35

Казанова

преди 13 години

А тези момичета в момента на изпит ли са или чакат ред отвън?

34

BBB

преди 13 години

Да си кажем истината направо - в България няма достатъчно работа за висшисти. Това е, за това всички, които нямат нужните връзки и не могат да се реализират по специалността си и почват да работят нещо друго, или се преклвалифицират. Лошото е, че има хора, които 5 години са учили и накрая не ги назначават на работа защото нямали 3 години стаж - ами аджеба от къде този стаж, като ти си учил, писал си приекти до презнощите... и така се получава омагьосан кръг.

33

ди

преди 13 години

заради болните амбиции на родителите им, вички им казват "Ти вземи някаква диплома да имаш висшо, пък после ще намерим някъде работа да те бутнем"

32

Салахадин

преди 13 години

Едно хлапе дето го отгледах от малък влезе в Русе студент.Питам го -какво специалност?: Ми не знам ми каза".Оставям коментарите на вас!!За това само София, Търново и Свищов.Всичкия талаш там Варна, Пловдив, Перник на ***!!КАзах!!

31

Venelin

преди 13 години

Е то е пределно ясно, че заради дипломата. Някой от вас да не е ходил заради знания? 95% от нужните знания се придобиват в последствие с работата, а не в университите. Докато има учебни програми и планове от преди 20-25 (че дори и 30) години ще е така.

30

до 18

преди 13 години

Абсолютно си прав! Моето положение е същото! За съжаление.

29

веси

преди 13 години

В Германия, за да работиш като месар, ти трябва да имаш диплома за месар.В България, за да работиш като "квалифициран специалист" в някоя област, трябва да имаш диплома за "више", независимо в коя област... и връзки....

28

Анонимен

преди 13 години

абе я стани студентка знаеш къф купон е ,така ме зарибяваха мен да ставам студентка и много от студентите са си там заради купона а знания и умения 0.

27

Смеееееееееееееех

преди 13 години

Вие пак ли започнахте с инициираните "сини" напомпани изкуствено писания?:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

26

з

преди 13 години

проблемът днес е, че всичко второ е студент. за какъв елит да говорим, когато който не е пожелал той не е влезнал да учи висшО някъде. икономисти и прависти вече с лопата да ги ринеш, кой с каквато диплома свари - тва свободни университети, тва чудо...има си много студенти, които са си много наясно, защо учат. просто вече плявата е много.

25

Freeze

преди 13 години

Съглсаен съм със статията и повечето колеги писали преди мен. Много студенти учат за дипломата като "представителен лист хартия", а не като символ на знания и умения. Вчера си говорих с един познат - дипломиран наскоро инженер и го питам: "Е, ти сега като си инженер, можеш ли да си смениш един контакт вкъщи?"... и той ми отговаря: "Много ясно, че не! Ама к'во ми дреме, нали си имам диплома!"

24

гурбетчия

преди 13 години

"Много е висок процентът студенти,които не знаят защо са в университета"!"Студентите продължават да са най-оптимистично настроената група"! Ами разбира се,че ще са "оптимисти",за да си песимист днешно време в Бг.първо трябва да си мислещ човек,а българските студенти не мислят,дори не знаят защо са в университета! Все едно един кораб да потъва ,а ти да си оптимист и да си въобразяваш ,че няма да потъне! Промиха мозъците и на бъдещата "интелигенция", т.е. случи се най-лошото ! Бг. беше до тук !

23

bros

преди 13 години

Хахаха!Особено от село са най-брутални! :D:D:DБившата ми приятелка завърши магистратура по Психоанализа в Тринити колидж, Дъблин, но на село е по-меродавно, че на една от брат'чедките и някъв маляк и купил джип.Т'ва, пък, е другата гледна точка! Отваряш си широко "мирогледа" и преуспяваш (според нашенските стандарти ;)

22

РОБИ

преди 13 години

Ние се на дъното от години, но никой не смее да го каже гласно. Уж все падаме, падаме, а в действителност няма такова нещо. Сега просто се разлагаме бавно и методично. И физически, и морално. Съсипваме си и земята, и държавата. Накрая ще изчезнем като нация, но едва ли някой се интересува вече и от това. Б.Димитров "внася" по 50 000 етно-българи на година, за да запълни липсите. После ще вкарва и 100% чужденци, за да има масовка и България ще изчезне. Това е светлото бъдеще, което ни строят.

21

студент

преди 13 години

има доста които незнаят за какво са, но познавам мнозина която цел е дипломата - тъй като за всяка сносна работа ти искат висше, независимо дали можеш или не...Така че Калфин това да го каже на HR-ти не на студентите. Аз знания в университета почти не съм получил, макар че работя по специалноста си, единственото за което ми послужи тя бе да запълва CV-то

20

do 16

преди 13 години

По скоро като си замислиш какви са родителите им, едва ли ще се учудиш от сегашните или бъдещите постъпки на част от студентите. Крушата не пада по-далече от дървото. Има рядко изключения, но са толкова невидими в голямото цяло, че не променят общата картинка.

19

siko

преди 13 години

брошури в Българска банка"искаш да станеш вишист по сервиране , а защо ен бакалавър" който не вярва да посети банка дск

18

Димитър

преди 13 години

Прав е Калфин. Аз завърших преди 4 месеца своето образование и точно така си беше. 80% от моите колеги незнаеха защо са там. Повечето от тях работят на неквалифицирана работа и взимат 2-3 пъти повече пари от мен. А аз работя по специалноста си. ЧЕСТИТО НА БЪДЕЩИТЕ ИНЖЕНЕРИ.

17

REAL

преди 13 години

И това е най-голямата им грешка.В България е абсолютно безмислено да си оптимист, образован, интелигентен, да имаш мечти и планове. Тук всичко е унифицирано на едно ниско посредствено ниво с примитивни човешки желания и "цели". И всеки мислещ млад човек се изнася от тук при първа възможност. Истината е, че животът е извън тази държава. И колкото по-далече, толкова по-добре за всеки.

16

987

преди 13 години

Като си помисля,че ще ме лекуват бъдещи такива лекари .....