95

Кифла с малко мозък

преди 13 години

Моят фонд примерно ми преизчислява постъпилите вноски в "дялове", ужким за да се компенсира инфлацията. На практика обаче миналата година стойността на "дяловете" им намаля. В последното извлечение виждам, че парите ми са намалели с 10%. Защо внасям реални пари, а ми ги преизчисяват в абстрактни единици? Защо ме задължават да участвам финансово в некадърността на този, който ми управлява парите? И въобще нямам избор да се намеся в това....

94

фифи

преди 13 години

Ако се контролира от държавата си има предимства. Ако пък държавно се налагат по-високи тарифи, само за прибиране на средства, тогава е несправедливо. Иначе е хубаво да се контролира от държавата. Пак може да си има и частни пенсионни фондове, но с гаранции - да не са пирамиди да духнат нанякъде с милионите? Защото един директор на такъв фонд, може да ходи всяко лято на море на Хаваите, докато един бачкатор блъска някъде? Въпрос на самоконтрол, морал и контрол е.

93

Анонимен

преди 13 години

Парите на Фондовете са в 1/2 в банкови депозити 20% в общински и държавни ценни книжа и 30% на Борсата в сигурни активи топ 20 европейски и акции на БГ банки. Това висколиквидни активи. които могат да се продадът бърже.

92

Анонимен

преди 13 години

до 80Ти не ми обяснявай какво прави държавата щото още имам облигации ,които държавата е емитирала навремето и не е дала нищо после на хората.Колко ли други има изгоряли?А когато изкуствено държавата остави курса на долара да стигне 3 лева?И тогава ли държавата го направи за да не страдат хората а?И ''***'' е дума жергонна използвана в пловдивсите и сливенските райони,използвана от диви селяни като теб невежо!

91

Amenhotep

преди 13 години

Идният Януари, който е оцелял от Бойкоборисовата зима, го очаквам да е пред парламента. Този път обаче, няма те нас да бият ... този път ние тях ще бием (като гледам и ченгетата протестират, та до януари я имат сили от глад да опазват изедниците, я нямат).

90

до 80

преди 13 години

Би трябвало да знаеш, че държавата гарантира внесените суми по фондовете, не гарантира печалбите на борсата. Така че за какво ми говориш. А като гледам как оправляват държавата и НОИ не ми е ясно как ще оправляват тези фондове по продуктивно под шапката на НОИ. Така че моляте обясни на нас тъпите как точно ще стане и защо не си чел законите, който така смело коментираш?

89

Анонимен

преди 13 години

не верно това никой пенсионен фонд не загубил пари а за 15-20% на печалба за тези години. бяха по 30-40% но по кризата падна печлбата. но въпреки това са на + .

88

Кифла с малко мозък

преди 13 години

Аз понеже нямам много мозък, се чудя дали цялата тази постановка с "национализирането" не цели да се прикрие факта, че парите във фондовете ги няма вече. Ще национализират само каквото е останало от фонда, а задълженията да се изплащат пенсии ще се прехвърлят на държавата..... А до края на мандата все ще се закърпи пололожението...

87

da

преди 13 години

edno umno re6enie

86

УФСЪ

преди 13 години

да не прозвучи като реклама на блог, но тук детайлно е разгледана нацонализацията през 1948 год. от БКП.разлика никаква!!!!!!!!!!!!!!!!gantree.blog.bg/politika/2008/07/13/za-nacionalizaciiata-hronologiia.211640

85

Иван

преди 13 години

И после продължавайте да се лъжете да си давате парите по разни допълнителни пенсиоони измами. Що не вземете да ни национализирате и застраховките живот- Там ще да са повечко парички.Тука май нищо не трябва да се плаща докато не опре ножа до кокола. Винаги съм бил изряден но те те принуждават да шикалкавиш

84

УЖИЛВАНЕ

преди 13 години

Частните Пенсионни Фондове трябва да се РАЗСЛЕДВАТ,а не част от ЛОШИЯ ПОРТФЕЙЛ да се Национализира.От тази Национализация губят хората и държавата.Само една малка част на върха на Пирамидата наречена ЧПФ е натрупала Стотици Милиони.За 10години ако си внесъл 20000 лв. имаш в наличност 10000лв.Та това е Обира на Века в България.А хората внасяли в тези фондове са Стотици Хиляди.Навремето дадоха поне Лихвоточки за Хиперинфлацията.

83

Анонимен

преди 13 години

Братя да *** помислите дали при условия на демографска криза искате да бъдете в един кюп солидарни с мързеливи ***. Или всеки да си има собствена партида в Алианц и ING.

82

Ели

преди 13 години

Защо пишете глупости. Имам познати ,които си получават парите. Някой пусна слуха и айде всички вкупом гракнахте . Няма такова нещо ,парите са ЛИЧНИ !!!!!! И е нормално да се инвестират .

81

Анонимен

преди 13 години

ГЕРБ(комунисти), отивате си, ***,уродлива ***-с какъв акъл национализирате .допитаите се до някои адекватен финансист.маи сред вас няма такъв.

80

Анонимен

преди 13 години

Борисов: Парите не са на пенсионните фондове, а на хоратаПарите не са на тези частни пенсионни фондове, те са на хората, които са си внасяли пенсионните вноски в тях. Тази теза защити в телефонно включване по БНТ премиерът Бойко Борисов в отговор на критиките, че кабинетът национализира професионалните фондове.Изплащането на пенсиите от професионалните фондове по закон е трябвало да започне още през 2006 г.

79

Анонимен

преди 13 години

От герб та на сърп.

78

!?!?!

преди 13 години

Ама тук не е нито САЩ, нито Западна Европа! Тук нещо като се национализира не става НАЦИОНАЛНО, ами ДРУГО частно...... Куче влачи, диря нЕма ;)

77

Анонимен

преди 13 години

Ми нека върнат стария закон за жилищната собственост.Да няма право едно семейство на повече от едно жилище.Ама тогава ще му вземат и на ЦЦ апартаментите и ще му оставят 1.

76

Анонимен

преди 13 години

до 74Държавата не ти взема парите. Държавата национализира компанията и поема управлението й, защото поради некадърността на компанията, хората страдат, изгубили са пари или ще изгубят много пари! *** колко си ***!