, че даже с британски акцент!! Майка му нали е от Казахстан и това доста добре му се е отразило. На това ако викате неграмотен народ???? Я намерете момче на неговата възраст в България да говори така английски. Руски въобще не знаят днешните ученици, нито учат нормално английски в училищата, и собственият си език не знаят даже! Но нещата вървят натам - целият свят вече е поангличанчен, и у нас може да отпадне след време кирилицата. В интернет всичко пише на английски! Който не знае езика - е аут. Пъ

14

Анонимен

преди 7 години

Лека-полека се измъкват от задушаващата прегръдка на северните си съседи.

13

Мелницата

преди 7 години

Журналисти прислужни и неосведомени, които "осведомявате и анализирате" или по-точно показвате пълната си некомпетентност и манипулативност. Нима не знаете, че още през 1991 г. се състоя конгрес на "тюрксите" държави, в който беше прието да се премахне кирилицата, и да се приеме латиницата, за да се сближат с Турция?! Само не са казали коя латиница ще приемат...най-вероятно турската.Турската мелница мели бавно, но сигурно. И вие, журналистите с такива статии сте част от тази мелница.

12

Анонимен

преди 7 години

Казаците могат да ползват каквото си поискат техен си е проблема, а как ще се разбират със руснаците ааааа ??? Да не мислите че руснаците ще тръгнат да пишат на краварски.

11

Анонимен

преди 7 години

Ами нека се мъчат с латиницата.peugeot -> пежо - 7 букви вместо 4 звукаjacqueline -> Жаклин - 10 букви вместо 6 звукаВицът е че едно време, в средновековието, монасите като са преписвали на ръка им плащали на написана буква... И ония за да спечелят повече пари блъскали колкото се може повече букви.

10

Анонимен

преди 7 години

То кирилицата не е руска, и монголците даже пишат на кирилица, но щом нямат собствена писменност,нека да си пишат на гадната нечетлива латиница.То и аз мога да пиша на латиница, ама английския още не съм го научила.

9

до 11

преди 7 години

Затова ли руснаците честват 24 май, много по-тържествено, отколкото у нас. Щото не знаели кой е създал кирилицата. Спукан презерватив!