42

шумахер

преди 13 години

спрете личните нападки тук. важна е общата мисъл. не се мразете.

41

Стихотворение

преди 13 години

Иван ВазовСабята на Абдул Керим пашаДерзайте, вий, ***, във пътя на позора!Правете вие дружба и братство, и любов,С тез варвари жестоки, що напусто се боратПротив светата правда и кръста свят Христов.Славете ги безсрамно и пейте гръмогласно!Цалувайте, любете прогнилият Осман.Веч сяко честно сърце потърси се ужасноОт тоя смрад несносен на вашия тамян.Дерзайте! Тоз век беден, осъден е да видиВсе, що е най-омразно, чудовищно и зло:Един злодей да вдига от кости пирамиди,А друг да слага венци на негово чело.Вий, варвари безсрамни, вий, кърлежи вонещи,Които сте се впили в славянската снага!Вий хуни, вий вандали! Вий бухали зловещи!Вий зверове! Проклети да бъдете сега!Дано тоз плач и вопли, до Бога що отиват,И тез клетви люти от толкова души,И тез порои кърви, които се проливат,Да паднат в вид на мълнии въз вашите глави.Дано тоз удар, с който Всевишний да покажеИ своя гняв ужасен, и свойта страшна власт,Това проклето племе сега ще да помаже: Дано тоз удар страшен да падне и на вас!1876

40

Mitaka

преди 13 години

Ni6to pozitivno ot tezi gadni turci. Gadna, grozni, urodlivi, 4ovekonenavistni sa6testva. Edinstvenoto im postijenie e, 4e za vekove sa otrovili jivota na mnogo drugi narodi. Nito imat proizvedeniq na izkustvoto, nito nau4ni otkritiq. Ni6to gradivno. Protivna sran. Ot vse sarce na vsi4ki turci im pojelavam vsi4ko nai-lo6o.

39

Абе ливади, прости..

преди 13 години

С тия анти--турски "игрички и приказки"....не ви ли идва наум ,че ви подготвят за изборите наесен.......??????????????????"ОМРАЗАТА" МЕЖДУ ЕТНОСИТЕ---ЗА НЯКОИ БАНКРУТИРАЛИ ПОЛИТИЦИ......ЩЕ ИМА ДОСТА ДОБРО ИЗРАЖЕНИЕ В ПАРИ И ВЛАСТ!ДА ГИ СПОМЕНАВАМ ЛИ...???!ТЕ СА КАТО СКАЧЕНИ СЪДОВЕ!!!!!!!!!!!!!!

38

ЖАЛКО, НО ФАКТ

преди 13 години

Имало е баташко клане, но истината е малко по-друга.Първо жителите на Батак редовно са обирали пътници особено инаковерците (българи с мюсулманска вяра), които минавали в близост до селището.Изклани са от бългагри с друга вяра от съседното помашко село Барутин, които от дълго време имали зъб на батаклии заради системните обири.Турски аскер(войници) въобще не са взели участие в клането, това е истината.Поинтересувайте се малко за да се уверите.

37

Анонимен

преди 13 години

До 33И аз вярвам в идеите на извънземната цивилизация! Заедно с вашите партньори по далавери ще се вземете и дим........

36

Анонимен

преди 13 години

ДО ПОЛИТИКЗАВРИ СИ ПРИСЪСТВИЕТО ТАМ КЪДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ИЗГРЯВЯНЕ ПРИСЪСТВИЕ РОБСТВО ПРАЗНУВАМЕ ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО А НЕ ПРИСЪСТВИЕ .ПРИСЪСТВИЕТО ГО ДОКАРВАТЕ ДОБРЕ В ПАРЛАМЕНТА А ДЪРЖАВАТА НИ Е БИЛА ПОД РОБСТВО И Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА ОТРЕЧЕТЕ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НИ НЕ САТИГА ЧЕ ОКРАДОХТЕ ДЪРЙАВАТА АМИ И ИСТОРИЯТА ПРОМЕНИХТЕ ДА СЕ КЛАНЯТЕ НА ДОГАН .СЪД ЗА ВАС И ПОКЛОН ПРЕД МЪЧЕНИЦИТЕ И ПРЕД БЪЛГАРИЯ

35

Гражданин до Политик

преди 13 години

Ти си ***! Марш в Диарбакър, там да си правиш либерастко-безродническа партия!

34

Нико до 23

преди 13 години

Момче ти си тотално заблуден да не кажа и по-силна дума!! Това,че башибузука в Батак е бил съставен предимно от помаци не променя по важния факт, че това което са сторили е било наредено от тогавашната държава! Това е било политика на геноцид в продължение на 500 години и дали са били помаци, черкези или др няма никакво значение прекия извършител , а това че е било държавна политика. Арменците през 1915 са били колени предимно от кюрди, но цял свят упреква османското правителство!

33

ДО политик

преди 13 години

ама щом турция ти е дала толкова заминавай там бе!на мен турция не ми е дала нищо освен омраза,искам да измрът всички точно заради това,което са правели по нашите земи!а и щом толкова ни дава турция,я кажи защо не вземе да ни даде дълга ,който ни дължи ?

32

JJ

преди 13 години

Турция е вечен враг и на българския, и на всички цивилизовани народи. Само ехидните гнусни англичани спряха устрема на ген. Столетов, който беше на практика влезъл в Константинопол.

31

до 32 от 29

преди 13 години

какъв БЪЛГАРИН СИ ТИ БЕ ,МУХА ?ПОМОЦИТЕ НЕ ГИ ЗАЧИТАМ ЗА БЪЛГАРИ,ТИЯ С *** И ПОТУРИ ИТЯХ,НИЩО ЧЕ ЖИВЕЯТ В РОДОПИТЕ...*** ВСИЧКИТЕ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

30

Kunev

преди 13 години

Dylbok poklon pred vsichki zaginali!Dano sega Gospod da pazi Bulgaria, che nie balgarite neshto pozabravihme minaloto si!

29

Анонимен

преди 13 години

Бре,че как американският *** не го е забранил?Изпуснал е момента!Нали ни казаха,да премахнем Васил Левски като национален герой!Ех ,защо не съм Властелинът на пръстена!Да видят как се вика на ходжа господин,и как се пърди в турска джамия!

28

Анонимен

преди 13 години

До 22Това че сме ги признали не означава нищо! Все още сме с турски.......в парламента и в държавата. То би следвало първо освобождение а после признаване но в БГ нещата никога не се докарват до положителен резултат - страх и малоумие ни е проблема!

27

Анонимен

преди 13 години

А не може ли да съм българин, без да съм християнин? И ми е смешно как някакви интернет гамени ми нашаткаха минуси, сякаш така ще променят историята и хайдутите е нямало да убият пра-прадядо ми и да отвлекат пралеля ми.Жалко за Батак, защото на никого днес не му пука за жертвите; пука му само, че има оправдание да мрази Турция и да навира в лицето на Турците клането като повод разни безмозъчни неонацисти да обикалят българските градове и стадиони в дивашко насилствено пиянство.Срам.

26

БАТАК Е ИЗКЛАН ....

преди 13 години

...ОТ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ !!!!НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА СВЕТЦИ----ДНЕС СТЕ СЪЩИТЕ НЕГОДНИЦИ!!!ГОТОВИ СТЕ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ, ДА ПРОДЕДЕТЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!АЕЦ-БЕЛЕНЕ И РУШВЕТИТЕ ОКОЛО НЕЯ ----ПОКАЗВАТ ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО---ВСЕ СЪЩИТЕ НЕГОДНИЦИ И ПРОСТАЦИ СА ТУК!!!

25

bobipal

преди 13 години

Уважаеми форумисти - не бъркайте политиката с историята. Истаината е че България на фронта не е изгубила нито една война а в политиката всичките! Истина е също, че дори в априлското въстание сме предадени от Българи, истина е че зависта и умразата в нас са много. Нека в този ден почетем тези Българи за героизма и саможертвата която са направили. И още нещо Всеки Ром в България се определя като такъв а в европа като Българин - Вие ми кажете кои са истинските Българи ?!?

24

do 23

преди 13 години

Българи еничари няма!Приел ли си друга вяра,не можеш да се наричаш БЪЛГАРИН!Смърт за турция,никой тук не ги харесва още по-малко иска в ЕС или където и да е!

23

Ник

преди 13 години

" Да си толерантен в зверилник е равносилно на смърт"- Марко Семов . Истината е ,че прекалената ни толерантност ще ни затрие като народ, а за хората които пускат словестна помия тук бих искал да им напомня, че България не е и няма нищо общо с политиците.